2021. április 14. szerdaTibor

Folytatódik az UTA katasztrofális sorozata, szenvedős meccsen nyert a CFR - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 06:51 GMT +2, 2021. március 07.

A Liga1 26. fordulójában a CFR Aradon próbált meg visszavágni a tavaly elszenvedett vereségért.


Bár a 11. fordulóban lejátszott odavágón a CFR „lefocizta” aradi ellenfelét, nemhogy nem sikerült nyernie, de még pontot sem szerzett. Ilyen előzmények mellett nyilvánvaló volt, hogy a bajnokcsapat nem fogja félvállról venni az UTA elleni összecsapást. A kolozsváriaknak  különösen jól jött a három pont, hiszen ezzel nyomást helyeznek a vasárnap Gaz Metan ellen játszó FCSB-re.

A regnáló bajnok mellett a formán és a jobb kereten kívül is szólt valami, mégpedig az aradi gárda hazai mérlege. Bár az UTA idegenben 25 pontot gyűjtve olyan csapatokat előz meg a vonatkozó táblázaton, mint a FCSB vagy a Sepsi, hazai pályán valami elmondhatatlanul pocsékul szerepel. Bálint László csapata idén 13 meccsen mindössze egyetlen egy győzelmet sikerült összehozzon, ennél még a ligautolsó helyen álló jászvásári Poli is többször nyert.

Az első félórában túl sok érdekest nem láthattunk, a félidő utolsó negyedórájára viszont megélénkült a meccs. Előbb a hazai gárda körülményeskedett el egy helyzetfélét, majd Păun nagyon okos emelése emelte a szurkolók pulzusát. Hogy az első félidőben nem esett gól, az Balaurun kívül egyrészt Petren múlt, aki egészen elképesztő módon 3 méterről nem tudta eltalálni a kaput, másrészt pedig azon az Erico Da Silván, aki Debeljuh ötösről leadott lövését blokkolta, Manea 42. perces lapos passza után.

A második játékrészben jobb volt a CFR, sőt, miután Edi Iordănescut érzésünk szerint túl szigorú döntéssel elküldték a kispadról, a vezetést is megszerezte a meggybordó csapat. Ahogy már a Petrescu-érában is láthattuk néhányszor, a kolozsvári gárda előhúzta a tarsolyból Paulo Viníciust, aki egyetlen fejessel eldöntötte a meccset. A 68. percben Deac beadásából született gól a beágyazott videóban négy percnél látható.

A gól után a CFR-nek több helyzete is volt, sőt az UTA egy kontrából hatalmas helyzetet alakíthatott volna ki, Isac azonban a szép technikai megoldása után egy egészen pocsék döntéssel nullázta le az akciót.

A hátralevő időben az eredmény nem változott, a hazaiakról elmondható, hogy összességében magukhoz képest nem játszottak rosszul, de ilyen botrányos hibákkal nem lehet pontot szerezni a regnáló bajnok ellen.

Egy felejthető „tél” után a CFR úgy néz ki felpörög tavaszra, immár négy meccse tart a kapott gól nélküli sorozat, Edi csapata ráadásul egy nehezen legyűrhető középcsapat otthonából hozta el a három pontot szinte 60%-os labdabirtoklással. A pontfelezés után természetesen egy „új” bajnokság kezdődik, de a címvédés szempontjából most bíztató jeleket mutatnak Deacék.

Liga1, alapszakasz, 26. forduló

UTA – CFR 0-1 (0-0)

UTA: D. Balauru - Peteleu, Da Silva, F. Ilie, Shliakov - L. Antal, Isac, Vorobjovas, Buhăcianu - Roger - A. Petre
Cserepad: Fl. Iacob - Melinte, Tomozei, Roșu, C. Albu, Rusu, Bustea, Rus, Hora
Edző: Bálint László

CFR: Bălgrădean - Camora, Vinícius, Ben Youseff, C. Manea - Deac, Bordeianu, Gîdea - Chipciu, Debeljuh, Costache
Cserepad: Sandomierski - Susic, Latovlevici, Ciobotariu, Hoban, Luis Aurelio, Itu, Păun, Rondón
Edző: Edward Iordănescu

gólszerző: Vinícius (68.)

Borítókép: Media Design, UTA Arad Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális