2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Hadnagy Attila: A Sepsi OSK történetének legfontosabb meccse jön vasárnap

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 14:23 GMT +2, 2021. május 29.

A Sepsi OSK a Viitorul ellen vívhatja ki az európai kupaszereplést, Hadnagy Attilát a klub sportigazgatóját kérdeztük a meccsről.


Méltánytalan, de legalább izgalmas, mondhatnánk a Román Labdarúgó-szövetség és a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) rendszerére, hiszen ahelyett, hogy az a klub kapná az európai indulási jogot, aki igazán megérdemli, azaz a bajnokság negyedik helyezettje, lehetőséget biztosítanak egy szezont ellébecoló, alsóházi gárdának, hogy európai kupában szerepeljen. A szabályzat csak akkor érthető, ha a liga szervezőinek nem érdeke, hogy a legerősebb romániai csapatok induljanak a Konferencia Ligában.

A fenti gondolatok általánosságban értendők, a jelenlegi évadban azonban a Sepsire és a Viitorulra vonatkoznak, miután utóbbi 3-2-re verte a Chindiát csütörtökön, az alsóházi rájátszás úgynevezett „döntőjében”. A biztos negyedik Sepsi sem pihent, hiszen lejátszotta az utolsó fordulós meccsét a Liga1-ben, ahol csak a miheztartás végett megverte a Botoșani-t. Ami a Lelátót illeti, nekünk tetszik ez a profi mentalitás, a „nem kellenek a pontok, de akkor is nyerünk” filozófiával élő csapatok szerintünk magasabb szintet képviselnek és messzebbre jutnak, mint a pragmatizmust vallók.

Vasárnap este 20:30-tól a Sepsinek hazai pályán, a Viitorul ellen kell kivívnia a jogot hogy története során először európai kupában, a Konferencia Ligában indulhasson. Hadnagy Attila, az OSK sportigazgatója nyílt játékra és látványos meccsre számít, úgy gondolja a Viitorul szebb és a csütörtöki meccs alapján jobb futballt is játszik, mint a Chindia. Bár a szentgyörgyi gárdának nem lesz könnyű dolga az ország legjobb utánpótlás akadémiájáról jövő keret ellen, bizonyos szempontból azért jobb, hogy a konstancai gárda lesz az ellenfél, hiszen a târgoviștei gárda nem szokott akarni focizni, emiatt a védelme nagyon kemény dió.

A szombat reggeli sajtótájékoztatón Leo Grozavu, a csapat vezetőedzője is elismerően nyilatkozott a Viitorul utóbbi fordulókban mutatott játékáról. A tréner kiemelt fontosságot tulajdonított a meccsnek, és hangsúlyozta a 13. ember, a „szurkolók” szerepét is. 

Hadnagy Attila szerint a csapat nagyon oda fogja tenni magát a vasárnapi találkozón, az egyébként is lelkiismeretes játékosokat extrán motiválhatja a szerződésükben levő európai kupákra vonatkozó bónusz. A helyzetet némileg árnyalja, hogy Petrila húzódás miatt sajnos kénytelen kihagyni a találkozót.

A klub elöljárója arra a kérdésre, hogy vajon hogyan viszonyul ez a találkozó a többihez, a következőket válaszolta:

„Ez a Sepsi történetének eddigi legfontosabb meccse, mindössze négy éve vagyunk az élvonalban, a mostani az ötödik és máris európai kupákért versenyzünk. Nem gondoltuk, de reménykedtünk abban, hogy eljutunk idáig és most itt vagyunk. Ambíciózus klub vagyunk, hála Istennek saját szurkolóink előtt bizonyíthatunk vasárnap.”

A Sepsi pénteki Facebook-posztjában arról ír, hogy ingyenessé tette szurkolóinak a meccsre való belépést. Apropó profizmus.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális