2021. október 23. szombatGyöngyi

Őrült tempó és kihagyott tizenegyes a FCSB - Sepsin! - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 09:39 GMT +2, 2021. augusztus 24.

Két, a tavalyi játékához képest rossz formában futballozó együttes találkozott a Liga1 hatodik fordulójának zárómérkőzésén.


A FCSB 5 forduló alatt összegyűjtött nyolc pontja mindössze a nyolcadik helyre volt elég a meccs előtt, a Sepsi zsinórban elszenvedett három veresége pedig a rendkívül ijesztő tizennegyedikre.

A FCSB tulajdonosa, Gigi Becali rendesen bepánikolt az elmúlt héten, és gyakorlatilag Bukarestben sosem látott feltételekkel és engedményekkel alkalmazta a CFR tavalyi bajnok edzőjét, Edi Iordănescut. A FCSB korábban már elvitt egy kolozsvári játékost is, Vinícius azonban eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Sepsinél is érzik, hogy ez a szezonkezdet finoman fogalmazva sem az elvárások szerint alakult, ezért Leo Grozavu hat (!) helyen változtatott az Argeș ellen vereséget szenvedő csapaton.

A meccs első félideje az idei bajnoki évad egyik legjobb iramú negyvenöt perce volt, a pirosban játszó bukaresti gárda támadott többet, de a Sepsi is veszélyes volt. Hogy mennyire jól felkészültek Grozavu mester tantványai, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy 0-1-et mutatott az eredményjelző szünetben. Aganovic a 36. percben hatalmas szabadrúgásgólt kanyarított a bal alsóba, Vlad rámozdult, de nem sok esélye volt elkapni a falt bravúrosan kikerülő labdát.

A második játékrészt Bojic nélkül, viszont Csuncsukovval kezdte a zöldmezes vendégegyüttes. A FCSB nyomott az egyenlítésért, a Sepsi pedig védekezett. A szentgyörgyiek dolgát az is nehezítette, hogy az egyébként összeszedetten futballozó Fofana megsérült és le kellett cserélni az 56. percben. Két perc múlva kiegyenlítettek a hazaiak, Tănase fejelt gólt közvetlen közelről.

A 66. percben Popescu teljesen egyértelműen lerúgta Păunt a tizenhatoson belül, annyira egyértelmű volt a büntető, hogy döbbenetes módon még a FCSB játékosai sem kommentáltak. Hatalmas esély nyílt a Sepsi előtt a vezetés megszerzésére, Mitrea azonban nem tudott élni vele, kihagyta a büntetőt. Fél perc múlva Tănase komikus mozdulattal próbált meg tizenegyest kicsikarni, Feșnic játékvezető sárgával honorálta a Berlinale Filmfesztiválra való mozdulatsort.

A meccs hátralevő részében két fáradt csapat futballozott, gólhoz a Sepsi állt közelebb, Vladnak nagyon nagyot kellett védenie Ninaj kapáslövésénél.

A Sepsi jobban futballozott, mint az eddigi mérkőzéseken, a FCSB ellen viszont, különösen idegenben, nem lehet büntetőket hibázni. Az ilyen helyzetekből be kell találni, nem értem miért nem Tincu vagy Ștefănescu lőtte, hiszen a Nagyszombat elleni Konferencia Liga-selejtezőn mindketten értékesítették a tizenegyesüket. Mindent egybevéve igazságos eredmény született, a Sepsi jól játszott a szezon egyik legnehezebb meccsén, így több önbizalommal várhatja a következő, Botoșani elleni mérkőzést.

Liga1, alapszakasz, 6. forduló

FCSB – Sepsi OSK 1-1 (0-1)

FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Oct. Popescu, Ov. Popescu, Olaru - Cordea, Tănase, Fl. Coman
Cserepad: Straton, Miron, Haruț, I. Stoica, Perianu, Oaidă, Dumiter, Musi, Mamut
Edző: Edward Iordănescu 

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, Ștefănescu – Aganovic (Askovski 78.), Fofana (Mitrea 55.), Păun – Golofca (Éder 78.), Bojic (Csuncsukov 46.), Ștefănescu Tamás (Dumitrescu 89.)
Cserepad: Began, Tincu, Botorok, Ashkovski, Chunchucov, Ispas, Gonzales, Dumitrescu, Bărbuț
Edző: Leo Grozavu

gólszerző: Tănase (55.) ill. Aganovic (36.)

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális