2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Megszakadt a rossz sorozat, a Sepsi megverte a Hermannstadtot - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 20:33 GMT +2, 2021. február 28.

A Sepsi OSK hat döntetlen után látogatott Szebenbe, ahol nyernie kellett a negyedik hely stabilizálásához.


A Liga1 25. fordulójában a negyedik helyre hajtó Sepsi OSK előtt komoly lehetőség adódott előny kiépítésére, hiszen míg a pontegyenlőséggel álló Botoșani a FCSB-hez látogat, a székely csapatnak a szerény képességű Hermannstadtot kellett legyűrnie.

A múlt heti kezdőn mindössze egy ponton változtató (Ștefănescu helyett Dumitrescu) Sepsi motiváltan lépett pályára, már a 11. percben betalált Grozavu csapata. Delijannidisz nem túl jó beadását Petrilă mentette meg, majd Golofca lőtte be némi szerencsével.

A 25. percben Bouhenna pocsék döntést hozott a passzopciókat illetően, a hazaiak pedig ingyen és bérmentve jutottak labdához és területhez az ellenfél térfelén. Három érintés és egy kitűnő passz múlva Bagaric roboghatott a kapu felé, a horvát nem is hibázott és kiegyenlített.

Az első félidő jó tempójú volt, mindkét csapat nyerni akart és nyílt sisakkal játszott. Saját magához képest Hermannstadt meglepően jó támadójátékot mutatott, a labdát gyorsan vertikalizálva, direkt játékkal jutott ellenfele kapuja elé. A Sepsi játékosai a középpályán és a védelemben nem muzsikáltak jól az egy-egy elleni harcokban, ennek kis híján félidei hátrány is lett a vége.

A második játékrészben a játék képét tekintve nem sok változott, továbbra is támadt mindkét csapat, de átütőerő inkább a Sepsiben volt meg. A székely gárda előbb Dumitrescu révén keresztlécet talált az 56. percben, majd a 64. percben, amikor Opruț faultolta Achachbart, büntetőhöz is jutott. A három perce csereként beálló Vașvari értékesítette a pontrúgást és megszerezte csapatának a vezetést.

A Sepsi cseréinek köszönhetően limitálni tudta az egyenlítésért hajtó szebeni csapatot. Grozavu mindent egybevéve jól cserélt, Ștefănescu javulás volt a gyengén futballozó Dumitrescuhoz képest, Vașvari nem pusztán tizenegyesgólt lőtt, de irányította a középpályás védekezést is, ebben segített neki az egész meccsen a helyét nem találó Achachbar helyett beálló Ninaj is. A cserék terén a kakukktojás Tamás Nándor volt, aki nem tudta helyettesíteni Petrilát, mondjuk ez talán túlzó elvárás is lenne egyelőre. A Sepsi tartotta az egygólos vezetést és megnyerte a találkozót

A Hermannstadt egyáltalán nem játszott rosszul, ezzel a játékkal simán bentmaradhatnak. A Sepsi hat döntetlen után végre nyert, a helyzetkihasználás még mindig akadozik ugyan, de a fontosabb hogy a csapat megnyugodhat. A Vașvari – Fofana középpályás szűréssel lesz még jobb is a piros-fehér csapat, a két játékos bármelyikének játéka rengeteget számít a csapat szempontjából.

Az OSK legközelebb március 5-én lép pályára, Fülöpék a Chindiát fogadják. 

Liga 1, alapszakasz, 25. forduló

Fc Hermannstadt – Sepsi OSK 1-2 (1-1)

Hermannstadt: Cristiano - Mățel, Matricardi, Stoica, Opruț - P. Petrescu, Dâlbea, Aosman, D. Mayoral - Sîntean, Bagaric
Cserepad: I. Pop - Addae, A. Vodă, Scarlatache, Sebaihi, Elbers, Karanovic, C. Belu, O Viera
Edző: Liviu Ciobotariu

Sepsi: Niczuly - Deligiannidis, Bouhenna, B. Mitrea, Dumitrescu - Tincu, Eder, Golofca, Achahbar - Petrila, Safranko 
Cserepad: Fernandez – Aganovic, Dimitrov, Fülöp L., Ninaj, Purece, Ștefănescu, Vașvari, Tamás
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Bagaric (25.) ill. Golofca (11.) Vașvari (65., 11-esből)

Borítókép: illusztráció, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális