2022. aug. 16. keddÁbrahám

Zsinórban negyedszerre ütötte el a Liga1-et a meggybordó mozdony!

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:23 GMT +2, 2021. május 18.

A CFR kedd este megszerezte története hetedik bajnoki címét!


A Liga1 felsőházi rájátszásának 9. fordulójára tiszta és egyértelmű helyzetben készülhetett a regnáló bajnok, hiszen a Botoșani legyőzése esetén az összes többi meccs kimenetelétől függetlenül bajnoki címet ünnepelhet. Nem „csak” egy bajnoki címről volt azonban szó, hanem zsinórban a negyedikről, amire az utóbbi 20 szezonban nem volt példa a Liga1-ben.

A vendégek kezdőjében nem voltak különösebb meglepetések, a CFR talán kicsit erősebb lett volna, ha Susic játszik Manea helyett, ez azonban eltörpül a hazaiak csapatkapitányának, Jonathan Rodrigueznek a hiánya mellett.

A meccs előtt a moldvai gárda tulajdonosa, Valeriu Iftimie elmondta, hogy szeretné, hogy Gigi Becali csapata nyerje a bajnokságot, és hogy a CFR és a Sepsi ellen is prémiumot ígért játékosainak.

Az első félidőt mindkét csapat óvatosan kezdte, sem a fehérmezes hazaiak, sem a meggybordó dresszben játszó vendégek nem támadtak ész nélkül, ennek megfelelően nagy helyzeteket sem igazán láthattunk az első húsz percben.

A CFR vette le előbb a hatalmas tét súlyát a válláról, Deac szabadrúgását, akár Manea életerős, 23 méteres lövését, Pap tornázta az alapvonalon kívülre. Mindenképp meg kell említenünk azt is, hogy Costache buktatásáért tizenegyest kellett volna kapnia a kolozsváriaknak a 27. percben. Öt perc múlva Croitoru csapata is komolyan veszélyeztetett, Țigănașu erőből meglőtt labdája a kapufáról pattant ki. A motivált csapatok helyenként látványos játékával teletűzdelt első játékrész nem hozott gólt.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a CFR, Deac szögletéből Burcă fejelt kapura, a labda a blokkolni igyekvő Țigănașuról pattant nagyon furcsán a hálóba. A gól után a CFR megtartotta a lendületét, a találatot követő percekben növelhette volna előnyét a „meggybordó mozdony”, Sigurjonsson azonban centikkel maradt le Manea beadásáról. Pap a 69. percben is megmentette csapatát, Costache lövését hárította a Liga1-ben igen ritkán látott szenzációs reflexmozdulattal.

A CFR támadásban maradt, de Edi Iordănescu vezetőedző észszerű cserét hajtott végre, a jól játszó és sokat veszélyeztető Sigurjonsson helyére a védekező középpályás Hobant hozta be az utolsó negyedórára. A Botoșani hajtott a pontokért és a prémiumért, a vendégek középpályás védekezése, azonban minden pontatlan labdát megbüntetett, így a fáradt és egyre frusztráltabbnak tűnő hazaiak nemhogy komoly helyzetig, még lövésig sem jutottak el. A vendégek trénere Edi Iordănescu a 85. percben lecserélte a támadóblokkot, Păun, Deac és Debeljuh helyére azonban nem védekező profilú játékosok jöttek, hanem a kontrázást megkönnyítendő, Chipciu, Rondón és Pereira. A meccs végén hihetetlen jelenetek zajlottak a pályán, előbb Al Mawas nem tudott betalálni egy az egy elleni harcban Arlauskisszal szemben, majd Rondón hagyta ki a meccs helyzetét 15 méterről üres kapura...

Mindent egybevéve a CFR úgy játszott, ahogy egy bajnokhoz illik, végig kézben tartva a mérkőzést, az ellenfél erősségeit elnyomva szerezte meg a szezon legfontosabb győzelmét. A Botoșani mindent megpróbált, ami erejéből telt, de ezen az estén egyszerűen jobb volt az immár hétszeres bajnok CFR.

Van még egy csapat, amely örülhet a kolozsváriak győzelmének, ez pedig a Sepsi OSK, amely ezáltal matematikailag is biztosan elérte elsődleges célját, a negyedik helyet.

Liga1, felsőházi rájátszás, 9. forduló

FC Botoșani – CFR 0-1 (0-0)

FC Botoșani: Pap – Braun (Tîrcoveanu 63.), Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Caia (Meleke 4.), E. Florescu, E. Papa – Ashkovski (Fili 63.), Ongenda, Al Mawas
Cserepad: Hankic, Patache, Holzmann, Meleke, Tîrcoveanu, S. Camara, Fili, Târșa, D. Croitoru
Edző: Marius Croitoru

CFR: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Sigurjonsson (Hoban 75.), Bordeianu, M. Gîdea (Păun 4., Pereira 85.) - Deac (Chipciu 85.), Debeljuh (Rondón 84.), Costache
Cserepad: Bălgrădean, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Chipciu, M. Pereira, Păun, Rondón
Edző: Edi Iordănescu

gólszerző: Țigănașu (53., öngól)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális