2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Minimalista, de fontos győzelmet aratott a CFR a Clinceni ellen - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:05 GMT +2, 2021. május 06.

A bajnokságot két ponttal vezető CFR a Clinceni együtteséhez látogatott csütörtökön, késő délután.


A Liga1 felsőházi rájátszásának hatodik fordulójában kötelező volt a győzelem a regnáló bajnoknak, egyrészt mert az Academica a rájátszás legrosszabbul teljesítő együttese, Poenaru csapata mindössze három pontot gyűjtött az eddigi öt találkozóján, másrészt mert a Craiova szerdán simán kikapott a Sepsitől. Amennyiben a kolozsváriak megszerzik a három pontot, már csak a FCSB-vel kell versenyezniük az elsőségért, négy fordulóval a vége előtt, nyolc pontos hátrányban a Craiova már nem tekinthető komoly ellenfélnek a bajnoki versenyfutás szempontjából.

A CFR semmit nem bízott a véletlenre, a DeacOmraniPăun tandem mellé Iordănescu már az 5. percben becserélte Chipciut (szokás szerint Gîdea helyére), a kvartett pedig beszorította a megilletődött hazai gárdát. A 6. percben a CFR a vezetést is megszerezte, Burcă ihletett mozdulattal csapta be a kék csapat védelmét, Itu pedig szemfüles módon  értékesítette a lehetőséget.

A gól után sem lassított a meggybordó mozdony, vagonszámra szállította a helyzeteket, így a CFR igen sűrű menetrendjében komoly hazai gólhelyzeteknek nem is volt hely. Omrani a 23. percben kettőre növelhette volna az előnyt, de ballábas játékosként jobbal nem tudott pontosan célozni.

A CFR dominanciája alábbhagyott az első játékrész utolsó negyed órájára, és bár akcióból továbbra sem tudott veszélyeztetni az Academica, Rusescu 37. perces, 18 méterről a sorfal alatt ellőtt szabadrúgását, Arlauskis csak másodikra tudta megfogni. A hosszabbítás első percében Chipciu előtt adódott hatalmas lehetőség, csak a Clinceni kapusán múlt, hogy a félidei szünetre nem kétgólos előnnyel vonult a kolozsvári gárda.

A második játékrész Omrani helyzettel indult, a francia-algériai támadó tesztelte Urechet, aki ezúttal is a helyén volt. A meccs képe megváltozott, a CFR jóval pontatlanabbul támadott, a Clinceni viszont nem vesztette el korán a szerzett labdákat, így nemcsak a labdabirtoklás egyenlítődött ki, hanem a lövések is. Az Academica nem alakította ki ajtó-ablak helyzetek sorát, de veszélyes lehetőségekig és lövésekig azért el-eljutott. A hazaiak legnagyobb helyzete Csuncsukov előtt adódott, Arlauskis viszont ütemvesztésre tudta kényszeríteni a bolgárt, és ezzel megmentette a helyzetet.

Poenaru igyekezett a kitűnően futballozó, de fáradó Camorán megnövelni a nyomást, ezért Popa helyére Pîrvulescut, Csuncsukov helyére pedig Markovicot hozta be, Iordănescu ezt úgy reagálta le, hogy Chipciut Hoban váltotta. A kolozsvári tréner megunhatta Omrani állandó szimulálását, így az utolsó 10 percre Debeljuhnak adott lehetőséget. A friss emberek a CFR-nek kedveztek, a meccs képe kiegyenlítődött és több gól már nem esett.

A CFR ismét a jól ismert 1-0-s idegenbeli győzelmét hozta, ez a naptári évben már a hatodik ilyen jellegű, minimalista győzelme. Bár lehetett volna többgólos, látványos diadal is, pontok szempontjából ez is annyit ér, mint egy 4-0, a jelen helyzetben pedig a pontok a legfontosabbak, hiszen a FCSB-n ezáltal óriási nyomás van, ha a bukarestiek nem verik meg a Botoșani-t kint, a CFR legalább 4 pontos előnybe kerül, ami annak köszönhetően, hogy a pontegyenlőség a kolozsváriaknak kedvez, tetemesnek mondható.

A CFR a következő meccsét hétfőn játssza, a Sepsit fogadja a Fellegváron. 

Liga1, felsőházi rájátszás, 6. forduló

Academica Clinceni – CFR (0-1)

Clinceni: Ureche - F. Achim, Bilali, Gardoș, Dobrescu - Cebotaru (Chandarov 84.), Cascini - A. Popa (Pîrvulescu 73.), Rusescu, Cordea - Chunchucov (Markovic 73.)
Cserepad: Vâlceanu, Pashov, Chandarov, Markovic, Jutric, Ventura, Pîrvulescu, Patriche, Longher
Edző: Ilie Poenaru

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Itu (Costache 66.), Bordeianu, Gîdea (Chipciu 5., Hoban 78.) - Deac, Omrani (Debeljuh 78.), Păun (Sigurjonsson 66.)
Cserepad: Sandomierski, C. Manea, Ben Youssef, Hoban, Soares, Sigurjonsson, A. Chipciu, Costache, Debeljuh
Edző: Edi Iordănescu

gólszerző: Itu (6.)

Borítókép: illusztráció, a 2020-21-es alapszakasz Clinceni - CFR meccsen készült, forrás: Academica Clinceni Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális