2022. aug. 15. hétfõMária

Albániától is kikapott a magyar válogatott

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 21:19 GMT +2, 2021. szeptember 05.

A világbajnoki selejtezők 5. fordulójában Magyarország Andorra ellen játszott.


Szalai Ádám nélkül, de legalább a visszatérő Nagy Ádámmal a kezdőben lépett pályára az Anglia ellen 4-0-ás vereséget szenvedett magyar válogatott. Bár Marco Rossi a találkozóra 3-1-4-2-s felállást választott, Szoboszlai Dominik a szélre húzódva próbálta meg kiszolgálni a csapat ékét, Sallai Rolandot.

Az első negyedóra a hazaiaké volt, Albánia jobban futballozott, de nagy helyzeteket nem tudott kialakítani, a három szögletéből pedig nem lett gól. A magyar válogatott nemsokára kiegyenlítette a meccs képét, de úgy tűnt a csapatot nagyon megfogta az Anglia elleni vereség, nagyon indiszponáltan futballoztak Marco Rossi tanítványai.

A magyar oldal legnagyobb helyzete Kleinheisler előtt adódott, aki a kapusba lőtte a helyzetet. A hazaiak a 34. percben a meccs legnagyobb lehetőségét szalasztották el, Djimsiti csúsztatása után Kumbulla két méterről nem találta el az üres kaput.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, egyik csapatban sem volt átütőerő, a magyar válogatott támadásépítései nem működtek, Kleinheisler csődöt mondott irányítóként. Nagy Ádám hiába szorgoskodott a védősor és a középpálya között, az előrejáték semmilyen veszélyt sem jelentett. A 72. percben Cekici került nagy helyzetbe, Dibusz bravúrral védte a szélre sodródott támadó lövését.

Az utolsó 20 percében mindkét együttes a fáradtság jeleit mutatta, rengeteg technikai hibát, rossz passzt, és hibás megmozdulást láthattunk mindkét oldalon. A legnagyobb helyzet Szoboszlai előtt adódott, aki nehéz szögből a kapu mellé lőtt. A 87. percben Fiola katasztrofális labdavesztése után Albánia, Borja révén, kontrából, belőtte a győztes találatot. A gólnál Lang és a korábban jól védő Dibusz is hibázott.

A hullafáradtan futballozó magyar válogatott vereséget szenvedett Albániában, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe került a világbajnoki selejtezőkben. Ha Lengyelország legyőzi Andorra válogatottját, és minden bizonnyal le fogja, akkor Magyarország három ponttal le lesz maradva Lewandowskiékhoz képest a második, pótselejtezőért folytatott versenyben. A nagyobb baj, hogy az Európa-bajnokságon kitűnően teljesítő kiegészítő emberek nem muzsikálnak jól, Fiola Attila például egészen katasztrofális teljesítményt nyújtott, és az újonnan beépüni készülő játékosok is teljesen súlytalanok, a csereként beállt Sallói Dániel az egy szem lővésén kívül az ég-világon semmit nem tudott hozzátenni a meccshez.

A magyar válogatott szeptember 8-án, hazai pályán játszik Andorra ellen.

Világgbajnoki selejtező, csoportkör, 5. forduló

Albánia – Magyarország 1-0 (0-0)

Albánia: Berisha – Djimsiti, Ismaijli, Kumbulla – Trashi (Roshi 46.), Gjasula, Abrashi (Cekici 69.), Doka – Uzuni, Bajrami (Laci 63.) – Balaj
Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

Magyarország: Gulácsi (Dibusz 46.)– Orban, Lang, Szalai – Nagy – Botka (Varga 88.), Kleinheisler (Nikolics 90.+4.), Gazdag (Sallói 67.), Fiola – Szoboszlai, Sallai (Hahn 89.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
gólszerző: Broja 87.

Borítókép: Illusztráció, a Magyarország - Anglia mérkőzésen készült. Forrás: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség - Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális