2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Jason Morgan: Csak a következő meccsre koncentrálunk

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 13:02 GMT +2, 2021. március 20.

Sokan előrehozott döntőként is emlegetik az Erste Liga Csíkszereda - Ferencváros elődöntőjét, amiről a székely csapat edzőjét, Jason Morgant kérdeztük.


Lelátó: Hogyan érzi magát a legutóbbi meccs után?
Jason Morgan: Alapvetően jól, elégedett vagyok az eredménnyel, úgy érzem, hogy a cél, amivel Budapestre utaztunk, az egyenlítés jól sikerült. Szerintem a két meccs, amit a Ferencváros ellen játszottunk, nagyon különböző és mégis nagyon hasonló volt. Az első meccsen sok helyzetet alakítottunk ki, de nem voltunk jók a befejezésekben, ők viszont igen. A második meccsen mi használtuk ki jobban a helyzeteinket, ők pedig kevésbé.
Hosszú sorozatra terveztünk és tervezünk, és azt hiszem ebben nem tévedtünk. Két nagyon jó hokicsapat feszül egymásnak, mentálisan késznek kell lennünk arra, hogy ezt kezelni tudjuk és a fiúk ezt is teszik.

Aggódott amiatt, hogy a Sportklub bal lábbal kezdte a párharcot? Megfordult a fejében a kiesés gondolata?
Nem, egyáltalán, inkább úgy gondoltam, hogy jól játszottunk. Az első és a második negyedben sok helyzetet alakítottunk ki, mégis ők lőtték a gólokat. Általában egy a kettő elleni játékszituációkban, vagy emberhátrányban kapituláltunk, szerintem ez volt a különbség. Sok minőségi támadójuk van, aki nagyon jó játékot tud bemutatni. Ami szerintem döntött az első meccsn, hogy ők belőtték a helyzeteiket, mi meg nem. Én úgy láttam, hogy nekünk több minőségi lehetőségünk volt. De a hoki ilyen, néha belefutsz egy jó napot kifogó kapusba, a Fradi hálóőre pedig kitűnő napot fogott ki.
A második meccsen inkább kiegyenlítődtek a lövések, de sokkal jobban használtuk ki a helyzeteinket, a mi kapusunk nagyon jól játszott, és gyakorlatilag „rájuk zárta az ajtót”. Szerintem a két csapat nagyon közel van egymáshoz és a győzelmek olyan apróságokon fognak múlni, mint a goaltending, vagy a speciális csapatok teljesítménye.

Hogyan látja csapata esélyeit most, hogy a második meccsen 5-1-re verte idegenben a Ferecvárost?
Egy meccsnél távolabbra nem tekintünk, nézze meg a Brassót, megnyerték az első három találkozót, első az utolsó ellen, azt hitték, hogy egy lefutott meccs, aztán a Vasas kiegyenlített és a Corona csak a hetedik meccs végén tudta megnyerni sorozatot. A jégkorong nagyon kiszámíthatatlan, mi magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy jók vagyunk és csak a következő meccsre koncentrálunk.

A Csíkszereda és a Ferencváros legutóbbi tizenkét meccse hat, vagy annál több gólt hozott. Megváltozhat ez a trend, vagy a jövőben is sok gólt fogunk látni?
Igen, úgy gondolom, hogy mindkét csapatban nagyon tehetséges játékosok kapnak helyet, és mindkét csapat nagyon tudja, hogy kell gólt lőni. Manapság a jégkorongban nagyon sok büntetés van, a speciális csapatok is jól teljesítenek, a támadószekció a játék fontos részét képezi. Természetesen nem úgy megyünk neki a meccsnek, hogy azzal számolunk, hogy három, négy, vagy öt gólt kapunk, de ez időnként megtörténik. Az első meccsen ők nyertek 5-1-re, a másodikon mi. Nem tudod megjósolni az eredményt, csak annyit tehetsz, hogy mindig a következő meccsre koncentrálsz. Ez a mi koncepciónk, de itt van két komoly támadópotenciállal rendelkező csapat, bármi megtörténhet.

Mennyire nehéz egy ilyen párharcot szurkolók nélkül lejátszani? Származik bármelyik csapatnak előnye ebből a helyzetből?
Nyilvánvalóan nem ugyanaz, mint volt, különösen ha elődöntőkről és döntőről beszélünk, hiszen ahhoz vannak szokva a klubok, hogy tele csarnokkal és szurkolók előtt játsszák le ezeket a meccseket.

Alapjában véve nagyon nehéz volt a helyzet, mostanában talán egy kicsit könnyebb, hiszen egy teljes éve vagyunk ebben a szituációban és mostanra talán megszoktuk egy kicsit. A tavalyi rájátszás alatt kezdődött, az FTC is és mi is elődöntőt játszottunk, de lefújták az egészet a karanténintézkedések miatt.
Nem hiszem, hogy bármelyik csapatnak is előnye lenne, bár az is igaz, hogy a Ferencváros csak az utóbbi években alakította ki a szurkolótáborát, míg Csíkszeredában már hagyományok vannak, nagy szurkolótábor, hangzavar. Abból a szempontból nincs előnye egyik klubnak sem, hogy sem Csíkszeredában, sem Budapesten nem lehetnek jelen a hazai szurkolók.

Egy szó, mint száz: az van, ami van, volt egy évünk megszokni, nekünk alkalmazkodnunk kell és megtenni mindent, ami erőnkből telik, hogy elérjük a céljainkat.

Mi a Sportklub célja ebben a szezonban? Még mindig a bajnokság?
Igen, úgy gondolom, hogy minden sikeres csapatnak az a titka, hogy magasra helyezi a céljait, legyen az a bajnokság megnyerése, vagy a döntő elérése. Ezeket a célokat a szezon elején kell felállítani, mi most csak a következő meccsel foglalkozhatunk.

Nézte a Brassó – DEAC összecsapást? Van valamilyen meglátása, amit megosztana velünk?
A másik elődöntőben is két jó csapat találkozik, az első meccsen a Brassó talán fáradt volt, hiszen a Vasas elleni hetedik meccsről jöttek, a Debrecen pedig ki tudta ezt használni. A második egy kicsit szorosabb volt, de a Debrecennek a jó kapusa és jó támadói megnyerték a meccset. Nehéz jósolni, hogy mi lesz ott, két nagyon jó csapat harcol egymás ellen. Hiába vezet 2-0-ra a DEAC, szerintem annak a párharcnak nincs vége. Nézzük meg okulásul a Brassó – Vasast.

Kivel játszana inkább a két csapat közül?
Én most csak a Fradira tudok gondolni.

A párharc legközelebb szombat este 18:30-kor folytatódik, a helyszín pedig Csíkszereda lesz. 

Borítókép: Csíkszeredai Sportklub Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális