2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Nagy pofont adott a Sepsi a FCSB-nek! - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:38 GMT +2, 2021. április 25.

A Liga1 rájátszásának második fordulójában a Sepsi a peches döntetlent szenvedett a CFR vendéglátójaként, a harmadikban Bukarestbe utazott a FCSB-hez.


Leo Grozavu érdekes felállást választott a gyurgyevói meccsre (a FCSB kénytelen az Astra stadionjában játszani, hiszen a Național Arenát már az Európa-bajnokságra kell felkészíteni), hiszen négy védő mellett Ninaj is a pályán volt, a szlovák játékos ezúttal Vașvari és Păun mellett a középpályán kapott helyet.

Leo Grozavu együttese ebben a szezonban még nem kapott ki az exjuhász csapatától, és már az első percekben jelezte, hogy ezt a szép hagyományt most sem szeretné megtörni. Golofca a 10. percben lerázta védőjét beadásából azonban nem lett gól. Négy perc múlva Ovidiu Popescu előtt adódott lövési lehetőség, azonban eltévesztette a kaput.

A 28. percben a defenzív felállás ellenére is sokat támadó Sepsi megszerezte a vezetést, Ninaj beadásából Petrila fejelt gólt. A FCSB jobb oldalának sérülékenységét használta ki a szentgyörgyi együttes, előbb Golofca, majd Ninaj adhatott be. Az U21-es játékos az első labdát még csúnyán eltörte, a másodiknál viszont védhetetlenül fejelt a kapuba.

A FCSB kénytelen volt lecserélni Panțîrut a 33. percben, de sem a Radunovic pályára lépése előtt, sem pedig utána nem tudott nyomást gyakorolni a jó taktikát ihletett formában megvalósító Sepsire. A 43. percben Safranko akár egy második gólt is lőhetett volna, labdája azonban kevéssel célt tévesztett.

Már a második félidő első perceiben veszélyeztettek a hazaiak, az Oaidă helyére beálló Vînă helyzetbe tudott kerülni, a lövést viszont elrontotta. Egy perccel később Moruțan beadása végén Ștefan mentette meg csapatát a góltól. 

A Sepsi felébredt és folytatta a letámadást, nemsokára nehéz volt eldönteni, hogy a pirosban játszó bukaresti csapat támadásban rosszabb, vagy védekezésben. Mindenki úgy focizik, ahogy hagyják ugyebár.

Az 53. percben hatalmas helyzet adódott a Sepsi előtt, a zöldmezesek azt csináltak a hazaiak tizenhatosában, amit akartak, a játékhelyzet végén Petrila beadását Bouhenna fejelte kapura, Vlad azonban nagy bravúrral védett. 

A 69. percben a semmiből egyenlített ki a FCSB, egy gyorsan végigvitt kontra végén Moruțan passzából a nagyon tehetséges, 18 éves Octavian Popescu talált be. Niczuly helyezkedése legalábbis véleményes volt ebben a helyzetben. A kapott gólt igazán sajnálhatja a Sepsi, simán jobbak voltak eddig a pontig. A kapott találat után a zöldek trénere elég furcsa döntést hozott, a csapat addigi két legjobbja Ninaj és Petrila ment le,  helyettük Eder és Nouvier lépett a pályára.

A 75. percben Tănase Liga1 szinten is pofátlan mozdulattal dobta fel magát a tizenhatoson belül, tökéletesen kivitelezett esés volt, biztos sokat gyakorolta, de a „sok edzés” most egy igen savanyú citromsárga lapott gyümölcsözött amellett, hogy Sebastian Colțescu játékvezető (helyesen) visszavonta a büntetőt.

A 81. percben egy jobb oldali szöglet után az OSK ismét megszerezte a vezetést, Mitrea talált be egy nagyon furcsa mozdulat után. A FCSB védelme nagyot hibázott, 4 méterre a kaputól hagyták az ellenfelet kapura lőni.

Mindent egybevéve a Sepsi győzelmet érdemelt, tökéletesen felkészültek ellenfelükből, taktikai előnyben voltak, fegyelmezetten futballoztak és bírták a letámadást, nem hagytak középpályán területet a hazaiaknak, a bukarestieknek kis túlzással nem volt tiszta labdakihozataluk. A FCSB ezzel a játékkal nem lesz bajnok, elképesztő, hogy a kontrákon kívül mennyire nem tud semmit a Becali-csapat.

A szentgyörgyiek a következő meccsen a Clinceni-t fogadják.

Liga1, felsőházi rájátszás, 3. forduló

FCSB - Sepsi OSK 1-2 (0-1)

FCSB: Vlad - Crețu, Haruț, Miron, Panțîru - Ov. Popescu, Șut, Oaidă - Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
Cserepad: Straton, Simion, Vukusic, I. Cristea, Vînă, Perianu, Musi, Istrate, Radunovic
Edző: Anton Petrea

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, Mitrea Ștefan - I. Păun, Vașvari, Ninaj, - Petrila, Safranko, Golofca
Cserepad: Collado, Nouvier, Tortella, Tincu, Purece, Ștefănescu, L. Kovacs, Achahbar, Aganovic
Edző: Leo Grozavu

gólszerző: Popescu (69.) ill. Petrila (28.), Mitrea (81.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális