2021. március 1. hétfõAlbin

Másfél gólt kapott Kolozsváron a Sepsi OSK

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 11:43 GMT +2, 2017. november 28.

A Kolozsvári CFR labdarúgói a Sepsi OSK legyőzésével öt ponttal léptek meg a FCSB csapatától. A forduló utolsó mérkőzésén a bajnoki tabellát vezető vasutasok egy vitatható, majd egy ponthelyzetből született tiszta góllal tartották otthon a pontokat.


A jelenlegi szezonban először és utoljára látogatott Kolozsvárra a Sepsi OSK. A csapatok idén már nem fognak megmérkőzni, mivel a kolozsváriak minden bizonnyal a felső-, a szentgyörgyiek pedig az alsóházba kerülnek a rájátszásban.

Ha a szurkolók szemszögéből nézzük, az alapszakasz 19. fordulójának kolozsvári zárómeccse a vendégek számára volt fontosabb. A vendégszektorban több mint százan bíztatták az OSK-t. A Háromszékről érkezett szurkolótáborhoz Kolozsváron tanuló diákok is csatlakoztak. Szurkolásban talán a Sepsi OSK drukkerei nyertek, a végeredmény azonban a bajnoki címre törő CFR szimpatizánsait boldogította.


Manases Sándor fotója
Akárcsak Brassóban, Dan Petrescu csapata most is két góllal győzte le az OSK-t. A 36. percben Camora beadása után Deac húzta meg elsőként a ravaszt, ezt a lövést Dima blokkolta fejjel, majd Niczuly kiütötte Djokovic próbálkozását. A kipattanóra Omrani sprintelt rá, a korábbi OM-csatár labdáját ugyan megfogta Niczuly, de az asszisztens megítélése szerint a kézdivásárhelyi kapus bevédte a labdát.

(A helyszínen úgy tűnt, a labda tényleg áthaladt a gólvonalon, de még a videofelvételek alapján is nehéz eldönteni, hogy szabályos volt-e a gól vagy sem.)

A második félidőben az Ovidiu Hoban helyére érkező Andrei Mureșan tette biztossá a CFR sikerét. A védekező szellemű játékos a 70. percben egy szabadrúgásból érkező labdát fejelt a hosszú saroknál a hálóba – ez egyébként a ház specialitásának számít Dan Petrescunál. A 2–0-s végeredmény azt jelenti, hogy a CFR előnye most már öt pont a FCSB-vel szemben.

A vereség ellenére Eugen Neagoe együttese egyáltalán nem játszott rosszul. Az új edzőnek még nem volt túl sok ideje megreformálni a csapatot, de kijelenthető, hogy a kinevezése óta a Sepsi szervezettebbnek tűnik, mint korábban. Már a Medgyes elleni meccsen is voltak bíztató jelek, ugyanakkor a védekezés a kolozsvári bajnoki nagy részében jól működött, erre pedig lehet építeni.

Másrészt, a támadások befejezésével nagy gondja volt a fehér mezes vendégcsapatnak, ami a CFR védekezését is dicséri. A ligában továbbra is a kolozsváriaknak van a legkevsebb kapott góljuk.

Liga 1, alapszakasz, a 19. forduló utolsó mérkőzésén

Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion
Vezette: Andrei Chivulete
Kolozsvári CFR–Sepsi OSK 2–0 (1–0)
gól: Omrani (36.), Mureșan (77.)
sárga lap: Manea, Djokovic, Mailat, ill. Fülöp, PetrovikjCFR: Giedrius Arlauskis – Mario Camora, Kévin Boli, Paulo Vinícius, Cristian Manea – Ovidiu Hoban (Andrei Mureșan, 70.), Emmanuel Culio – Alexandru Păun (Sebastian Mailat, 66.), Damjan Djokovic, Ciprian Deac – Billel Omrani (Urko Vera, 80.). Vezetőedző: Dan Petrescu.

Sepsi: Niczuly Roland – Marius Burlacu, Ionuț Ursu, Constantin Dima, Florin Dumbravă – Fülöp István, Milovan Petrovikj (Hadnagy Attila, 80.) – Patrick Petre (Dragoș Huiban, 84.), Claudiu Herea, Victor Astafei (Issa Thiaw, 65.) – Sztefan Nikolics. Vezetőedző: Eugen Neagoe.

További statisztikák
Labdabirtoklás: 57, ill. 43 százalék
Kapura lövések (ebből pontos): 7(4)–6(2)
Szögletek: 2–4
Szabadrúgások: 32–21
Szabálytalanságok: 18–32
Sárga lapok: 3–2

Mestermérleg

Dan Petrescu: „Nagyobb lett volna rajtunk a nyomás, ha a Steaua nyerni tudott volna tegnap. Minden meccstől tartok, akkor is, ha a „zöld vírusokkal” (a kolozsvári Sănătatea csapatának beceneve) játszunk, és akkor is, ha a Barcelonával. A Sepsinek új edzője van, aki nagyon jól megszervezi a csapatot. Ugyanakkor a pálya állapota miatt is aggódtunk, nehéz volt ilyen körülmények között nyíltsisakos, helyzetekben gazdag meccset játszani. Az első gólnál szerencsénk volt, de ahhoz, hogy első legyél, erre is szükség van. Ez számunkra nagyon fontos győzelem”.

Eugen Neagoe: „Nem kirándulni jöttünk, azt hiszem, ez meg is látszott a játékunkon. Megnehezítettük a CFR dolgát, hiába, hogy ők az elsők a bajnokságban. Az ominózus pillanatig kapura lövésük sem volt. A partjelző megijedt, szegény, telt az idő, ők pedig nem szereztek gólt. Azt hiszem, le tudtuk volna hozni veretlenül a meccset, de a nagy csapatok általában a bíróktól is kapnak segítséget”.

Sepsi OSKLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk