2022. aug. 15. hétfõMária

Jogtalanul elvett Sepsi-gól, jogtalanul megadott Dinamo-találat, de így is kiütéssel nyert az OSK

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:37 GMT +2, 2021. október 31.

A Román Kupában aratott győzelem után a Dinamo Bukarest látogatott Szentgyörgyre.


A Sepsi bajnoki szezonja messze elmarad a várakozásoktól, erre jelentett egy kevés gyógyírt a hétközi győzelem a Román Kupában. A csapatnak egyetlen egy kitűnően teljesítő játékosa volt ebben az évadban, mégpedig Niczuly Roland kapus, ő azonban eltiltását töltötte a 14. fordulóban. Ha már a védekezés legfontosabb embere hiányzott, nem jött rosszul, hogy a liga egyik legrosszabb támadócsapata jött szembe.

A jó iramú első negyedórában több jó támadást is láthattunk, a legszebb jelenet viszont a Sepsié volt. Achachbar okos - és váratlan - passzal kínálta meg Ștefănescut, aki begyalogolt a tizenhatosba és tüzelt. A labdába Sorescu lépett bele, akinek a lábán megpattant a bogyó, és Iliev feje fölött a hálóba hullott.

Cristiano Bergodi, amellett hogy megtartotta Achachbar kulcsszerepét a támadásokban, több érdekes taktikai újítást is bevezetett. Az egyik Luckassen kvázi hamiskilencesben való játszatása, a második a szélre villámgyorsan kitett hosszú labdák, a harmadik pedig a labda gyors vertikalizálása, de őszintén szólva az első két pontot és a Dinamo játékát elnézve, utóbbi egyáltalán nem meglepő. Ez a játékstílus brutális tempókülönbséget eredményezett, a bukarestieknek állandóan improvizálniuk kellett a védekezésben. A 22. percben, ismét egy balszélen kialakított támadás végén, és ismét Ștefănescu révén szerzett gólt az OSK.

A középpályás védekezés is jól működött, Espinosa látványosan szenvedett a vendégoldalon, jóformán minden passzát elcsípte a vendégekből alaposan felkészült hazai gárda. Egy ilyen elcsípett passz után szerezhette volna meg a Sepsi és Ștefănescu a harmadik találatot, a szélső azonban centikkel ugyan, de elrontotta az emelést.

A 39. percben a semmiből szépített a Dinamo, „apró szépséghibája a gólnak”, hogy les miatt le kellett volna fújni azt a szabadrúgást, amiből a gólhelyzet kialakult. Sebastian Colțescu játékvezető UEFA-licences bírókhoz méltatlanul, pocsék döntést hozott (valószínűleg a partjelző hibája miatt), a Dinamo pedig Torje révén profitált belőle. A Sepsit megzavarta a gól, a Dinamo pedig vérszemet kapott, az első játékrész hosszabbításában egyenlő is lehetett volna az állás, Began azonban hatalmasat védett.

A második játékrészben a Sepsi folytatta a letámadást, Luckassen Ștefănescu szép kiugratása után megszerezte a harmadik gólt, de les címén nem adta meg a játékvezetői kar, ugyanaz a partjelző hibázott, mint az első találatnál.

A 72. percben a Sepsi OSK ismét betalált, ezúttal egy jobb oldali szabadrúgásból született a gól, Mitrea fejelt a rövidsarokba, de ezzel nem volt vége. A szentgyörgyiek nem elégedtek meg a biztos győzelemmel és összeroppantották a széteső bukaresti gárdát. A negyedik, kegyelemdöfés-jellegű gólt a csereként beálló Fofana lőtte, egy „ajtó-ablak” ziccer végén.

A két gólt szerző Ștefănescu, és a két gólpasszt adót Achachbar mellett, Luckassen (főleg első félidőben nyújtott) teljesítményét érdemes kiemelni, ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy az egészt csapat rendkívül nagy kedvvel és motiváltan futballozott, ami egyértelműen Bergodi munkájának a számlájára írható. A Sepsi zsinórban két tétmeccset nyert meg a héten, ez több, mint a szezon többi részében összesen, van tehát ok a bizakodásra a következő, 1948 Craiova elleni bajnoki előtt.

Liga1, alapszakasz, 14. forduló

Sepsi OSK – Dinamo 4-1 (2-1)

Sepsi: Began – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Eder Gonzalez (Fofana, 79.), Păun, - Ștefănescu (Golofca 79.), Askovszki (Bărbuț, 73.), Achahbar (Damașcan, 64.) - Luckassen (Csuncsukov, 73.)
Cserepad: Gedo, Tincu, Csuncsukov, Bărbuț, Aganovic, Golofca, Damascan, Fofana, Ispas
Edző: Cristiano Bergodi

Dinamo: Iliev – Sorescu, Pinto, Popa (Grigore 41.), Radu – Torje, Espinosa, Itu – Măgureanu (Crețu 79.), Ivanovski, Matei
Cserepad: Fara, Giafer, Amzar, Borcea, Crețu, R. Grigore, Bani, Vestenicky
Edző: Mircea Rednic

gólszerző: Ștefănescu (14., 22.), Mitrea (72.), Fofana (86.) ill. Torje (39.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális