2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

U21-es EB: Félidei döntetlen után simán nyert Németország Magyarország ellen

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:49 GMT +2, 2021. március 24.

Nehéz feladat várt Gera Zoltán csapatára, az ellenfél a végső sikerre is esélyes Németország volt.


A részben magyarországi rendezésű U21-es Európa-bajnokságon Magyarország első ellenfele a két Bundesliga2-es játékoson kívül csak elsőosztályú futballistákkal felálló Németország volt. A német keret nagyját német élvonalbeli játékosok adták, Dorsch, Nmecha a belga elsőligából, Berisha pedig a Red Bull Salzburgból jött.

A két keret közti különbséget figyelembe véve természetesen a germánok voltak a meccs favoritjai, és bár a labdát is többet birtokolták és lövésük is több volt, az első félidőben nem focizták le a nagyrészt NBI-ből jövő magyar válogatottat. A meccset Székesfehérváron rendezték, a hazaiak pedig kőkemény csapatvédekezéssel keserítették meg a német A-válogatott padjára is esélyes Stefan Kuntz tanítványainak dolgát.

A második félidőben nagyjából ugyanúgy folytatódott a játék, 15 perc elteltével azonban a Wolfsburgos Baku tűpontosan adott be jobb oldalról, az Anderlecht támadója, Nmecha pedig az ötösről gólt fejelt. A magyar védelem most először vétett komoly hibát, az NBII-es Szombathelyi Haladás játékosa Mocsi hagyta az ellenfél csatárát fejelni, fel sem ugrott a beadásra.

A 63. percben ismét kapitulált a magyar védelem, ezúttal Bakut hagyta lőni az ötösről a csapat, csakúgy, mint 7 perccel később, amikor a harmadik német gól született. A magyar csapat önbizalmat és agilitást vesztett a kapott gólok után, ezt a német csapat kegyetlenül megtorolta.

Mindent egybevéve, a magyar válogatott megtette a tőle telhetőt egy sokkal jobb erőkből álló csapat ellen, ennél többet egy számos sérült és fertőzött játékos nélkül felálló gárdától nemigen lehet józan ésszel elvárni. Amit el lehetett volna várni, hogy a védekezés színvonala ne csökkenjen egy óra után és a gólok után is, ez azonban nem sikerült.

A magyar válogatott legközelebb Románia ellen játszik szombat este 19:00 órakor.

U21-es Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

Magyarország – Németország (0-0)

Magyarország: Bese Balázs – Bolla B., Balogh., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei – Palincsár, Szendrei N., Kiss T. – Szőke.
Cserepad: Auerbach (k.), Kovács P. (k.), Varju, Huszti A., Bíró B., Skribek, Tamás O., Hinora, Bárány, Bukta, Csonka A., Kovácsréti
Szövetségi edző: Gera Zoltán

Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum – Baku, Dorsch, A. Maier – Burkardt – Nmecha, M. Berisha. Szövetségi edző: Stefan Kuntz
Cserepad: Schubert (k.), Grill, Moukoko, Özcan, Ambrosius, I. Jakobs, M. Thiaw, Stach,  Krüger, Leitsch, Janelt, M. Klimowicz
Szövetségi edző: Stefan Kuntz

Gólszerző: Nmecha (63.), Baku (66., 73.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális