2021. szeptember 26. vasárnapJusztina

Folytatta remek hazai sorozatát az FK Csíkszereda

Lelátó utolsó frissítés: 14:05 GMT +2, 2018. május 10.

A csíkszeredai labdarúgócsapat továbbra is veretlen a saját pályáján, a CSM Focșani elleni volt a tizenharmadik hazai siker egy döntetlen mellett.


Hétközi fordulót rendeztek a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság egyes csoportjában, a feljutásért harcoló FK Csíkszereda a középmezőnyt erősítő CSM Focșani csapatát látta vendégül szerdán.

A találkozó első gólját a moldvaiak lőtték, a 13. percben egy bedobás után Constantin Budeanu ballal nagyon eltalálta a labdát körülbelül 25 méterről. Bajkó Barna gyorsan egyenlített, a csíki csatár higgadtan értékesítette azt a tizenegyest, amelyet Györgyi Arthur buktatásért ítélt meg a játékvezető. A 18. percben már a hazaiaknál volt az előny, Györgyi szenzációs szabadrúgását nem tudta védeni a Focșani kapusa. Érdekesség, hogy a szovátai középpályás egymás után a harmadik mérkőzésen szerzett gólt szabadrúgásból.

A sok gólhelyzetet kialakító FK a második félidőben újabb két találattal tette biztossá a győzelmet: a spanyol csatár, Eder González duplázott az utolsó húsz percben. A piros-feketék így 4–1-re nyertek és három fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont a hátrányuk az első helyezett Aerostar Bákó mögött. Második a Suporter Club Oțelul Galac, de a Duna-partiak egy meccsel többet játszottak, mint az élmezőny többi tagja. A csoportból a szezon végén csak a legtöbb ponttal rendelkező csapat jut fel a másodosztályba.

Liga 3, egyes csoport: 1. Aerostar Bákó 61 pont (25 mérkőzés), 2. Suporter Club Oțelul Galac 59 (26), 3. FK Csíkszereda 57 (25), 4. Bucovina Rădăuți 43 (25), 5. Cetate Râșnov 42 (25)... 10. Kézdivásárhelyi SE 33 (25), ... 12. Székelyudvarhelyi FC 29 (26).  

Edzői értékelő – Bálint László György, az FK Csíkszereda mestere nyilatkozta a Focșani legyőzése után: „Mi irányítottunk mondhatni szinte végig, de zavaró, hogy a védelem kicsit kiengedett az elején és kaptuk azt a gólt. Annak, viszont örvendek, hogy utána a csapat jól reagált és hamar sikerült kiegyenlíteni, majd a vezetést is megszerezni. Jól passzoltunk, jól építettük a játékot és mindenki láthatta, hogy nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. A szünetben aztán megbeszéltük a fiúkkal, hogy nagyon fontos megszerezni a harmadik gólt is, de közben a védelemben maradjunk magabiztosak, ez sikerült is, sőt rúgtunk egy negyediket is, így nem kérdés, hogy megérdemeltük a három pontot.”  

 

futballFK CsíkszeredaLiga 3
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk