2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Svájci-magyar: ezt nyilatkozták az edzők

szerk. utolsó frissítés: 14:54 GMT +2, 2017. október 07.

Támadó felfogású svájci csapatra számít a szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A svájciakat irányító Vladimir Petkovic a gyenge eredmények ellenére jó csapatnak tartja a magyart.


A német szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón kifejtette: az ellenfél nem bízza majd a véletlenre a három pont megszerzését, mert mindenképpen szeretné megtartani első helyét a csoportban.

„Bizonyítottuk már, hogy egyenrangú szinten tudunk futballozni a legnagyobbakkal is. Nekünk nincs veszítenivalónk a meccsen. A játék képe és az eredmény ugyanolyan fontos lesz számunkra” – mondta az MTI érdeklődésére Storck, aki arról is beszámolt, hogy tudja már, ki lesz a csapatkapitány az eltiltott Dzsudzsák Balázs távollétében, de nem árulta el, mivel pénteken este vagy szombaton reggel közli majd a játékosokkal.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A svájci labdarúgó-válogatott nem akar döntetlenre játszani a magyarok elleni, szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint. A szakvezető pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy éppen ezért a lehető legjobb tizenegyet fogja pályára küldeni Bázelben, azaz nem pihenteti azokat a játékosait, akik egy esetleges sárga lapos figyelmeztetéssel kihagynák kedden a csoportelsőségről döntő, portugálok elleni mérkőzést Lisszabonban.

A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen állnak, de utóbbi együttes már nem léphet előrébb, így – ahogy 1986 óta mindig – biztosan lemarad a világbajnokságról.

A svájci-magyar találkozó szombaton 21.45-kor kezdődik a bázeli St. Jakob Parkban az olasz Paolo Tagliavento sípjelére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi – Bese, Kádár, Guzmics, Korhut – Pátkai, Elek – Varga, Stieber, Lovrencsics – Eppel.

magyar labdarúgó-válogatottoroszországi foci-vbBernd Storckfutballvb-selejtező
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális