2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Könnyedén nyert a középpályáját pihentető magyar válogatott

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 00:03 GMT +2, 2021. március 29.

Könnyed meccsre készült a magyar válogatott, az ellenfél Európa egyik leggyengébb csapata, San Marino válogatottja volt.


A magyar csapat az elmúlt négy találkozón összesen 19 gólt a miniállamnak, de egyet sem kapott.

Dacára annak, hogy Marco Rossi hét helyen változtatott a lengyelek elleni szenzációs, 3-3-mal végződő meccs kezdőjén, az első pillanattól nyilvánvalóak voltak az erőviszonyok, a magyar csapat 80 százalékban birtokolta a játékszert, és folyamatosan támadott. A 13. percben Varga Kevin okos sarokpasszt adott Sallainak, akit Battistini faultolt a tizenhatoson belül. A büntetőt Szalai Ádám értékesítette. A magyar válogatott hét perc múlva ismét tizenegyeshez jutott, hiszen Sallai szabadrúgásába Fabbri kézzel ért bele. A tizenegyest Sallai lőhette, ő azonban kihagyta, Benedettini védett látványos mozdulattal.

San Marino némileg érthető módon nem várt semmit a meccstől, a játékosok kapott gól után is csak arra törekedtek, hogy megússzák több találat nélkül. Ez önmagában indokolható is, de hogy ha már a pontszerzésre nincs esélyük, miért kell durvulni, arcon ütni és taposni a pirosmezeseket, azt nem értem.

A második játékrészben nem változott a játék képe, a hazaiak védekeztek és rúgtak, a vendégek támadásokat építettek és labdát birtokoltak. A 70. percben aztán Sallai Roland kijavította hibáját és gólt fejelt.

A 87. percben ismét tizenegyeshez jutott a magyar válogatott, a hazaiak Rossi nevű játékosa elrúgta a csereként beállt Nemanja Nikolics lábát a büntetőterületen belül. A sértett vállalta magára a büntetőt és be is lőtte, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

A magyar válogatottnak fontos lett volna sok góllal nyernie ezt a meccset, hiszen a végelszámolásnál, amennyiben két csapat azonos pontszámmal áll, a gólkülönbség dönt, majd pedig a lőtt gól, csak ezután jön az egymás elleni eredmény. Ezzel együtt azt is meg kell jegyezni, hogy a teljes középpályáját pihentette a magyar válogatott, és hogy az ellenfél kapusa fantasztikus napot fogott ki. 

A válogatott március 31-én játszik legközelebb a lényegesen erősebb Andorra ellen játszik. 

VB-SELEJTEZŐ, I-CSOPORT, 2. FORDULÓ

SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0-3 (0-1)

San Marino: E. Benedettini – Manuel Battistini, Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei, E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni, F. Berardi. 
Cserepad: Stimac (k), S. Benedettini (k), D'Addario, Michael Battistini, Giardi, Grandoni, Bernardi, Conti, Tormassini, Ceccaroli, Hirsch, Zonzini
Szövetségi kapitány: Franco Varrella


Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag, Cseri, Varga K. – Sallai, Szalai Á.
Cserepad: Tóth B. (k), Lang, Hangya, Kecskés Á., Nagy Á., Kalmár Zs., Lovrencsics G., Kleinheisler, Varga R., Géresi, Nikolics
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

gólszerzők: Szalai (13. tizenegyesből), Sallai (71.), Nikolics (88. tizenegyesből)

Borítókép: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális