2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Maric tragikomédiája kiütéses sikert hozott a CFR-nek - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:23 GMT +2, 2021. március 01.

A CFR nagyon megverte az Argeșt, így tartja a lépést a FCSB-vel.


Kötelező győzelem várt a CFR-re a Liga1 25. fordulójában, ahol a jó formában lévő, de a román élvonal szintjén is szerény képességekkel rendelkező FC Argeș volt az ellenfele, ráadásul a Fellegváron.

Edi Iordănescu együttesének nem kellett sok idő nagy helyzet kialakításához, már 5 perccel a félidő kezdete után Costache kapufát lőtt. A jobbszélt erőltető kolozsvári gárda sebességben és taktikában is ellenfele fölé nőtt, ez pedig azt eredményezte, hogy a játék nagyrészt a vendégek harmadában folyt.

Az első félidő a hazaiak részéről egy érdekes taktikai újítást hozott, a helyzetek szinte fele Costachera jött ki, aki kitűnően játszott, ezen a meccsen az ő megmozdulásaival lehetne illusztrálni, hogy miért kiemelt fontosságú az „első érintés” a nyugati labdarúgásban. A kolozsváriak vezető gólját végül nem ő, hanem Deac szerezte meg, de nem akcióból, hanem büntetőből. A 34. percben Maric egy jó belépő után elmélázott az élet értelmén, Debeljuh utolérte, ami annyira megijesztette a védőt, hogy lerúgta a horvátot.

Mindössze két perccel a gól után ismét tizenegyeshez jutott a CFR, ismét Maric „hozta össze”, ezúttal fejmagasságban tartotta a kezét, amiben elakadt Costache beadása. A játékvezetőben a profizmus győzött a humorérzék felett, és nem nevette el magát. A félidő végén Costachenak még volt egy nagy lövése, de Greab hárított.

A második negyvenöt perc Maric tragikomédiájával kezdődött, az első félidőben 3 perc alatt összehozott két tizenegyes után öngóllal nyitotta a játékrészt. Ilyen „erős” meccsre nem emlékszünk a Liga1-ből, a világfutballból sem sokra, esetleg a Real Madridban debütáló Jonathan Woodgate ugrik be, aki az első meccsén fejelt egy gyönyörű öngólt, aztán kiállíttatta magát. A statisztikákat írók nagylelkűen Debeljuhnak írták be a találatot, de ez valószínűleg meg fog változni, a horvát játékos nem is ünnepelt a találat után, míg Maric a tenyerébe temette arcát.

A 69. percben kiütéssé változott a meccs, Omrani beállása után Costache meglőtte (az egyébként többszörösen megérdemelt) gólját. Az ifijátékos a francia támadóval egyérintőzött, majd az ötös sarkának környékéről előtte a labdát a kapus mellett. 

A 78. percben Rondónt engedték lőni a tizenhatoson belül, a megpattanó labda pedig, mintha parodizálni akarná a meccset, megpattant és elgurult a kapufáig, ahonnan a kapu gyepére szédült. Az 5-0 után is volt kedve a CFR-nek focizni, több találatot azonban már nem jegyeznek a krónikák.

Nehéz komolyan írni erről a meccsről, egy ilyen győzelemből messzemenő következtetéseket nemigen lehet levonni. Annyi biztos, hogy Omrani visszatért, és a formáját elnézve előbb-utóbb a kezdőben is számolni kell vele, valamint hogy Costache kinőni látszik a sokat hibázó, de nagyon akaró zöldfülű szerepét. Az pedig, hogy a fentiek győzelmet érnek-e a következő fordulóban Aradon, március 6-án kiderül. 

Liga1, alapszakasz, 25. forduló

CFR – FC Argeș 5-0 (2-0)

CFR: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Deac, Bordeianu, M. Gîdea - Chipciu, Debeljuh, Costache
Cserepad: Sandomierski, Manea, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Păun, Omrani, Rondon
Edző: Edi Iordănescu

FC Argeș: Greab - Tofan, Turda, Maric, Mușat - Meza Colli, Șerban - P. De Lucas, Palic, C. Dumitru - Drăghici
Cserepad: Croitoru, Barbu, R. Grecu, Boldor, Honciu, I. Năstăsie, Mediop, De Jonghe, Maes
Edző: Mihai Ianovschi

gólszerzők: Debeljuh (49., öngól) ill. Deac (34., 37. mindkettő 11-esből), Costache (69.), Rondón (78.)

Borítókép: illusztráció, CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális