2021. március 1. hétfõAlbin

Felejthető focirangadó Kolozsváron

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 18:22 GMT +2, 2019. január 07.

A futball szépségéből keveset láthattunk, szabálytalanságból és játékmegszakításból viszont annál többet a kolozsvári CFR és bukaresti FCSB közötti mérkőzésen.


A román labdarúgó I. osztály tizenegyedik fordulójának leginkább várt mérkőzésén vagyunk túl. A Liga 1-et vezető Kolozsvári CFR döntetlent játszott hazai pályán a második helyezett bukaresti FCSB csapatával.

Csütörtök este több ezren kilátogattak a CFR-stadionba, ahogy az várható volt, minden jegy elkelt a mérkőzésre. A házigazda kolozsvári alakulat a rangadót megelőzően a Vasile Miriuță irányítása alatt álló Concordia Chiájnát győzte le idegenben (0–1), miközben a Steaua lefocizta Bukarestben a Medgyesi Gázmetánt (4–0). A hazaiak edzője, az eltiltott Dan Petrescu, ezúttal sem vezényelhette csapatát a pályáról, ez a feladat segédjére, azaz Valeriu Bordeanura hárult.

A bajnokaspiránsok meccse nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a kapusoknak kevés védeni valójuk volt. A kapura lövések, illetve a veszélyes gólhelyzetek száma alapján meglepő, hogy egyáltalán gólokról írhatunk.

A labda a nyolcadik percben bepattant ugyan a FCSB kapujába, de Ovidiu Hațegan játékvezető még Urko Vera fejese előtt a sípjába fújt. A baszk center így hiába volt jókor jó helyen, Hațegan úgy látta, Cristian Manea beadása után Bryan Nouvier szabálytalankodott a levegőben.

Bár a CFR uralta az első félidőt, az igazán veszélyes gólhelyzetek elmaradtak, sőt a játékrész végén a vendégek álltak közel a vezetés megszerzéséhez. Mihai Bălașa kevéssel tévesztette el a kaput Budescu szabadrúgásánál. Ennél a lehetőségnél már érződött, hogy nem mindenki a „vasutasoknak” szorít a helyszínen, a kettes számú lelátó felől csalódott morajlás kísérte az elpuskázott helyzetet.


A képek a FCSB Facebook-oldaláról származnak

Már-már mindenki elkönyvelte magában a gól nélküli félidei döntetlent, amikor a 45. percben Urko Vera váratlanul bevette Niță kapuját. A FCSB hálóőre rosszul mozdult ki egy beívelt labdára, amelyet a CFR 11-ese a hálóba továbbított.

Nicolae Dică, a Steaua edzője cserére szánta el magát a szünetben, a játékból Camora révén ügyesen kikapcsolt Golofca helyett a 19 éves Dennis Man érkezett. Az Arad megyei fiú becserélése jó döntésnek bizonyult Dică részéről, hiszen a 63. percben Man adott gólpasszt egy ellentámadáson Constantin Budescunak, aki a kapufa segítségével egyenlített. Ekkor a nézők közül többen is talpra ugrottak örömükben.

A mérkőzés második gólja egy olyan pillanatban érkezett, amikor a kolozsvári csapat játszott fölényben, de 1–1-nél minden megváltozott, a bukarestiek jó percei következtek. A hangosbemondó folyamatosan próbálta felrázni a hazai drukkereket, de végül a szurkolóknak meg kellett elégedniük a döntetlennel. Az utolsó húsz percben már nem sok említésre méltó dolog történt.

A tabella élén továbbra is a Kolozsvári CFR áll 26 ponttal, a FCSB, az Astra Giurgiu és a CS U Craiova hátránya egyaránt négy pont.

Liga 1, alapszakasz, 11. forduló
Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulesc Stadion, 18 ezer néző
vezette: Ovidiu Hațegan
Kolozsvári CFR–FCSB 1–1 (1–0)
gólok: Vera (45.), ill. Budescu (64.)
sárga lap: Camora (55.), Deac (78.), ill. Pintilii (13.), Bălașa (34.), Alibec (41.)
CFR: Arlauskis – Camora, A. Mureșan, Vinicius, Manea – Hoban, Culio – Nouvier, Deac (Balde), Nistor (Rus) – Vera (Omrani). Edző: Dan Petrescu.
FCSB: Niță – Benzar, Planics, Bălașa, Junior Morais – Pintilii, Nedelcu – Golofca (Man), Budescu, F. Tănase (Coman) – Alibec (Gnohere). Edző: Nicolae Dică.

Korábbi eredmények: Medgyesi Gázmetán–Astra Giurgiu 0–0, FC Viitorul–Juventus București 3–0, FC Botoșani–CSM Poli Iași 3–3, Sepsi OSK–CS U Craiova 2–3, FC Voluntari–Temesvári ACS Poli 1–0.

A Dinamo București–Concordia Chiajna mérkőzést szeptember 27-ére halasztották el.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk