2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

A hiányzókkal teletűzdelt CFR hatalmas pofonba szaladt bele a FCSB ellen

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:47 GMT +2, 2021. március 19.

A FCSB és a CFR 28. fordulós csörtéjének nem kisebb tétje volt, mint az első hely megszilárdítása, illetve elérése.


A FCSB és a CFR csörtéjének nem kisebb tétje volt, mint az első hely megszilárdítása, illetve elérése. A meccs előtt az élvonal táblázatán pontegyenlőséggel álló gárdák jelentős változáson mentek át a legutóbbi találkozó óta. A CFR előbb eladta, majd visszaszerezte Arlauskist és Bordeianut, viszont elvesztette azt a Djokovicot, aki sok nehéz meccsen jelentette a stabilitást a középpályán. A FCSB is gyengült december óta, a bukaresti klub a csapat legértékesebb játékosát, Dennis Mant adta el a Parmának pofátlanul túlárazva, 13 millió euróért.

A regnáló bajnok komoly hiányzókkal számolhatott, a támadószekcióból Debeljuh, Rondón és Costache is fertőzés miatt hiányzott, Omrani pedig a hét közben szenvedett sérülést. A CFR kényszerből azt a Carnatot játszatta csatárként, aki az elmúlt években leginkább szélsőként jutott játékpercekhez. A gyulafehérvári játékosnak nemigen tetszett a szerep, idegenül mozgott középen és jobbára a hibái tették észrevehetővé.

Az első félidőben inkább a FCSB birtokolta a labdát, bár (a szintén koronavírusos) Toni Petrea által edzett csapat lőtt többet, igazi helyzetekről, vagy nyomasztó mezőnyfölényről nemigen beszélhetünk. A FCSB a támadóharmadban keményen letámadta ellenfelét, de az ölébe hullott labdákkal nem tudott mit kezdeni. A vendégek szempontjából egy nagyon érdekes, sorfalra hajazó szögletfelállást érdemes megemlíteni, ami azonban nem hozott sikert.

A 40. percben Arlauskis egyszerűen leütközte az ígéretes helyzetben levő Octavian Popescut, Hațegan pedig azonnal pirosat adott a litván hálóőrnek. Iordănescu azonnal cserélt, Sandomierski állt be Itu helyére. A FCSB nyerési vágyát és játékfelfogását jól jellemzi, hogy Moruțan az emberelőny ellenére is akkorát színészkedett a ráadás végén, hogy az Oscar-bizottság jelölni akarja legjobb mellékszereplő kategóriában. Hațegan szemét sem kerülte el a jelenet, sárgát is adott érte, ez volt a félidő utolsó említésre méltó eseménye.

A második félidőben mindössze néhány perc után vezetést szerzett a FCSB. A helyzet, amiből a gól született, távolról sem mondható kidolgozottnak, egyszerűen az történt, hogy Chipciu egy jó labdaszerzést követően egész egyszerűen eladta a bogyót a saját tizenhatosán belül, Olaru pedig köszönte szépen az ajándékot és belőtte. Sandomierskinek esélye sem volt hárítani. 

A 62. percben Camora - rá nem jellemző módon - kapitális hibát vétett, a saját tizenhatosa előterében odapasszolta a labdát az ellenfélnek, aki előbb fejbetalálta Burcă-t, majd egy komikus játékszituáció végén Tănase betalált. Itt még csak a meccsnek volt vége a CFR szenvedéseinek nem, Moruțan a 78. percben hatalmas gólt lőtt. 

A CFR-en már a meccs elején az látszott, hogy teljesen elégedett lenne egy döntetlennel, a négy támadó hiányában meg sem próbálta megnyerni a meccset. Ez a szurkolók szempontjából érthető csalódás, sportszakmai szempontokból viszont logikus döntés lett volna, ha bejön. Így azt kell mondanunk, hogy a kolozsvári csapat sorsát megpecsételte a motiváltalanság és az egyéni hibák, Arlauskis emberhátrányban, Chipciu és Camora pedig többgólos hátrányban hagyta a csapatot. A péntek esti játék méltatlan egy bajnoki címvédőhöz, még akkor is, ha a döntetlen egyébként elég lenne és még akkor is, ha a támadószekció hiányzik. 

A Iordănescu regnálása alatti legrosszabb meccsét játszó CFR három pontos hátrányban várhatja az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, amikor a kiesés elől menekülő Dinamo Bukarestet fogadja. 

Liga1, alapszakasz, 28. forduló

FCSB - CFR 3-0 (0-0)

FCSB: Vlad - Crețu, Miron, Cristea, Ov. Popescu -Moruțan, Șut, Olaru – Coman, Tănase, Oct. Popescu
Cserepad: Straton, Panțîru, Haruț, Vînă, Perianu, Oaidă, Istrate, Timiș, Kecskes
Edző: Anton Petrea

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Bordeianu, Deac - Chipciu, Carnat, Păun
Cserepad: Sandomierski, Cr. Manea, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Sigurjonsson, L. Aurelio, Gîdea, Pereira
Edző: Edward Iordănescu

gólszerzők: Olaru (49.), Tănase (62.), Moruțan (78.)

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális