2024. március 29. péntekAuguszta

Hadnagy Attila: Rengeteg a fertőzött, de nem kilátástalan a helyzet

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 17:51 GMT +2, 2021. február 12.

Nagyon furcsa meccs vár a Sepsire, a rengeteg fertőzött miatt felforgatott kerettel fog játszani péntek este a Grozavu-legénység.


A Sepsi OSK-nak február 16-ra kellett halasztania az eredetileg másodikára tervezett Fc Argeș elleni meccset, de úgy néz ki a helyzet nem sokat javult, hiszen csonka kerettel kell nekivágnia a ligautolsó jászvásári Poli elleni meccsnek. A jelenleg uralkodó helyzetről a Sepsi OSK klubigazgatóját, Hadnagy Attilát kérdeztük.

Milyen helyzetben van a Sepsi OSK, hány fertőzött van? Vagy inkább úgy kellene kérdezni, hogy hány játékos bevethető?

- Nincs sok bevethető játékosunk, Csiszért, Dumitert, Tamás Nándort tudom említeni, összesen hat játékosunk jött ki az izolálásról, és 14 játékos jön ki jövő héten. Reméljük, hogy a következő meccsre lesz 13-14 játékosunk két kapussal.

Ilyen körülmények között milyen esélyei vannak a csapatnak a következő, Poli elleni meccsen?

- Hát először is örülünk, hogy ki tudunk állni, a helyzet nem rózsás, a második csapattól fel kellett hoznunk néhány játékost, akik kijöttek a karanténból azok nem tudtak edzeni, így fizikailag felkészületlenek vagyunk. Ezzel együtt ki fogunk állni és megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, a pályán levő játékosaink célja most is a három pont megszerzése lesz. Az elmúlt meccseken is improvizált csapattal játszottunk mégis sikerült megviccelnünk az Astrát, sőt a legutóbbi meccsen is kettő nullra vezettünk.

Milyen szabály miatt muszáj játszania a Sepsinek?

- Ez a ligának a szabálya, a lényege, hogy csak egy mérkőzést halaszthatunk. Persze a pontos szabály itt sem világos, hiszen nem tudjuk, hogy a csapat halaszthat csak egy meccset, vagy ebbe beletartozik az is, ha a Közegészségügyi Igazgatóság rendeli el a későbbi időpontot.

Egyetért ezzel a szabállyal? Nem lenne szükség szabálymódosításra?

- Dehogynem, sürgősen szabályt kellene módosítani, mindenki látja a jelenlegi helyzetet. Ha a koronavírus beüt, akkor beüt ez ellen nem sokat tehetünk. A csapat jól felkészült erre az idényre, mély keretünk van, ha hetente kiesne 2-3 játékos azt még ki is bírnánk, de most naponta estek ki a futballistáink, sőt olyan nap is volt, hogy egyszerre 9 pozitív tesztet produkált a csapat. Erre nyilván nem lehet felkészülni. Én azt mondom, hogy ez a törvény egyáltalán nincs rendben.

Változtak a Sepsi szezonbeli céljai a durva fertőzéshullám miatt?

Nem változtak és nem is fognak változni. Mi nem adjuk fel, nem engedünk a vírusnak. Sajnos ez egyre kevésbé múlik rajtunk, de meg fogunk tenni mindent, cél a Play-Off.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális