2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Vajon az utóbbi 10 év legjobb szezonja készül a Forma-1 boszorkánykonyhájában?

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 20:43 GMT +2, 2021. március 28.

Hosszú idő óta a legizgalmasabb szezon kezdődhet el vasárnap este Bahreinben.


A tét természetesen már az első futamon sem kicsi, de a nagy kérdésekre egy verseny nem, csakis a szezon adhat választ. Nézzük mik lesznek a 2021-es bajnoki szezon legfontosabb témái:

1. Lewis Hamilton, vagy Max Verstappen?

Négyből négy, és hétből hat. Lewis Hamilton 2017 óta minden évben világbajnoki címet nyert, de 2014 óta is csak egyszer (2016-ban), fordult elő, hogy nem a brit pilóta végzett az élen a végelszámolásnál. A szezon esélyese ismét ő, a fogadóirodáknál 1.65-ös szorzóval lehet tenni a győzelmére (ami hosszú távú eseményeknél igen alacsonynak számít), most azonban úgy tűnik, hogy van egy komoly kihívója: Max Verstappen, a Red Bull versenyzője.

A holland annak a Jos Verstappennek a fia, akit a kilencvenes években és a kétezres évek elején számos csapatban láthattunk versenyezni, itt azonban szó sincs nepotizmusról, Max az egész mezőny egyik legjobb pilótája, ráadásul az autója is minimum rendben van, az RB16B-ben bizony Honda-szív dobog. A japán autógyártó idény végén ugyan kiszáll a száguldó cirkuszból, de Tojoharu Tanabe a Honda F1 technikai igazgatója nyilatkozatából kitűnik, hogy öreg hiba lenne leírni őket emiatt:

„A tavalyihoz [motorhoz – a szerk.] képest az újban több erő van, alacsonyabb a súlypontja és nagyon kompakt […] és emiatt megnőtt mindkét autónk teljesítménye”

„Ez lesz a Honda utolsó éve a Formula-1-ben és úgy érezzük felkészültünk minden fronton, az erőforrástól a pilótákig. Sorban vesszük a versenyeket, hogy elérjük végső célunkat, a Forma-1 világbajnoki címet.”

Hamilton és a Mercedes számára nem túl jó hír a Honda erőnyerése, hiszen a német istállónak technikai gondjai akadtak, így Hamilton nem a megszokott „miénk a legjobb autó” felállásból várhatja a világbajnokságot.


(fotó: Verstappen és Hamilton, forrás: F1 - Facebook)

Lawrence Barretto, a formula1.com szakértője szerint Hamilton és Verstappen háborúját három harcfront határozza meg, ebből az első az autók csatája, amiről fent írtam.

A második fontos tényező a pilóták reakciója a megváltozott helyzetre. Vajon hogyan fogja Hamilton kezelni a helyzetet, hogy a technikai előny már nincs az oldalán, illetve miként reagál Verstappen arra, hogy az erőforrások immár kiegyenlítettek, magyarul a pilóták teljesítménye döntheti el a vb-cím sorsát.

A harmadik faktor a szakíró szerint a csapattársak helyzete, ezen a fronton Verstappen mindenképp jobban áll, hiszen újonc csapattársa van, Sergio Perez, akinek valószínűleg idő kell, hogy belerázódjon az új környezetbe, Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas viszont keményen a brit babérjaira tör. Vajon ebből az következik, hogy Sergio Pérez sokkal inkább fogja majd segíteni Verstappent, mint amennyire Hamiltont segítheti Bottas?

2. Visszakapaszkodik a Ferrari az élmezőnybe?

2020-ban a Ferrari borzalmas évet zárt, 1980 óta először mindössze a hatodik helyet szerezte meg a konstruktőrök világbajnokságában, és való igaz, hogy Sebastian Vettel pocsékul teljesített (csapattársa Charles Leclerc háromszor annyi pontot szerzett mint ő), de a Ferrari fő problémája nem ez volt, hanem, hogy érthetetlenül rossz volt az autó.

Hivatalos információ nincs arról, hogy vajon mi okozta a drasztikus visszaesést, de F1-berkekben arról susognak a légterelők, hogy a Ferrarit a 2019-es szabálytalanságokért megbüntette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Ezt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, a Forma-1 kommunikációja és átláthatósága továbbra is egy dél-amerikai banánköztársaság színvonalán működik, de azért lesz néhány jel, ami arra utalhat, hogy mindez igaz. Ha például a maranellóiak klasszisnyit javulnak idén minden ok nélkül, akkor könnyen lehet, hogy a bizonyít(hat)atlan állításoknak van alapjuk.

A Ferrari a 2021-es szezonra Carlos Sainzot igazolta le Sebastian Vettel helyére, az ő csatája a szupertehetségesnek kikiáltott Charles Leclerc-kel külön csemegének ígérkezik.

3. Mennyire jó az Alpine és mire képes Fernando Alonso két év kihagyás után?

A Renault bizonyos szempontból különleges istálló, ők az egyetlenek, akik a saját, Renault-motorjukat használják. Minden másik csapat osztozik a konstrukción valakivel, a franciák azonban nem.

A Renault egy adott ponton ki akart szállni a száguldó cirkuszból, azonban egy huszáros vágással a gyár új (enyhén Porsche-ra hajazó) sportkocsijának nevére változtatták a csapat nevét, majd úgy döntöttek, maradnak. Hogy az istálló újrabrandelése mennyire lesz sikeres, még elválik, az azonban biztos, hogy elitszintű pilótát igazoltak Fernando Alonso személyében. A Dakar Rallyn Gyenes Manival is közös képet készítő spanyol az elmúlt években a rally mellett kipróbálta magát az Indycar-sorozatban, most azonban saját bevallása szerint motiváltan tér vissza. Nem irigyeljük túlzottan csapattársát, Esteban Ocont

4. Aston Martin: Vettel, vagy Stroll?

Kisebb népharag zúdult rám tavaly szeptemberben, amikor azt találtam írni, hogy cinikus marketingdöntés Sebastian Vettel Aston Martinhoz való igazolása. A sztorival több problémám is volt, egyrészt hogy a négyszeres világbajnok akkori teljesítménye nehezen érte el a minimálisan elvárható szintet is, másrészt hogy nem a csapattulajdonos fia Lance Stroll, hanem a nála kategóriákkal jobban teljesítő Sergio Perez helyére jött.
A szezon végén aztán helyére kerültek a dolgok, Vettel arcpirító módon kapott ki csapattársától Leclerctől, Sergio Perez kétszer is dobogóra állhatott, egyszer ráadásul futamgyőztesként (!) és 50 pontot vert Strollra, így azonnal lecsapott rá az idén világbajnoki címre hajtó Red Bull istálló.

Az Aston Martin legfontosabb kérdése, hogy vajon ki nyeri a pilóták közti háziversenyt? A szupertapasztalt Sebastian Vettel, akinek a képességei úgy aránylanak Strolléhoz, mint egy négyszeres világbajnok képességei, egy atyai szeretetből F1-be vásárolt ifjoncéhoz, vagy Stroll, akiben dolgozik a titáni motiváció, hiszen tudja, hogy hatalmas dolog lenne, ha több pontot gyűjtene, mint a Forma-1 élő, de motivációs problémákkal küzdő legendája?

5. Vajon mennyire veri meg a kis Schumi Nyikita Mazepint?

A Haas két újonc pilótával fut neki az idénynek, az egyik Mick Schumacher, minden idők egyik (ha nem „a”) legjobb pilótájának, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek a fia, a Forma-3 és a Forma-2 bajnoka, a másik pedig Nyikita Mazepin, Dimitrij Mazepin orosz oligarcha fia. Dacára annak, hogy ugyanabban a csapatban versenyeznek, és mindketten 1999-ben születtek, nem is lehetnének különbözőbbek.

Mick Schumacher, annak ellenére, hogy apja révén bekerülhetett volna az F1 körforgásába (ahogy egyébként Nyikita is kezdte még 2016-ban, tesztpilótaként a Force Indiánál), végigjárta a motorsport lépcsőfokait, versenyzett és megnyerte a Forma-3-at, aztán a Forma-2-t, így eljutott a csúcsligába. Mazepin a Forma-3-ban ezüstérmes lett, majd a Forma-2-t a tizennyolcadik helyen zárta, miközben csapattársa bajnok lett, így jutott el az F1-be.

Az nem kérdés, hogy Mick Schumacher a jobb pilóta, azt már eddig bizonyította, de azért nem lehet borítékolni, hogy úgy elveri az oroszt, mint jég a határt. Miért? Mert Mick egy kicsit olyan, mint egy veterán bárzenész, kell neki egy kis idő, „amíg belemelegszik a zongoraszékbe”.

A Forma-3-ban is lassan szokott a körülményekhez, és a Forma-2-ben is gyengén kezdett, az első szezonja (2019-es évad) első hét futamán csak egyszer került dobogó közelébe, aztán megnyerte ugyan a Hungaroringet, de összességében a 12. helyen végzett. A második szezonjában viszont bajnok lett. Bár kétségtelen, hogy a jó teljesítményével szerzett némi önbizalmat, azt azért nem hisszük, hogy az új környezetet egy-kettőre megszokná. Nagy nyomásról legalább nem beszélhetünk, a Haas-csapat kérdés nélkül a leggyengébb istálló jelenleg az F1-ben. 

Mindent egybevéve nagyon izgalmasnak ígérkezik a szezon, új pilóták, új helyzetek, nagy kérdések, és idén a világbajnoki versenyfutás sem tűnik formalitásnak. 

Borítókép: F1 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális