2024. február 27. keddÁkos, Bátor

Hadnagy Attila: Tudjuk, hogy nehéz lesz, de mi soha nem adjuk fel

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 18:25 GMT +2, 2022. január 23.

A Sepsi nem indította jól a szezont, a cél mégis a rájátszás. Hadnagy Attilát kérdeztük.


Ismét elindult a Liga1, a bajnokság alapszakaszának utolsó kilenc fordulóját január 21-e és március 5-e között játsszák le. A Sepsi OSK az idei kiírást nagyon gyengén kezdte Leo Grozavuval (10 mérkőzés alatt 12 pont), a vezetőség azonban nem engedte elfajulni a dolgokat és leváltotta a trénert. Az új edző, Cristiano Bergodi új életet lehelt a gárdába, nemcsak az eredmények javultak lényegesen, hanem a mutatott játék is szinteket lépett előre. Az OSK ezzel együtt is csak a tizedik helyen tanyázik, hat egységre az első play-off résztvevő Farultól.

Az OSK felkészülése nem a szokásos, törökországi edzőtáborban zajlott, a koronavírus-járvány miatt a szentgyörgyiek a saját edzőközpontjukban készültek fel.

A szezon elején már megkérdeztük Hadnagy Attilát, hogy mi az OSK idei célkitűzése, majd szezon közben Diószegi Lászlóval beszélgettünk az edzőváltásról, játékosokról, pénzügyekről és elvárásokról. Most ismét a székely csapat sportigazgatóját kérdeztük a jelenlegi helyzetről, hiszen sorsdöntő kilenc forduló következik a rájátszás szempontjából.

Hogy sikerült a felkészülés?

Azt mondom, hogy jól. A mostani téli felkészülési időszakban nem mentünk Törökországba, de egyáltalán nem bántuk meg. Sok csapatnak kifejezetten meggyűlt a baja a rossz időjárással, a Craiovának például hamarabb kellett hazajönnie, miközben mi nyugodtan tudtunk edzeni a saját, fűtött pályáinkon. Szerintem fel vagyunk készülve az utolsó kilenc fordulóra, mindent bele fogunk adni, hogy elérjük a céljainkat.

Figyelembe véve a szezonrajtot és a jelenlegi helyzetetek, melyek az OSK jelenlegi céljai?

A szezont valóban nem kezdtük jól, de mi nem adjuk fel a küzdelmet soha. Rossz kezdés ide vagy oda, a cél a Play-off, tény, hogy nagyon nehéz lesz, az utolsó kilenc fordulóban sok jó csapattal fogunk találkozni.

Jár prémium a játékosoknak?

Igen, természetesen a játékosokat minden eszközzel igyekszünk motiválni, így pénzbeli juttatás is jár a rájátszás eléréséért.

Volt némi játékosmozgás a csapatnál, mennyire sikerült elérni a célokat a transzferpiacon?

Nos, ha nem akarunk komoly összeget fizetni a kivásárlásért, akkor télen nehéz jó játékost hozni, hiszen a szerződéseket általában június 30-i lejárati dátummal kötik, emiatt többnyire csak azok elérhetők, akiknek nincs érvényben levő kontraktusa januárban, a jó játékosoknak általában van. Természetesen előfordul az is, hogy egy jó játékossal bont szerződést egy klub, például ha jön egy új edző, akinek nem fér bele az elképzeléseibe valaki (lsd. Tahiri esetét a CFR-rel – a szerk.), vagy a klubnak spórolnia kell a fizetéseken (lsd. a Dinamo vagy a Clinceni helyzetét - a szerk.), esetleg a játékos elégedetlen a kapott játékidővel és a klub elengedi.

Mivel nem áll végtelen mennyiségű pénz a rendelkezésünkre, 1-2 játékosról le kellett mondanunk, de úgy érzem, hogy jól teljesítettünk a piacon. Tudorie az orosz bajnokságból jön, viszont jól ismeri a román bajnokságot is, Bălașa pedig egy jó védő, akivel versenyhelyzet alakult ki a hátsó formációban, így senkinek nem járnak „alanyi jogon” a játékpercek.

Mi a helyzet Budescuval?

Tárgyaltunk vele, végül nem jött létre az üzlet, a transfermarkt hibásan írja, hogy szerződést kötöttünk (azóta már javították a hibát – a szerk.).

Amikor a CFR szerződést bontott több nyáron igazolt játékossal, akkor nem keltette fel az érdeklődésüket senki? Sokan szívesen látták volna Anas Tahirit a Sepsinél.

Természetesen odafigyeltünk a többi csapat játékosmozgására, de mások a lehetőségeink. Ha jól tudom Tahiri aláírt a Heerenveenhez, a hollandiai első osztályban és a CFR-nél nagyobb költségvetés jut a fizetésekre, mint nálunk. Számunkra a klub az első és ehhez felelős gazdálkodás kell.

A sorsolás nagyon nehéznek tűnik, a Sepsi előtt álló kilenc csapatból hattal játszani fog az alapszakasz végéig.

Igen, nagyon nehéz lesz, ezt tudjuk, erre készültünk, de nem adjuk fel. A Sepsi OSK soha nem adja fel. Én azt mondom, hogy ha a következő három meccsből, a Botoșani elleni idegenbeliből, a Craiova elleni hazaiból és az UTA elleni aradi találkozóból összegyűjtünk 5-6 pontot, akkor javulnak az esélyeink.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális