2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Harmatgyenge játékkal kezdte a CFR a bajnokságot

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 01:42 GMT +2, 2021. július 17.

A Liga1 nyitófordulójában a CFR a frissen feljutó FC U 1948 Craiova csapatát fogadta.


Amikor láttam, hogy egyes orgánumok edzők rangadójaként vezetik fel a találkozót azon kezdtem gondolkodni, hogy ezt a felvetést vajon mi támasztja alá, Șumudică több kupát nyert Romániában, mint ahány felnőttmeccsen irányított Adrian Mutu a karrierje során.

A kolozsvári kezdő bőven szolgált meglepetéssel, a csapat motorjaként funkcionáló Camora helyett Latovlevici, Cestor (vagy Bouhenna) helyett Ciobotariu kezdett, és sem Jonathan Rodriguez, sem Păun nem kapott szerepet, pályára lépett viszont Hoban és a friss szerzemény Anas Tahiri.

Az első 12 percben a CFR villámgyorsan elhúzott 2-0-ra, nevetségesen gyenge teljesítményt nyújtott a Craiova védelme, először Deac, majd Tahiri használta ki a kapitális defenzív hibákat. Ebben a pillanatban úgy tűnt, hogy akár nagy verés is lehet a vége, a CFR azonban teljesen érthetetlenül az első negyed óra végén visszaállt védekezni.

A Craiova védelme Liga2-es szintet idézet, a hátsó sor rengeteg labdát adott el a saját harmadában, nagyon rosszul reagált a letámadásra, nem volt terve labdakihozatalokra és ennek ellenére, a CFR passzív játékának, és az arcpirító egyéni hibáknak köszönhetően kiegyenlített. Előbb Bauzát hagyták lőni teljesen szabadon 16 méterről, a megpattanó löket pedig becsapta az egyébként is pocsék formában levő Arlauskist, majd Albu szöglete után Baeten fejelt a kapuba. A félidő 2-2-vel zárult, a CFR bajnokhoz méltatlan, szégyenletes teljesítményt nyújtott.

A második félidő első percében két kaput találó lövéssel kezdett a hazai gárda, Gremslnek kétszer is nagyot kellett védenie. Ezután semmi nem történt 15 percig, Șumudică érezte, hogy az általa felküldött csapat nem képes megverni egy másodosztályú szinten védekező gárdát, így hármascserét hajtott végre. Camora, Jonathan Rodriguez és Păun lépett a pályára, előbbi fél perc múlva betört a tizenhatosba, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani, mivel azonban a Liga1-ben nincs videobíró, nem kapott büntetőt.

A CFR a 60. perctől birtokolta a labdát, és folyamatosan támadásokat vezetett, ezeknek azonban csak elhanyagolható hányada végződött veszélyes helyzettel. A 75. percben aztán megtört a jég, némileg szerencsés körülmények között, Omrani szemfüles passzából Petrila 4 méterről lőtt gólt. A CFR támadásban maradt, nem húzódott vissza, továbbra is az ellenfél térfelén támadott le, a Craiova ezzel nem is tudott mit kezdeni.

Mindent egybevéve pocsék meccset játszott a regnáló bajnok, az első félidő teljesítményére elsőre az „arcpirító” jelző jut eszembe a „vállalhatatlan” mellett. A kolozsvári kezdőből csak Anas Tahiri és Petrila játéka nem érdemel kritikát, a cserék viszont hozták a kötelezőt. A védelem összefogását, amire Hoban már nem képes (ahogy a letámadásra sem) Jonathan Rodriguez csuklóból (vagy inkább bokából) oldja meg, Camora sokkal többet jelent úgy védekezésben, mint támadásban, mint (az egyébként sokat küzdő) Latovlevici, Păun pedig sebességet és lövőtechnikát ad a csapat játékához. A CFR-nek szerencséje van a gibraltári ellenféllel a BL-selejtezőben, egy komolyabb csapat ellen ezzel a játékkal nem lehetne eredményt elérni.

Liga1, alapszakasz, 1. forduló

CFR – FCU 1948 Craiova 3-2 (2-2)

CFR: Arlauskis - Susic, Ciobotariu, Graovac, Latovlevici (Camora 64.) - Deac, Hoban (Rodriguez 64.), Tahiri (Costache 83.) - Petrila, Omrani (Debeljuh 77.), Chipciu (Păun 63.)
Cserepad: Bălgrădean, Camora, Manea, Cestor, Rodriguez, Păun, Costache, Gîdea, Debeljuh
Edző: Marius Șumudică

CRAIOVA: Gremsl - Negru (Paramatti 88.), Diallo, Kovacic, Huyghebaert - R. Baeten, Asamoah, D. Albu (Pop 73.) - Bauza, C. Bălan (Achim 62.), R. Răducanu (Vieira 73.)
Cserepad: R. Popa, Paramatti, Zanfir, V. Achim. V. Pop, Miuțescu, Raicea, Blidar, Hugo Vieira
Edző: Adrian Mutu

gólszerzők: Deac (10.), Tahiri (12.), Petrila (75.) ill. Bauza (22.), Baeten (33.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális