2021. április 14. szerdaTibor

Négyet rúgott, de hárommal nyert Magyarország Andorra ellen

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 00:05 GMT +2, 2021. április 01.

A vb-selejtezők harmadik fordulóra készült a magyar válogatott, miután döntetlent játszott Lengyelországgal és legyőzte San Marinót.


A magyar válogatott két meccs után holtversenyben a második helyen állt, az élet azonban nehezített az Andorra elleni csörte előtt, hiszen a Bundesliga-légiósokat, leszámítva Szalai Ádámot, visszahívták klubjaik, így sem Gulácsi Péter, sem Willi Orbán sem pedig Sallai Roland nem volt ott a keretben a miniállam ellen. 

A mérkőzés képe kis túlzással az elejétől a végéig ugyanaz volt, a magyar válogatott labdát birtokolt és támadott, Andorra pedig védekezett, méghozzá nagyon fizikálisan, egyes vidékeken úgy mondanák, hogy rúgtak, mint a ló. 

Az első félidőben sok komoly helyzetet nem tudott kialakítani az ismét háromvédős rendszerben játszó magyar válogatott, a játékrész legvégén, a hosszabbítás második percében Gazdag rossz szöglete után Nikolics emelt középre nagyszerűen, a lengyelek ellen csodagólpasszt adó Fiola Attila pedig két védő között a kapuba fejelt.

A fehérmezes Rossi-csapat nem ült a babérjain, szükségük volt a sokgólos győzelemre, mivel a lengyelek is 3-0-ra nyertek Andorra ellen néhány napja. Mindössze nyolc perccel a második félidő kezdősípszóját követően egy NikolicsKleinheisler vezette támadás végén Gazdag Dániel fejelt a kapuba. Öt perc múlva már 3-0 állt az eredményjelzőn, Nagy Ádám kitűnően vette észre a kínálkozó lehetőséget és Kleinheisler felé ívelt. Szalai továbbcsúsztatta a bogyót, a rőt középpályás pedig a hibázó hálóőr mellett a kapuba emelt. A Kleininek is becézett játékos lábában maradt egyébként a 4-0, a 76. percben egy szép csel után bal lábbal csak kevéssel tévesztette el a kaput.

A mérkőzés végéig próbálkozott a magyar csapat, és sikerült is megszereznie a negyediket, a 90. percben a csereként beállt Varga egészen káprázatos ívű szabadrúgást lőtt, a labda a kapufán csattant ugyan, a kipattanót viszont a szintén padról jövő Nego bepasszolta. 

A 92. percben a fáradt Hangya igen drága technikai hibát vétett, Alaez beadása a védő lábáról a kezére pattant. Az eset a játékvezetőnél büntetőt ért, így a meccs 4-1-es magyar győzelemmel ért véget.

Mindent egybevéve gólarányban nem múlta felül a magyar válogatott Lengyelországot, szerzett gólokban viszont igen, ez pedig sokat érhet még a végelszámolásnál. 

Világbajnoki selejtező, I-csoport, 3. forduló

Andorra – Magyarország (0-1)

Andorra: Gomes – San Nicolás, Llovera, Garcia, Alavedra – Aláez, Vieira, Vales, Cervós – Fernández, Marínez
Cserepad: Martinez – Rebés, Pujol, Sánchez, Moreno, Iker, Pires, San Nicolás, Chus Rubio, Rudrigues, M. Garcia, C. Garcia
Szövetségi kapitány: Jesus Álvarez

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. - Lovrencsics, Kalmár, Nagy, Kleinheisler, Hangya – Szalai Á. Nikolics
Cserepad: Kecskés, Nego, Cseri, Gazdag, Varga, Sigér, Géresi, Botka, Tóth
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

gólszerzők: Pujol (90+3., 11-esből) ill. Fiola (45.+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

Borítókép: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális