2024. március 29. péntekAuguszta

Románia Kupa: FK Csíkszereda–Bákói Aerostar – élőben a Lelátón

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 18:31 GMT +2, 2018. szeptember 15.

Élőben követjük a csíkszeredai stadionból az FK Csíkszereda–Bákói Aerostar mérkőzést, amely a labdarúgó Románia Kupa negyedik fordulójának egyik összecsapása. Tartsanak velünk!


Két régi ismerős, az FK Csíkszereda és a Bákói Aerostar mérkőzik meg csütörtökön a csíkszeredai stadionban. A két csapat több éven keresztül azonos csoportban szerepelt a harmadosztályban, de a moldvaiaknak az elmúlt szezonban sikerült feljutniuk a második vonalba, míg az FK a Liga 3-ban maradt. A riválisok tavaly is összecsaptak a Románia Kupában, akkor a bákóiak játszottak hazai pályán, nyertek 2–0-ra és továbbjutottak a negyedik fordulóba. Eljött a visszavágás ideje?

fotó: Orbán Zsolt

A kezdőtizenegyek

FK: Somogyi Pál Csaba – Majzik Adrián, Berde István-Zsolt, Kovács Szabolcs István, Nascimento de Oliveira Fabio, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzalez, Bara Levente, Bajkó Barna, Györgyi Arthur.

Bákó: Octavian Potcoavă – Ionel Mihălăchioaie, Alexandru Ichim, Alin Florescu, Bogdan Ardei, Andrei Gavrilă, Dănuț Munteanu, Răzvan Adăscăliței, Cornel Căinari, Florin Istrate,  Andrei Pavel. 

Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek végezték el a kezdőrúgást, miután megvárták, hogy a csíki szurkolók elénekeljék a székely himnuszt.

Az FK játékosai nagyon keményen álltak bele a meccsbe, és ennek gól lett az eredménye: a hatodik percben Györgyi Arthur szögletét Veres Szilárd fejelte a hálóba: 1–0.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidő után egyenlő az állás, hosszabbítás következik, és ha akkor sincs döntés, jöhetnek a tizenegyesek.

fotó: Gábos Albin

Veszélyes támadást vezettek a vendégek a 15. percben, jó helyzetből Pavel Andrei fejelt a kapu fölé, mellé. A másik oldalon egy szabadrúgás után Bajkó Barna bólintását védte Octavian Potcoavă. 

Kiegyenlített a moldvai csapat, a gólszerző a 77-es mezben játszó Cornel Căinari (1–1). 

Egy-egy lehetőség kimaradt mindkét oldalon, majd a bákóiak vették át a játék irányítását és a 41. percben Cornel Căinari megint betalált. A moldvai középpályás szabadrúgásból vette be Somogyi kapuját, majd nagyon eredeti módon, C. Ronaldo stílusában ünnepelte második gólját. Az állás 1–2 a félidőben.

fotó: Gábos Albin

Elkezdődött a második félidő, két cserejátékos lépett pályára a piros-feketéknél: Magyari Szilárd és Soufiane Jebari.

Ami a két csapat bajnoki menetelését illeti, az Aerostar utolsó a másodosztályban, mivel hat forduló alatt csak egy pontot szerzett. Az FK két győzelem és egy vereség mellett harmadik a Liga 3-ban erdélyi csoportjában. A székely csapat meglepetésre Szászrégenben szenvedett vereséget a legutóbbi fordulóban. 

Bejött Valentin Suciu cseréje, az 58. percben Magyari Szilárd helyezte a labdát  Potcoavă kapujának bal alsó sarkába, most az FK egyenlített: 2–2.

A sárga-kékek góljait jegyző Cornel Căinari begyűjt egy sárga lapot. Időközben megtörtént a harmadik csere is a házigazdáknál, Csűrös Attila váltotta Györgyi Arthurt.

Ezek most a csíki csapat jó percei, többnyire az Aerostar térfelén zajlik a játék, de újabb gól egyelőre nincs. 

fotó: Gábos Albin

És ahogy ezt leírtuk, meg is született az FK Csíkszereda harmadik találata, megint csereember volt eredményes, ezúttal Csűrös Attila fejelt a kapuba egy jobb oldali beadást. 77. perc: 3–2.

Az FK Csíkszeredát kevés választja el attól, hogy bejusson a Románia Kupa legjobb 32 együttese közé. A hazaiak nem parkolták le a buszt a kapujuk elé, továbbra is igyekeznek támadásokat vezetni.

Vége a mérkőzésnek, az FK Csíkszereda kivédekezte a hosszabbítást és másodosztályú ellenfelét búcsúztatva továbbjutott a kupában.

További eredmények:

Lénárdfalvi ACS–Kolozsvári U 1–3
Aradi UTA–Temesvári ACS Poli 2–1
Temesvári Ripensia–Temesvári ASU Poli 1–2
Lugosi CSM–ACS Energeticianul 1–2
Pandurii Târgu Jiu–CS Mioveni 1–3
CSM Slatina–FC Argeș 2–0
Progresul 1944 Spartac–Metaloglobus Bucureşti 2–0
Unirea 04 Slobozia–Sportul Snagov 2–3
Axiopolis Sport Cernavodă–Dacia Unirea Brăila 3–6
Bucovina Rădăuţi–Ştiinţa Miroslava 2–0
Turris-Oltul Turnu Măgurele–CS Baloteşti 3–2
Gyulafehérvári Unirea–Alsógáldi Industria 7–5
Csermői Gloria Lunca-Teuz–Nagyváradi Luceafărul 1–4
FC Rapid–Daco-Getica Bucureşti 2–1
CS Tunari–Academica Clinceni 0–2
CSM Focşani 2007–Sporting Lieşti 0–3

Kedden játsszák: Flacăra Moreni–Chindia Târgoviște

Mi történik a folytatásban?

A szövetség székházában szeptember 18-án (kedden) sorsolják ki az ötödik forduló párosításait. A következő körben csatlakozik a 18 továbbjutóhoz a Liga 1 teljes mezőnye, vagyis további 14 csapat. A tizenhatoddöntő mérkőzéseit szeptember 24–30. között bonyolítják le.

futballlabdarúgó Románia KupaFK Csíkszereda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk