2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Sok helyzetből egy gólt lőtt a CFR, 0-0 lett a vége

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:33 GMT +2, 2021. február 15.

A 23. fordulóban a CFR vendége a kiesés elől menekülő Voluntari volt.


A Liga1 23. fordulójának zárómeccsén a CFR a Voluntarit fogadta. A kolozsvári együttes a FCSB kiesőjelölt elleni vereségével két hét alatt már a második esélyét  kapta arra, hogy élre álljon a Liga1-ben. Az aktuális ellenfél a Voluntari volt, Bogdan Andone csapata a szebbik arcát mutatta az utóbbi időben, hiszen az elmúlt négy meccsen csak egy vereséget szenvedett. A CFR egyértelmű esélyesnek számított, hiszen a találkozó előtt több mint kétszer annyi pontja volt, mint ellenfelének, ennek ellenére két ellenfele volt, az egyik a Voluntari, a másik pocsék állapotú gyep.

A CFR ismét korán cserélt, bár a fiatal Gîdea most több időt kapott, mint Botoșaniban, negyedórát így sem tudott a pályán tölteni, az ifit Păun váltotta. A beálló játékos nagyon aktív volt, több lövéssel is észrevétette magát. A kolozsváriak labdadomináns játéka nem ízlett a vendégeknek.

A bordómezesek mindenképp szerettek volna bőkezű házigazdák lenni, gyakran kínálgatták távoli lövésekkel Rîmniceanut, aki azonban igen válogatósnak bizonyult, egyetlen bogyót sem tett a tányérjára. Hoban a felsőlécet forgácsolta szét, Itu közelről, Păun távolról lőtt kellemetlent, a bukaresti hálóőr kitartott. Deac azért tett egy szívességet és hét méterről nehéz helyzetből nem találta el a kaput. Rondón nagyon aktív volt az összjáték során, de meglepő módon rengeteg technikai hibát vétett, a CFR bal oldalon futó támadásai sokszor bizonyultak hatástalannak a labdakezelési hibái miatt. A kolozsváriak végig nyomtak, a félidő végén azonban gólnélküli döntetlent mutatott az eredményjelző. 

A második negyvenöt perc ugyanolyan hazai mezőnyfölénnyel kezdődött, mint amit az első játékrészben láthattunk. A CFR nyomott, a Voluntari szinte semmilyen veszélyt nem jelentett, lövések voltak, igazán nagy helyzetek viszont nem. Nagyjából így telt el az első 25 perc, utána viszont egy pillanat alatt felrobbant a stadion.

A 70. percben Vínicius lövését Rîmnicenu a kapun belülről védte ki, a játékvezető viszont nem adta meg a találatot. A kolozsvári játékosokon érezni lehetett a feszültséget, ez egy-két kakaskodásnak is alapot szolgáltatott. Az öt perces hosszabbításban a CFR több nagy helyzetet is kialakított, újra betalálnia viszont nem sikerült. 

A 70. perces szituációban a(z egyébként sem brillírozó) bírót nem lehet hibáztatni, rendkívül nehéz helyzetben volt, a labda csak a másodperc tört részéig volt a kapuban. Akit viszont lehet és kell is hibáztatni az a szűklátókörű Román Labdarúgó-szövetség, amely annak dacára, hogy az elit futballnemzetek használják, ide értve a futball terén híresen konzervatív nézeteket valló angol FA-t is, még mindig nem vezette be a videobírót. Ez a találkozó bizonyos szempontból hű képe a román labdarúgásnak, kifogásolható technikai megoldásokat mutató és gyakran rossz döntésekkel operáló játékosok futballoztak egy gyenge minőségű pályán, a meccs kimenetelét pedig a rossz infrastruktúra döntötte el. 

 

Liga1, 23. forduló

CFR – Voluntari 0-0

CFR: Bălgrădean - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Hoban, Gîdea (Păun 11.) - Deac, Debeljuh, Rondón
Cserepad: Sandomierski - Susic, Latovlevici, Ben Youssef, Păun, Pereira, Chipciu, Costache, Omrani
Edző: Edward Iordănescu 

Fc Voluntari: Rîmniceanu - Satli, Achim, Armaș, Vlad - Ivanov, Droppa, I. Gheorghe - A. Ilie, Pesic, Betancor
Cserepad: Rodriguez - Balaur, Costin, Fonseca, Miranda, Lopes, Stoica, Angelov, Remacle
Edző: Bogdan Andone

Borítókép: illusztráció, a CFR egy korábbi meccsén készült, forrás: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális