2021. október 23. szombatGyöngyi

Az UTA a Sepsi ellen szerezte meg második hazai győzelmét

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:56 GMT +2, 2021. április 04.

Két hét után folytatódott ismét a Liga1, a Sepsi OSK a Liga1 legrosszabb hazai mérlegével rendelkező aradi UTA-hoz látogatott.


A Sepsi OSK az aradi kiszállás előtt három ponttal vezetett az 5. helyezett Botoșani, és a 6. helyezett Clinceni előtt, így egyetlen szerzett pont is a biztos negyedik helyet jelentette volna Fülöpéknek. Az UTA egész más helyzetben volt, az elmúlt három fordulóban, három nehéz ellenfél (CFR, FCSB, Craiova) ellen elveszített meccsel Bálint Gyuszi csapata mindössze három pontra került az osztályozós helyektől. A vendéglátónak tehát nagy szüksége volt a pontokra, ráadásul az egészen pocsék hazai mérlegen (egyetlen győzelem tizennégy meccsen) is változtatnia kellett.

A találkozó első percétől jobban játszott az UTA, Bouhennának már a 3. percben pirosat érő szabálytalanságot kellett elkövetnie, a játékvezető azonban megkegyelmezett és csak sárgát adott. Az aradi gárda a védelem mögé bepasszolt labdákkal operált és ez a taktika sokkal kifizetődőbbnek bizonyult, mint a vendégek jobbszélt erőltető elképzelése, még ha a vezető gól nem is ebből adódott.

A 23. percben, egy jobb oldali szögletet követően Tomozei fejelt érthetetlenül üresen az ötösről, Niczulynak esélye sem volt hárítani.

A gól nem rázta fel a tompán futballozó zöldmezeseket, az UTA simán lőhetett volna második találatot is. A szünetig az aradiak domináltak, a Sepsinek nem sok momentuma volt.

A második játékrészben Leo Grozavu kettőt cserélt, Tamás Nándor helyett Golofca, míg Bouhenna helyett Vașvari lépett pályára. A formációváltás az elején bejött, a Sepsi a második negyvenöt percben jobban futballozott, több veszélyes támadást is vezetett, ez azonban nem volt elég az egyenlítéshez. Az UTA fokozatosan egyenlítette ki a vendégek mezőnyfölényét, ebben nagy segítség volt a 72. perces formációváltás, amikor is a támadó Hora helyett Bustea lépett pályára. 

A 80. percben aztán eldőlt a meccs, Shliakov lőtt gólt, az aradi játékos Ștefannal a nyakán egyszerűen begyalogolt a tizenhatosba, és mivel Vașvari is inkább mozizta az eseményeket, mint védekezett, könnyedén gólt lőtt.

A 87. percben Buhăcianu  leshelyzetből indulva robogott a kapu felé, Niczuly pedig leütközte, amiért (jogosan) a kiállítás sorsára jutott. A találkozó hátralevő részében az egyébként kitűnően futballozó Fofana védte a székely csapat kapuját. 

Mindent egybevéve az UTA megérdemelt győzelmet aratott. Pontos, jó futballal és az ellenfélből felkészülve fektette két vállra a jobb kerettel bíró Sepsit. Bálint László okosan reagálta le Grozavu taktikai próbálkozásait és ihletett cseréket hajtott végre. Ha az aradiak állandósítani tudják ezt a futballt a play-outra, akkor nem pusztán a kieséstől menekülnek meg, hanem akár a 7-8. helyre is pályázhatnak.

A szentgyörgyi gárda komoly esélyt puskázott el a negyedik hely bebiztosítására, egyetlen döntetlen elég lett volna, amit hatványozottan nehezebb lesz megszerezni a FCSB ellen az utolsó fordulóban. Nem feltétlenül a negyedik hely ad okot azonban  aggodalomra, inkább a mutatott játék. Ha ebben nem javul nagyot a Sepsi a rájátszásra, akkor az európai kupakalandról nemigen lehet álmodozni. 

Liga1, alapszakasz, 29. forduló

UTA - Sepsi OSK 2-0 (1-0)

UTA:  Iacob – Tomozei (Roumpoulakou 81.) , Benga (Erico 64.), Fl. Ilie, Shliakov – Roger, Isac (Vorobjovas 46.), Albu, Miculescu (Petre 72.) – Hora (Bustea 72.) - Buhăcianu
Cserepad: Balauru, Melinte, Erico, Roumpoulakou, Vorobjovas, Rusu, Bustea, Rus, Ad. Petre
Edző: Bálint László

Sepsi: Niczuly – Radoslav, Bouhena, Mitrea, Fl. Ștefan – Achahbar, Tincu, Fofana,  – Petrila, Safranko, Tamás 

Cserepad: Fernandez, Bajrovic, Vașvari, Gonzalez, Nouvier, Golofca, L. Fülöp, Ștefănescu, Ninaj
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Tomozei (23.), Shliakov (80.)

piroslap: Niczuly (87.)

Borítókép: illusztráció, forrás: Sepsi OSK - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális