2021. október 23. szombatGyöngyi

Botrány ide vagy oda, az ifik kapusedzőjével felálló CFR megalázó vereséget mért a FCSB-re - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:24 GMT +2, 2021. augusztus 29.

A Liga1 7. fordulójának slágermeccse kétségtelenül a CFR – FCSB összecsapás volt.


A zsinórban négy bajnoki elsőséget szerzett kolozsvári gárda felkészülését, a hétközi Európa Liga-selejtező mellett, Marius Șumudică vezetőedző és Marian Copilu klubelnök menesztése, és a verekedéses botrány is nehezítette.

A sérültek listájára, Burcă mellé Chipciu is „feliratkozott”, a legnagyobb hiányzó azonban a padról hiányzott, tréner nélkül a CFR Ovidiu Ceclant, az ificsapat kapusedzőjét nevezte a meccsre. A vendégek legnagyobb deficitje kétségkívül a sérült Florinel Coman volt.

A szakadó eső és a felázott talajú pálya hibákkal teletűzdelt játékot ígért, ami igaz is volt, csak amíg a FCSB rövidebb passzokkal próbált operálni, addig a CFR hosszabb labdákkal játszott, a passzok számának drasztikus lecsökkentése pedig a hibás átadások, és a saját térfélen eladott labdák mennyiségét is csökkentette.

A 30. percben Manea badásánál az ex-CFR-es Vinícius megnyerte ugyan a fejpárbajt Alibec ellen, a labda viszont Omrani elé pattant, aki állítgatás nélkül, kapásból, tizennyolc méterről, földre pattintva lőtt a hálóba. A CFR vezető gólja után a bukaresti gárda megpróbálta, de nem tudta uralni az utolsó negyed órát. 

A második játékrészre változatlan felállásban vonultak ki a csapatok, a játék képe viszont megváltozott, a CFR jó szokásához híven védekezésre és kontrákra állt be. Hiába a mozdonyolaj nem válik vízzé. Persze az is lehet, hogy csak gyakoroltak, elvégre ha hétfőn a kinevezik Dan Petrescut, akkor ez ismét a bevett gyakorlat része lesz. 

Az 56. percben Manea szinte az alapvonalról adott be, a labda mélyen az ötös területére ment, ahonnan Vlad nagyot vetődve öklözte ki... Sigurjonsson elé, aki tökéletesen ívelt fejessel duplázta meg a hazaiak előnyét.  

A 68. percben, az egyébként nem túl jól játszó Ciprian Deac, Omrani passzából gyönyörű gólt lőtt 17 méterről Vladnak. A bukaresti játékosok erre nem voltak felkészülve mentálisan, csak ténferegtek a pályán, a CFR kedvére támadhatott és kontrázhatott. A 72. percben, a nagyon sokadik kontra során Petrilát buktatták a tizenhatoson belül, a meccset végig kézben tartó Hațegan játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Némi meglepetésre nem Deac, hanem Alibec állt a labda mögé és be is lőtte a negyedik találatot. A CFR nagyon visszavett az utolsó öt percben, így a bukaresti csapat a 90. percben az első kaput találó lövéséből (!) meg tudta szerezni a becsületgólt, ennek persze semmi jelentősége nem volt már.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy edző nélkül meccselő csapat két ex-trénerét is felpofozza egy meccsen, most viszont ez történt. A FCSB hiába vitte el a kolozsváriakkal a tavalyi szezonban bajnokságot nyerő Edi Iordănescut, az apelláta nélkül kapott ki az első adandó alkalommal az edző nélküli excsapatától, ugyanakkor felmerül az a kérdés is, hogy vajon mennyit is ér Marius Șumudică teljesítménye, ha a csapat sokkal felszabadultabban és jobban futballozik nélküle, mint vele. A CFR ebben a bajnoki évadban egyetlen bajnoki meccset nyert meg eddig egynél nagyobb különbséggel, mégpedig a FCSB ellen, Șumudică menesztése után két nappal

Liga1, alapszakasz, 7. forduló

CFR - FCSB 4-1 (1-0)

CFR: Bălgrădean - Manea, Bouhenna, Graovac, Camora - Sigurjonsson (Itu 78.), Rodriguez, Deac (Fofana 85.) - Omrani (Costache 78.), Alibec (Debeljuh 77.), Petrila (Gîdea 85.)
Cserepad: Hindrich, Susic, Cestor, Ciobotariu, Itu, Fofana, Gîdea, Costache, Debeljuh
Edző: Ovidiu Ceclan 

FCSB: Vlad - V. Crețu (Haruț 75.), Vinicius, Cristea, Radunovic (Șerban 60.) - Olaru, Ov. Popescu (Perianu 60.), Oaidă - Cordea (Stoica 75.), Tănase (Mamut 60.), Oct. Popescu
Cserepad: Straton, Miron, Haruț, Stoica, Perianu, Dumiter, Musi, Mamut, Șerban
Edző: Edward Iordănescu

gólszerző: Omrani (30.), Sigurjonsson (56.), Deac (68.), Alibec (73., tizenegyesből) ill. Stoica (90.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális