2022. aug. 15. hétfõMária

A CFR három perc alatt elintézte a Dinamót, Hindrich hibátlanul védett

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 20:49 GMT +2, 2021. november 07.

A Liga1 15. fordulójában a CFR számára „kötelező” volt nyerni, hiszen az ellenfél a 11 meccs óta nyeretlen, bukaresti Dinamo volt.


Dan Petrescu vezetőedző pihenőt adott a Konferencia Ligában vereséget szenvedett csapat felének, így a mezőnyjátékosok közül Camora, Bouhenna, Culio, Alibec és Păun a padon kezdte a meccset. A csapat messze legjobb ifijének, Petrilának a kimaradása azt jelentette, hogy az ifiszabály miatt ezúttal Gîdeának vagy Hindrich Ottónak megadatik a játéklehetőség. A tréner a János Zsigmond Unitárius Kollégium diákjára voksolt és nem bánta meg, a fiatal játékos a rá jellemző profizmussal, hiba nélkül hozta le a meccset.

Az első negyedóra végén, Deac szabadrúgását Omrani fejelte a hosszúba, Eșanunak esélye sem volt. Három perccel később Omrani lövésébe Debeljuh nyúlt bele, Eșanu ismét verve volt, az előny pedig megduplázódott.

A Dinamo pressingjének hiánya azt jelentette, hogy a CFR labdakihozatalaira semmilyen nyomás nem helyeződött. A 44. percben egy ilyen ráérős építkezés közben Omrani jól ugratta ki Debeljuhot, akinek passzát Bordeianu négy méterről csúnyán elhibázta. A kolozsváriak semmilyen kockázatot nem vállalva is képesek voltak helyzeteket kialakítani, több klasszisnyi különbség volt a felek között.

A második játékrészben a CFR semmit nem engedett a Dinamónak, a bukarestiek kevés helyzetet teremtettek, ezeket pedig vagy elpuskázták, vagy Hindrich védte ki őket. A regnáló bajnok többször is veszélyeztette a hazai kaput, de sem Omrani, sem Debeljuh nem tudott betalálni. Ami nem sikerült az addigi gólszerzőknek, az sikerült Deacnak, aki a nagyot játszó Sacko passzából, a meccs legnagyobb helyzetéből, megszerezte a kolozsváriak 3. találatát is a 80. percben.

Könnyed és morálemelő győzelemmel mehet a válogatott szünetre a CFR, a következő fordulóban az 1948 Craiovához látogat. 

Liga1, alapszakasz, 15. forduló

Dinamo - CFR 0-3 (0-2)

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Pinto, R. Popa, An. Radu – Măgureanu (Bani 46.), Espinosa, Kainourgios (Carp 70.) – Matei (Nunic 77.), Ivanovski, Torje
Cserepad: Iliev, R.Grigore, Giafer, Carp, Bani, Țîră, Vestenicky, Nunici, Mihaiu
Edző: Mircea Rednic

CFR: Hindrich – Manea, Burcă, Graovac, Fl. Ștefan – Boateng (Culio 64.) , Bordeianu, Deac – Sacko, Debeljuh, Omrani
Cserepad: Bălgrădean, Camora, Bouhenna, Culio, Păun, Chipciu, Gîdea, Costache, Alibec
Edző: Dan Petrescu 

gólszerző: Omrani (14.), Debeljuh (17.), Deac (80.)

Borítókép: illusztráció, a 2019-es CFR - Dinamo mérkőzésen készült, forrás: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális