2024. március 29. péntekAuguszta

Az utolsó 10 perc fogott ki a nagyot harcoló magyar válogatotton

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 21:17 GMT +2, 2021. június 15.

A magyar válogatott az első meccsét Portugália ellen vívta a 2020-as Európa-bajnokság halálcsoportjában.


Elkezdődött a 2020-as Európa-bajnokság halálcsoportja, amelynek első meccsén a magyar válogatott a Puskás Arénában fogadta a címvédésre készülő Portugáliát. A magyar kezdőcsapat összeállítása a várható volt, Marco Rossi nem készült meglepetésemberrel az első meccsre.

Az első félidőben labdabirtoklás terén dominált a portugál válogatott, ugyanakkor lényeges helyzetet nem tudott kialaktani a hajráig. A mélyen védekező pirosmezes hazaiak a mindkét oldalon kettőzték a beadásra, vagy betörésre készülő szélsőket, így az oldalakat egymást közt váltogató Diogo Jotának és Bernardo Silvának komoly problémái voltak a helyzetek teremtésével. A 34. pecben Szalai Ádám kiharcolt egy szabadrúgást az ellenfél védőharmadának határán, majd a beívelés után kapura tudott fejelni. A 40. percben Jota hét méterről lőhetett, Gulácsi azonban hatalmasat védett. Három perc múlva Ronaldo egy méterről hagyott ki egy hatalmas helyzetet, a szünet jól jött a hazaiaknak.

A második félidőben nem folytatódott a portugál dominancia, ráadásul ahogy az idő telt a magyar válogatott egyre inkább kiegyenlítette a játék képét. Marco Rossi együttese minden eshetőségre felkészült taktikával, és fegyelmezett játékkal kompenzálta ellenfelének jobb egyéni képességeiből adódó előnyét. A 74. percben Fiola egy enyhe, már-már költői mozdulattal simogatta maga elé a bogyót, a bírói kar azonban nem látta, így elmaradt a büntető. A 80. percben felrobbant a stadion, Schön Szabolcs gólt lőtt, az Fc Dallas balszélsője azonban lesről indult, így a játékvezető visszavonta a találatot.

A 84. percben a kegyelem taknyán bemákolt Portugália egy találatot, a gól a szerencsétlenkedés csúcsa volt, Guerreiro szerezte egy megpattanó lövéssel. Egy perce múlva Ronaldo állhatott a tizenegyesponthoz, miután Willi Orban a tizenhatoson belül lerántotta Rafa Silvát. A Serie A idei gólkirálya nem hibázott, így a 87. percben eldőlt a találkozó. A 92. percben Ronaldo Silva átadásából beállította a 3-0-s végeredményt

Mindent egybevéve a regnáló Európa-bajnok nem lehet büszke erre a játékra, komoly szerencsére volt szüksége a magyar válogatott legyűréséhez. Marco Rossi csapata minden dicséretet megérdemel, sokkal szorosabb meccset játszott, mint amit az eredmény sugall. Ahogy a magyar válogatott esélyeit latolgató cikkünkben kifejtettük, ezen az Európa-bajnokságon a tapasztalatszerzés és a fejlődés a cél, egy ilyen meccsből minden bizonnyal tanulni tud a csapat. Előbb fel kell dolgozni a történteket, majd jöhet a Franciaország elleni találkozó június 19-én. 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ, F-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0-3 (0-0)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai. 
Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo, Jota. 
Szövetségi kapitány:   Fernando Santos

gólszerzők: Guerreiro (84.), Ronaldo (87. 11-esből, 90.+2.)

Borítókép: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális