2021. szeptember 20. hétfõFriderika

A Dinamo nem akarta elhinni, hogy Bârsan szereti az itt a piros, hol a pirost, nyert a CFR

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:43 GMT +2, 2021. április 05.

A Liga1 alapszakasza utolsó előtti fordulójának zárómeccsén, a CFR előtt pedig újabb komoly esély nyílt a FCSB-vel szembeni hátrány ledolgozására.


A bukaresti listavezető hazai pályán szerencsével mentett meg egy pontot a büntetőt is hibázó Krajova ellen, ami azt jelentette, hogy amennyiben a regnáló bajnok hazai pályán legyőzi az utóbbi időben többnyire röhejesen gyenge, kiesés elől menekülő Dinamót, minimális, mindössze egy pontos hátrányban várhatja az utolsó etapot.

A legutóbbi fordulóban a kolozsvári gárda foghíjas kerettel szenvedett vereséget a FCSB ellen, az akkori hiányzók viszont immár rendelkezésre álltak, Debeljuh és Costache is kezdett, így a győzelmen kívül más eredmény nem volt elfogadható a hazaiak számára. Edi Iordănescu tanítványai ilyen mentalitással is léptek pályára és már az első 10 percben mattolhatták volna ellenfelük gyengécske védelmét, Camora azonban a kapufát találta el.

A Dinamónak nem voltak illúziói az esélyeit illetően, jobbára távoli lövésekkel próbálkozott, az ezúttal zöldben mezben játszó csapat. A 15. perc után Deacék baja meggyűlt a labdakihozatalokkal, a Dinamo aktív letámadást alkalmazott és mindkét szélen kettőzte a középpályásokat, ez pedig rengeteg rossz passzhoz és ezáltal eladott labdához vezetett a hazaiak oldalán. A következő komolyabb CFR-helyzetre a 27. percig kellett várni, Păun lőtt kapura, Kongshavn hárítani tudott, a kipattanót pedig Debeljuh a kapufára fejelte.

A 29. percben Anton (teljesen jogosan) megkapta a második sárgáját is, a Dinamo ezzel pedig rettenetes helyzetbe került. A 29 éves jobb oldali középpályás a sárgákat leszámítva hasznosan játszott, aktív szerepet vállalt a labdakihozatalokban és az (átlagon felüli fizikalitású) védekezésben is komoly szerepet vállalt. A kiállítás után a labdakihozatalok Fabbrinit keresték, az öncélú olasz viszont nem szolgálhatott alapjául semmilyen vállalható támadásnak. A 37. percben tovább mélyült Gigi Mulțescu csapatának gödre, a már korábban is kiállítható Bejan, egy sárgával a tarsolyában akart „okosba megoldani” egy kezezést, de pechére a játékvezető befújta. A kettős emberhátrányt Mulțescu egy MihaiuPuljic cserével reagálta le, egy középpályás és egy védő hiányában kénytelen volt jobbszélső helyére belsővédőt a pályára hozni

A CFR sokkal óvatosabban és lassaban játszott a kettős emberelőnybe kerülés után és egyetlen helyzetet sem alakított ki, a játékrész így 0-0-val zárult.

A második félidőre Iordănescu Bordeianu helyére Omranit hozta a pályára, pedig az első félidő alapján a sok labdát elszóró, és sok hibát vétő Deac is lemehetett volna. A cél egyértelmű volt, tovább akarta növelni a nyomást a Dinamo belsővédőin. Az Olimpique Marseille-ben szélsőnek nevelt francia-algériai sokrétű szerepet kapott a támadásban. Egyrészt a beadásokkal „terrorizálta” az ellenfelet, másrészt amennyiben más ívelte be a labdát, az ötösön belül megosztotta a védőket, ezzel növelve Debeljuh esélyét is a gólszerzésre.

Egy egyenlő létszámos meccsen nagy luxus lett volna egy Bordeianu - Omrani csere, de kettős emberelőnyben a CFR nem vesztett el túl sok labdát, amit meg igen, könnyen vissza tudta szerezni. Az 58. percre egyetlen kérdés maradt: mikor lő gólt a CFR?

Omraninak az első húsz percben három helyzete is volt, a lövést lábbal, a fejest kézzel hárította az idei bajnokságban először pályára lépő Kongshavn, a harmadikban már a hálóőr is verve volt, a labda azonban centikkel a kapufa mellett gurult el. A 69. percben ismét a francia próbálkozott, de a Dinamo hálóőre a helyén volt. A 75. percben Debeljuh fejelt jó helyzetből a kapu fölé. 

Victoria este a celor care cred până la capăt! Billel Omrani aduce trei puncte mari în disputa cu Dinamo București.

Posted by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA on Monday, April 5, 2021

A 81. percben nem bírta tovább a Dinamo, Păun tört be a tizenhatosba a balszélen, majd egy passzal megtalálta Omranit, aki közvetlen közelről a kapuba lőtt. Az eredmény ezután nem változott, a CFR 1-0-s győzelmet aratott, a gólkülnbséget tekintve ebben a meccsben sokkal több volt, de három pont a lényeg, az pedig megvan. 

Mindent egybevéve, ebből a találkozóból túl sok következtetést nem lehet levonni, a kettős emberhátrány meglátszott a vendégeken, a címvédő pedig magát nem különösebben megerőltetve megnyerte a meccset. A CFR számára a győzelem és a három pont jól jön, de ennél várhatóan sokkal nehezebb teszt vár rá az utolsó fordulóban a Krajova ellen, addigra minden bizonnyal Deac is formába lendül, ott nem fog beleférni ennyi eladott labda. 

Liga1, alapszakasz, 29. forduló

CFR – Dinamo 1-0 (0-0)

CFR: Bălgrădean - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Hoban, Gîdea - Deac, Debeljuh, Costache
Cserepad: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ben Youssef, Sigurjonsson, Soares, Itu, Păun, Omrani
Edző: Edward Iordănescu

DINAMO: Kongshavn - Sorescu, Bejan, Albentosa, R. Grigore - Gol, Răuță, Anton - Mihaiu, Nemec, Fabbrini
Cserepad: Mitrovic, Ehmann, Puljic, Crețu, Stan, Mustafa Bani, Stere, Blejdea, Moldoveanu
Edző: Gigi Mulțescu

gólszerző: Omrani (81.)

piroslap: Anton (29.), Bejan (37.)

Borítókép: illusztráció, forrás: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális