2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Hatalmas győzelmet aratott a Sepsi a hatodik fordulóban! - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:03 GMT +2, 2021. május 05.

A Botoșani elleni váratlan vereség után, a Sepsinek ismét a top3 csapat egyike ellen kellett bizonyítania.


A Liga1 felsőházi rájátszásában a Sepsi OSK a Craiovát fogadta, ami azért volt érdekes, mert a szentgyörgyi csapat kitűnően játszott egész szezonban a „három nagy” ellen, ami nem változott meg a PlayOffban sem.

A rájátszásban az OSK megverte a FCSB-t, döntetlent játszott a Craiovával és a CFR-től is csak nagy balszerencsével kapott ki, így a szurkolók joggal vártak pontszerzést Leo Grozavu együttesétől. A Sepsi trénere öt helyen változatott a Botoșani elleni kereten, és okosan felvállalta a nyílt sisakos küzdelmet, a legjobb csatárát (Koljic) ismét nélkülözni kényszerülő olténiai együttes ellen.

Az első negyvenöt perc helyenként igazán szemrevaló játékot hozott, a vendégek több labdakihozatali variációval készültek, a Sepsi jobbára a baloldalon próbált meg érvényesülni. Dumiter és Ivan is helyzetbe került, de betalálnia egyiknek sem sikerült. A két lehetőség közül Ivané volt nagyobb, de nagyon csúnyán elpuskázta. A félidő utolsó pillanatában, amikor már mindenki a szünetre készült Mitrea ki tudta használni Acka hibáját és pazar fejessel emelte át a kapust. A közvetlenül az utolsó percben szerzett gól nemcsak az előnyt biztosította, hanem a lélektani fölényt is.

A második félidő, ha lehet, még intenzívebb volt, mint az első, a Craiova mindent megtett az egyenlítésért. Persze a támadásnak ára volt, a Sepsi támadóharmada közepén többször is komoly területek nyíltak meg, ebből jött létre a félidő legnagyobb helyzete is, a 67. percben Safranko lépett ki. A nyáron távozó szlovák támadó a nagykönyv szerint, Pigliacelli kapus mozgásával ellentétesen lőtte el a labdát, a lövés azonban erőtlen volt és a kapufa mellett gurult el.

Az utolsó 15 percben nagyon nyomott a Craiova, a Sepsi a meccs során először visszaszorult a saját védőharmadába, ennek ellenére mégis a szentgyörgyi alakulat talált be. A Dumiter helyére beállt Golofca a tizenhatosba vitte a labdát, amely Petrila elé került, aki egy igazítás után bivalyerős löketet küldött a hosszúba. 

A Sepsi kitűnő teljesítményt nyújtott ezen a találkozón, rendkívül összeszedetten valósították meg Leo Grozavu ihletett meccstervét. Hatalmas győzelmet aratott a piros-fehér gárda, egyrészt egy náluk magasabbra rangsorolt csapatot vertek meg, másrészt jól reagáltak a Botoșani elleni kisiklásra, harmadrészt pedig, és ez igazán fontos, ismét 5 pontra léptek el a moldvai csapattól, amely a FCSB ellen nemigen bízhat a pontszerzésben. Ha a FCSB nyerni tud csütörtökön, akkor a Sepsi 6 meccs után 5 pont előnnyel áll majd a negyedik helyen, de ha a Craiova nem javít, akkor még a dobogó felé is kacsingathat.

Az OSK a hetedik fordulóban az éllovas CFR-hez utazik a Fellegvárra. 

Liga1, felsőházi rájátszás, 6. forduló

Sepsi OSK – Craiova 2-0 (1-0)

Sepsi: Niczuly – Ștefănescu, Ninaj, Mitrea, Csiszér - Eder, Vașvari, Păun - Achachbar, Safranko, Dumiter
Cserepad: Fernandez, Tincu, Păun, Dumiter, Bajrovic, Nouvier, Achahbar, Purece,
Hiányzók: Ștefan, Fülöp I., Fülöp L., Gal-Andrezly, Dimitrov, Kovács L., Rapp (sérülés), Bouhenna (aláírt a CFR-hez)
Edző: Leo Grozavu

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Acka, Constantin, Bancu - Nistor, Mateiu - Mitran, Cicâldău, Cîmpanu - Ivan 
Cserepad: I. Popescu, Șt. Vlădoiu, Bălașa, Căpățînă, Ov. Bic, Baiaram, Fedele, Ofosu, Tudorie
Edző: Marinosz Uzunidisz

gólszerző: Mitrea (45.), Petrila (90.+4.)

Borítókép: Mitrea góljának pillanata, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális