2022. aug. 15. hétfõMária

Konferencia Liga: Izgalmas, de katarzis nélküli pontosztozkodás Kolozsváron

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:42 GMT +2, 2021. szeptember 30.

A Konferencia Liga főtáblájának második fordulójában, az első körben 1-0-s vereséget szenvedett CFR a dán Randerset fogadta a Fellegváron.


A CFR-nek mindenképpen pontot kellett szereznie, hogy továbbjutási reményeit életben tartsa, hiszen a kolozsváriakat két Alkmaar elleni meccs várja.

A Liga1 címvédője kénytelen volt Camora, Omrani, Susic és Sigurjónsson nélkül pályára lépni, ráadásul Dan Petrescu némi meglepetésre Bordeianu nélkül küldte pályára a csapatot. A nyílt sisakos küzdelem látványos játékot hozott, de hazai részről sok öröm nem volt az első játékrészben, a 41. percben Kamara egy szöglet után védhetetlenül fejelt Figueiredo kapujába.

A második játékrészben Dan Petrescu nagyon jól nyúlt a meccsbe, Rodriguez helyett Bordeianu lépett a pályára, majd az első bő negyedóra révén Debeljuhot Alibec, Costachét pedig Petrila váltotta. A cserék hatására a játék képe teljesen megváltozott, a második félidőben egyébként is aktívabb kolozsváriak sokkal veszélyesebbé váltak. A 68. percben Alibec jól tartotta meg a labdát és passzolt Deacnak, a CFR tízese pedig egy érintésből játszotta meg Petrilát aki klasszismozdulattal lőtt a kapuba. A stadionban levő mintegy 4000 szurkoló tombolt, a momentum egyértelműen a CFR-é volt.

Az egy ponttal egyik gárda sem elégedett meg, veszélyesebb a CFR volt, mivel a Randers (köszönhetően a mezőnyben hatalmasat játszó Bordeianunak) sokkal kevesebbszer tudta lendületből vezetni a labdát a védelemre. A hazaiak több veszélyes helyzetet is kialakítottak, paradox módon a legveszélyesebb volt a legkevésbé tudatos is, Ștefan lecsúszott beadása a kapufán csattant. A dánok felállt védelem ellen beadásokkal próbálkoztak, de inkább a kontráik voltak veszélyesek. A slusszpoén ezúttal elmaradt, betalálnia egyik együttesnek sem sikerült.

A kvartett másik mérkőzésén az AZ Alkmaar 1-0-ra legyőzte a Jablonecet, így vezeti a négyest. A D-csoport állása:
1. Alkmaar 2 mérkőzés, 4 pont, 3-2-es gólarány
2. Jablonec 2, 3, 1-1
3. Randers 2, 2, 3-3
4. CFR 2, 1, 1-2

Konferencia Liga, főtábla, 2. forduló

CFR – Randers 1-1 (0-1)

CFR: Figueiredo - Manea, Burcă, Cestor, Ștefan – Boateng (Cúlio 82.), Rodriguez (Bordeianu 46.), Deac - Păun, Debeljuh (Alibec 63.), Costache (Petrila 63.)
Cserepad: Bălgrădean, Hindrich, Graovac, Ciobotariu, Culio, Petrila, Bouhenna, Bordeianu, Gîdea, Alibec, Fica, Haiduc
Edző: Dan Petrescu

RANDERS: Carlgren - Kopplin, Piseinger, Jensen, O. Bungaard – Ankersen (Tibling 69.), Johnsen, Mistrati (Klysner 86.), Kehinde – Odey (Brock-Madsen 69.), Kamara (Lauenborg 63.)
Cserepad: Sondergaard, Dakir, Marxen, Tibbling, Lauenborg, Lauridsen, Klysner, Onovo, F. Bundgaard, Brock-Madsen, Egho
Edző: Thomas Thomasberg

gólszerző: Petrila (68.) ill. Kamara (41.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális