2024. március 29. péntekAuguszta

BL: Négy percre volt a bravúrtól a Ferencváros

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 08:48 GMT +2, 2020. november 25.

A budapesti 1-4 után, a Ferencváros Torninóban próbálta megállítani a Juventust a Bajnokok Ligájában.


A Bajnokok Ligája csoportkörének 4. meccsén, a Ferencváros Torinóba utazott, ahol a Juventus vendége volt. A meccs előtt a vendégek trénere, Szerhij Rebrov arról beszélt, hogy ez a meccs ajándék a magyar bajnoknak és mindent megfognak tenni a pozitív eredményért. A Juventus trénere Andrea Pirlo figyelmeztette játékosait, az olasz csapat nem indulhat ki a budapesti 4-1-ből.

Amikor a találkozó előtti sajtótájékoztatón Pirlo a helyes hozzáállás fontosságáról beszélt, bevalljuk őszintén, mi úgy gondoltuk, hogy álproblémákat firtat, a budapesti meccs képe után nehezen tartottuk elképzelhetőnek, hogy a Juventusnak gondjai lehetnek a Ferencváros ellen.

Az már az első percekben világossá vált, hogy Isael, a Fradi játékosa nem önreklám okán mondta, hogy nem mennek feltartott kézzel a pályára, a Ferencváros bátran futballozva igyekezett átvenni a kezdeményezést, és egyenrangú partner lenni. A 19. percben Tokmac Nguenhez került Dibusz kirúgása, a Fradi tízese pedig elfutott a jobbszélen, és bár beadása nem sikerült, így lett igazán jó Uzuninak, aki kapáslövésével mattolta Szczesny-t.

A hátrányra fel nem készült Juventus azonnal átvette a kezdeményezést, több helyzetet is kialakítottak a zebracsíkosok, ugyanakkor a Fradi sem csak védekezett, a 26. percben Zubkov lövésénél De Ligtnek kell blokkolnia

A 35. percben a zöld-feketében játszó zöld-fehérek védelme egy nehezen szerzett labdát igen könnyen adott el a saját védőharmadában, ráadásul ezután megengedte Ronaldónak, hogy 22 méterről lőjön, ennyi hiba pedig túl soknak bizonyult. A portugál sztár látványos egyéni villanásával kiegyenlített.

A második félidőben fölényben futballozott a Juventus, de egyáltalán nem tűnt úgy, mintha a torinói játékosok komolyan elhinnék, hogy ezen a meccsen pontot bukhatnak. A felsőbbrendűségi érzéshez az is hozzájárulhatott, hogy több nagy helyzetet is kidolgoztak, kétszer még a kaput is eltalálták, Bernardeschi lövésénél Dibuszt csak a kapufa mentette meg. 

A 80. percre nagyon ellenszenves lett a talján élcsapat, játékosai rádöbbentek, hogy ha nem rúgnak gólt, akkor egyetlen ponttal zárják a találkozót, egyesek frusztrációjukat pedig rugdosódással vezették le. Cuadrado és Morata nem tartozott közéjük, ők ketten hozták össze a Juventus vezető gólját a 90. percben, bár meg kell jegyeznünk a fejes védhető lett volna a Ferencváros hálóőre nagyot hibázott a gólnál.

Mindent egybevéve percekre volt a bravúrtól a Ferencváros, aki minden tekintetben a budapesti teljesítménye fölé tudott nőni. A vereség abszolút kalkulálható volt, nem hisszük, hogy lenne bárki, aki Juventus elleni pontszerzést várt volna el a gárdától. A Ferencváros szempontjából ez egy jó BL-évad, kíváncsian várjuk a következő, Barcelona elleni hazai meccset december 2-án

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

Juventus - Ferencváros 2-1 (1-1)

Ferencváros: Dibusz - Helster, Dvali, Drimpong, Blazic, Lovrencsics - Zubkov, Sigér, Somália, Tokmac - Uzuni
Edző: Szerhij Rebrov

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Daunilo, De Ligt, Alex Sandro - McKennie, Bentancur, Arthur, Bernardeschi - Ronaldo, Dybala
Edző: Andrea Pirlo

gólszerzők: Ronaldo (31.), Morata (90.+1.) ill. Uzuni (19.)

Borítókép: Ferencváros Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális