2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Vb-selejtező: Románia megúszta egy góllal a Németország elleni meccset - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 13:48 GMT +2, 2021. március 29.

Az Észak-Macedóniát 3-2-re legyűrő román válogatott második vb-selejtezős meccsén Németországot fogadta.


Mivel a csoportban Izland nagyon rosszul teljesít, Romániának van némi esélye a második selejtezős helyre, így minden pont rengeteget számíthat.

A román pontokat természetesen nem Németország ellen várja a csapat, Rădoi csapatának gyakorlatilag fikarcnyi esélye sem volt Löw együttese ellen. A szinte csak európai elitcsapatokból jövő játékosokkal felálló germán csapat egészen brutális 70%-os labdabirtoklással operált az első félidőben. Hogy értsük, hogy ez mit jelent, a magyar válogatott is ilyen arányban birtokolta a bogyót… San Marino ellen.

Kimmichék már a félidei szünetre is vezetéssel mentek, Kai Havertz passzából Serge Gnabry szerezte meg a vezetést a feketemezeseknek 1 17. percben.

A második játékrész elején a sárgamezes hazaiak letámadással próbálkoztak, a németeket ez egyáltalán nem zavarta, egyetlen labdát sem szórtak el. Itt azért látszott a két futballkultúra közti különbség, Európa keleti részén az energiaigényes letámadás sokszor „csodafegyver” kategóriába tartozik, mivel nagyon kevés csapat rendelkezik olyan játékosokkal, akik szűk területen is képesek egy érintéssel, gyorsan passzolva megoldani a labdakihozatalokat. A vendégek játékosainak ez természetesen semmiféle gondot nem okozott, sőt, ha Kimmich vagy Goretzka előtt nyílt passzsáv adódott, még Hagiék kerültek rossz helyzetbe a megnyíló területek miatt.

Az 54. pecben már Niță is verve volt, az utolsó passz azonban nem jött össze, maradt a 0-1. A német válogatott futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, amiket azonban gyakran elkönnyelműsködtek a támadók. A német szélsők egy az egy elleni szituációkban ripityára verték Popescut, de a Camora helyére beállt Burcă sem állt a helyzet magaslatán. Löw gárdája lefocizta a román válogatottat, de pocsék helyzetkihasználása miatt nem tudta növelni előnyét.

Németország nem tudta megszerezni a második találatot, így a meccs végeredménye igen hízelgó Rădoi gárdájára nézve. Németország 64 százalékban birtokolta a labdát, 19 lövéssel próbálkozott, amiből 9 találta el a kaput.* Amit feltétlenül meg kell említeni az a román válogatott kapusa, Florin Niță, aki egészen káprázatos védéseket mutatott be, gyakorlatilag neki köszönhető, hogy a sárgamezesek nem szaladtak bele egy nagy verésbe. 

Vb-selejtező, J-csoport, 2. forduló

Románia – Németország 0-1 (0-1)

Románia: Niță – Popescu, Chiricheș, Toșca, Camora – Stanciu, Marin – Hagi, Tănase, Mihăilă – Keșeru
Cserepad: Lazar, Radu – Mogoș, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Maxim, Bancu, Burcă, Bicfalvi, Man, Crețu
Szövetségi kapitány: Mirel Rădoi

Németország: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, Can - Gündogan, Kimmich, Goretzka - Sane, Gnabry, Havertz
Cserepad: Leno, Ter Stegen - Max, Tah, Musiala, Werner, Younes, Neuhaus, Wirtz
Szövetségi Kapitány: Joachim Low

gólszerző: Gnabry (17.)

* a statisztikák a flashscore oldaláról származnak

Borítókép: Echipa națională de fotbal a României Facebook-oldal

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális