2021. március 7. vasárnapTamás

A sokkal jobban játszó Sepsi nem tudta legyűrni a semmit nem akaró Clincenit

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 18:59 GMT +2, 2021. február 20.

A Liga1 24. fordulójában a Sepsi OSK igazi hatpontos meccset vívott az Academica Clinceni ellen.


Zsinórban öt döntetlennel is negyedik helyen állt a Sepsi OSK a Liga1 24. fordulója előtt. A piros-fehér csapat számára fontos lett volna a győzelem, hiszen immár csak egy ponttal előzte meg az ötödik Botoșani együttesét, viszont 10 ponttal lemaradt a bronzérmes helyen álló Krajova mögött.

A meccsnek a szokásos három ponton kívül külön tétje is volt, hiszen a Sepsi által elfoglalt negyedik helyre valós esélye maximum három gárdának van, a Botoșani mellett a Chindia és a jelenlegi ellenfél, a Clinceni riválisnak számít ebből a szempontból.

Az időjárási körülményekhez képes tökéletes gyepen, és négy fokos hőmérséklet mellett kezdődött a találkozó. Az első negyedórában egyik csapat sem égett üzemi hőfokon, erősen nyikorgott a támadások összeszerelése a berozsdásodott gyártósorokon. Kedvetlenségről nem szólhat a fáma, mindkét csapat próbálkozott, de az első negyedórában sem a labdát többet birtokló Clinceni, sem a sok pontatlanságot bemutató Sepsi nem veszélyeztetett. A játék jobbára a pálya középső harmadában zajlott, a hazaiaknak lehetett volna komolyabb lehetősége, de a görög Delijannidisz előbb rossz megoldást választott, majd feldobta magát az ellenfél tizenhatosán belül. A jutalma egy figyelmeztetés volt, Sebastian Colțescu játékvezető úriember módjára nem adott neki sárga lapot az eset után. Az aktívan futballozó hellén védő a 24. percben komoly hibát vétett, Rusescu viszont 30 méterről a kapu fölé lőtt.

A szentgyörgyi gárda a jobbszélt erőltette, aminek volt értelme, Golofca nagyon motiváltan futballozott, több jó megmozdulása is volt az első félidőben. A 33. percben jól adta be a labdát az alapvonal mellől, a szituációból gól is lehetett volna, a novemberben húsz évet betöltő Petrila azonban még nem rendelkezik akkora rutinnal, hogy egy védővel a nyakán betaláljon. Az ifijátékos technikai képzésével semmi baj nincs, a döntéshozatallal sem áll hadilábon, sőt akkor sem kell félteni, ha szűk területen kell nehéz helyzeteket megoldani. Helyzete egyébiránt Golofcának is volt, a 38. percben lőtt kevéssel a kapu mellé. A CFR által kölcsönadott két játékos kinőtt a mezőnyből, betalálniuk azonban nem sikerült szünetig.

A félidő utolsó perceiben a Sepsi beszorította a Clincenit, Safranko, Petrila és Ștefănescu is veszélyes volt, Petrila fejesénél Vâlceanu hatalmasat védett. A 0-0-nak a vendégek örülhettek, a szünetet jelző sípszó nekik jött jobban.


(kép: Sepsi OSK Facebook)

A második játékrész kitűnő tempóban kezdődött, az első15 percben több nagy helyzetet is kialakítottak a csapatok, a Sepsi háromszor, a Clinceni kétszer mattolhatta volna ellenfele kapusát. Petrila továbbra is nagyon aktív volt, jól kivitelezett lövésekkel, passzokkal, beadásokkal, szögletekkel és szabadrúgásokkal vétette észre magát. A 70. percben Golofca került nagy helyzetbe, de kisodródott helyzetből előtt labdája az alapvonallal párhuzamosan gurult el centikkel a kapu előtt.

A 70. percre a meccs képét egy labdabirtoklásban domináló Sepsi, és egy labdát megjátszani csak nagy nehézségek árán tudó Clinceni formálta. A 77. percben egészen elképesztő parádésorozatot mutatott be Vâlceanu, a Clinceni portása, Achachbar egy méterről sem tudott betalálni. A Sepsinek nemsokára ismét hatalmas helyzete adódott, de Petrila nem tudta jól eltalálni a pocsékul pattanó labdát.

Leszámítva a 7. perces Longher - Rusescu váltást Poenaru a 69. percben cserélt először, Grozavu egyrészt érthető, másrészt kifogásolható módon nem változtatott a kitűnően működő, de helyenként a fáradtság jelét mutató kezdőn.

A Sepsi végül nem tudott betalálni és immár hatodik döntetlenjét játszotta zsinórban. Leo Grozavu legénységének mindenképp javítania kell a helyzetkihasználásán, mert túl sok pontot veszít el ezekkel a nyerhető meccseken szerzett egy pontokkal. A szentgyörgyi gárda legközelebb február 28-án lép pályára, ellenfele a szebeni FC Hermannstadt lesz,

Liga1, alapszakasz, 24. forduló

Sepsi OSK – Academica Clinceni 0-0

Sepsi: Niczuly - Delijannidisz, Bouhenna, B. Mitrea, Ștefănescu - Golofca, Tincu, Eder Gonzalez - Petrila, Safranko, Achahbar 
Cserepad: J. Fernandez - Csiszér, Purece, Fülöp L., Fofana, Dumiter, Kovács L., Dimitrov, Tamás N.
Edző: Leo Grozavu 

Clinceni: Vâlceanu - Pashov, Bilali, Gardoș, Dobresc - A. Popa (Tănase 69.), Ventura, L. Dumitriu , A. Cordea - Chunchukov, Longher (Rusescu, 7. Achim 84.)
Cserepad: Ureche, F. Achim, Chandarov, Rusescu, Cr. Tănase, Cascini, Andronic, Patriche, Cebotaru 
Edző: Ilie Poenaru

Borítókép: illusztráció, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális