2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Meg nem adott gól és négy kapufa, a CFR második helyen zárta az alapszakaszt

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:32 GMT +2, 2021. április 11.

Április 11-én játszotta a CFR a 2020-21-es bajnoki évad alapszakaszának utolsó meccsét, mégpedig a harmadik helyen álló Craiova ellen.


A kolozsváriak, mindössze két ponttal voltak lemaradva a FCSB mögött, miután a bukaresti éllovas szombat este döntetlent játszott a Sepsi OSK-val.

A CFR némileg furcsa módon a Luis AurelioBordeianu Sigurjónsson trióval állt fel a középpályán, ebben a felállásban még nem kezdett mérkőzést a most futó szezonban Edi Iordănescu csapata. Ez azért is meglepő, mert a CFR nagy (hatpontos) előnye elég nagy érzéki csalódás, hiszen ha a Craiova nyer, pontfelezés után mindössze egységnyi különbség marad a csapatok között, ilyenformán a regnáló bajnoknak létkérdés volt a vereség elkerülése.

Az első félidő igen mozgalmasra sikeredett, mindkét gárda megpróbált vezetést szerezni. A CFR-nek sikerült is, Păun talált be, a játékvezető azonban egy fiktív les címén visszavonta a találatot. Mindössze négy perc múlva (még mindig csak a 9. percben járunk), Baiaram fejesével a keresztlécet találta el, majd a 18. percben, az ex-kolozsvári Nistor forgálcsolta szét tizennyolc méterről a kapufát.

A játékrész felénél a CFR ismét komolyan veszélyeztetett, az ellnfél hálóőre, Pigliacelli azonban kétszer is védett. Az olasz előbb Omrani lövését hárította, majd négy perc múlva újabb bravúrt mutatott be, amikor a francia-algériai támadó, kapufáról kipattanó lövését Luis Aurelio próbálta begyötörni. A 33. percben Bordeianu buta labdaeladására Tudorie csapott le, és bár a kapust el tudta fektetni, gól helyett csak kapufát lőtt, a szó mindkét értelmében.


(fotó: Universitatea Craiova Facebook)

Az első félidő meg nem adott gólja és négy kapufája után parázs második negyvenöt percre számíthattunk. A csapatok nem változtattak sem céljaikon sem felfogásukon, a CFR azonban ellenfele fölé tudott nőni az első negyed órában. Burcă fejese csak kevéssel ment mellé, Chipciu lövését pedig Tudorie blokkolta.

A 82. percben Bălgrădean ütötte ki Vătăjelu löketét, nagyjából ez a momentum rázta fel az egyébként lassúvá váló utolsó perceket. Mindkét csapat a gyors ritmusváltásokra próbált építeni, a nagy pontosságot igénylő taktika azonban hamvában halt el a fáradtság okozta pontatlanságok tüzén. A rengeteg színészkedés (Baiaram sárgát is kapott érte) és ápolás miatt a játékvezetés öt perc hosszabbítást rendelt el, a mérkőzés állása azonban nem változott. 

Mindent öszevetve, a játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt győzelmet, más kérdés, hogy a meg nem adott gól alapjaiban változtatott a meccs kimenetelén. A CFR és a Craiova nagyjából azonos játékerőt mutatott a meccsen, mindkét gárda bizakodva várhatja a rájátszást. 

Liga1, alapszakasz, 30. forduló

Krajova – CFR 0-0

Krajova: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Papp, M. Constantin, N. Bancu - Mateiu, Nistor - Camara, Cicâldău, Baiaram - Tudorie 
Cserepad: L. Popescu - Vătăjelu, Ov. Bic, Fedele, Căpățînă, Cîmpanu, I. Mamut, Koljic 
Edző: Marinos Ouzounidis 

CFR: Bălgrădean - D. Ciobotariu, A. Burcă, Ben Youseff, Camora - L. Aurelio, M. Bordeianu, Sigurjonsson - Gîdea, Omrani, Păun 
Cserepad: Arlauskis, Cr. Manea, Susic, Latovlevici, Hoban, Chipciu, Carnat, Rondon, Debeljuh
Edző: Edward Iordănescu

Borítókép: Universitatea Craiova - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális