2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Fotók: mindhárom pontot elvitték Csíkból a Jegesmedvék

szerk. utolsó frissítés: 14:57 GMT +2, 2017. december 12.

A Csíkszeredai Sportklub hokisainak negyedik nekifutásra sem jött össze a bajnokverés az Erste Ligában. Péntek este a DVTK Jegesmedvék csapata mindhárom pontot begyűjtötte a Vákár Lajos Műjégpályán.


A hazaiaknál több meghatározó légiós, így Pjotr Szcsasztlivij, Makszim Potapov, Radim Valchar és Tomas Brnak is kidőlt a sorból, míg néhány fiatal jégkorongozó az U20-as válogatottba kapott meghívót.

A pénteki mérkőzés előtt a székely és a miskolci csapat háromszor találkozott a jelenlegi idényben, mindegyik összecsapásból a címvédő jött ki győztesen. A DVTK amúgy is nagyon ritkán szokott veszíteni a bajnokságban, a Jegesmedvék Csíkszeredában is folytatták remek sorozatukat. Mikael Tisell csapata minden bizonnyal az első helyen zárja az alapszakaszt.

A pénteki meccs első gólját a Sportklub szerezte, a héten igazolt orosz szélső, Alekszander Golovin honfitársa, Andrej Taratuhin passzából talált be a 13. percben. A kék-fehérek első emberelőnyüket gólra váltották, de a vendégek gyorsan egyenlítettek Pavuk Attila találatával. A második harmadban a finn Rasmus Kulmala góljával már a DVTK-nál volt az előny, az 1–3-as végeredményt pedig Hajós Roland állította be az 53. percben.    

Az edzők nyilatkozták:

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „A legnagyobb probléma az volt, hogy amikor megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, azokkal nem sikerült élnünk. Így pedig nagyon nehéz egy ilyen erős csapat ellen. A srácok nagyon keményen dolgoztak, láttam pozitív dolgokat, amelyekből erőt meríthetünk.

Mikael Tisell, DVTK Jegesmedvék: „Nem voltunk teljesen felkészülve a meccsre, de úgy érzem, hogy fokozatosan, lépésről-lépésre belejöttünk. Csíkszereda újfent bizonyította, hogy egy jó csapata van és keményen dolgoztak végig. Erre is számítottunk, így készültünk. Hatalmas tiszteletem a hazai csapatnak és nagyon örvendek a három pontnak.”

A mérkőzés története Veres Nándor fotóin


Szombaton 18 órától az a MAC Budapest lesz a Csíkszeredai Sportklub vendége, amely a pénteki játéknapon 2–1-re nyert a brassói jégcsarnokban, a találkozó a rendes játékidőben dőlt el. A román bajnok Brassói Corona 18.30-tól a DVTK-val játszik. További eredmények: EV Vienna Capitals–Dunaújvárosi Acélbikák 1–5, Fehérvári Titánok–Ferencvárosi Torna Club 3–2.

jégkorongErste LigaCsíkszeredai SportklubDVTK Jegesmedvékfotógaléria
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk