2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Liga1: A CFR utolérte a FCSB-t

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 13:58 GMT +2, 2021. január 16.

A Liga1 16. fordulójában, 2021 első tétmeccsén, a CFR az Academica Clinceni csapatát fogadta.


A CFR számára csütörtök este folytatódott a Liga1, Edi Iordănescu csapata a Clinceni együttesét fogadta a Fellegváron. A 16. fordulóban a Sepsi döntetlent ért el a Craiova pályáján, így a CFR előtt adott volt a az előzés lehetősége, egy esetleges győzelemmel megelőzték volna a krajovai gárdát és beérték volna az éllovas FCSB-t.

Az Academicát nemigen érdemes lebecsülni, az élvonal harmadik legjobb védelme, amelyik kifejezetten kevésszer kap ki. Idegenben ugyan nem nyernek sokszor, viszont eddig egyszer sem kaptak ki, hét mérkőzés alatt 2-5-0-s mérleget hozott össze Ilie Poenaru gárdája.

A CFR kicsit megkavarta a lapokat Debeljuh, Chipciu és Itu is csak a padon kezdett, a két kezdőifi Ciobotariu és Costache volt. A regnáló bajnok szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést a jó iramú meccsen, előbb az egész meccsen jól játszó Costache került helyzetbe, majd a Clinceni tette ugyanezt Cascini révén, Bălgrădean azonban védett. Gól így egyik helyzetből sem lett, de az világos volt, hogy a vendégek felkészültek a kolozsváriak játékából.

A 15. percben Costache kitett magáért, egy olyan játékszituációban került helyzetbe, ahonnan általában nem szokott, sőt magabiztosan lőtt is, amivel a semmiből megszerezte csapatának a vezetést. A takarásból tökéletesen lőtt, hosszúsarokra menő labda elkapására Vâlceanunak esélye sem volt, innentől pedig a CFR biztonságra törekedett, egyik csapat előtt sem adódott ajtó-ablak lehetőség.

A második félidő elején a hazaiak meg tudták lepni a vendégeket, az 52. percben Deac egyérintőzött az ellenfél tizenhatosa előtt, a visszakapott labdát pedig egészen elképesztő, remekbeszabott lövéssel juttatta a kapuba, amivel immár kétgólos volt a CFR vezetése. Az 59. percben eldőlhetett volna a találkozó, Burcă fejese azonban a keresztlécen csattant.

A CFR nem erőltetett semmit innentől, elvégre kétgólos előnynél nincs értelme bármit is kockáztatni. Mindkét csapatnál látszott a meccshiány, az erőnlétproblémák miatti fáradtság nagyrészt technikai hibákban és pontatlanságokban jelent meg, ezzel együtt a játék nézhető volt. A Clinceni a 84. percben szépített, Dobrescu beadását Chandarov fejelte kapura, Bălgrădean pedig tehetetlennek bizonyult.

Mielőtt még a falra festették volna az ördögöt, a CFR elejét vette a további izgalmaknak és egy remekbeszabott beadás után ismét beállította a kétgólos vezetést és végeredményt. Mindent egybevéve a jobb csapat nyert, a kiengedésért és a kapott gólért biztosan nem fogja megdícsérni csapatát Iordănescu , ennél a meccsnél azonban láttunk már rosszabb szünet utáni kezdéseket. A CFR nagyjából ugyanazokat az erényeket csillogatta ezen a találkozón is mint általában, taktikai felkészültség és mentális erő jellemezte a csapatot Dan Petrescu sokkal kevesebbet rotálta a keretét, tényleg csak akkor igyekezett változtatni, amikor muszáj volt, Iordănescu ennél demokratikusabb és ez látszik a cseréken, sokkal több kedvük van játszani, mert tudják, hogy a kezdőbe kerülhetnek

CFR – Academica Clinceni 3-1 (1-0)

CFR: Bălgrădean - Susic, Ciobotariu, Burcă, Camora - Deac, Djokovic, Păun - Pereira, Vojtus, V. Costache
Cserepad: Sandomierski - Manea, Ben Youssef, Hoban, Soares, Itu, Chipciu, Carnat, Debeljuh
Edző: Edi Iordănescu 

Clinceni: Vâlceanu - Pashov, Jutric, Nichita, Dobrescu - Cascini, Cebotaru - Cordea, M. Dumitru, Cr. Tănase - Morar
Cserepad: Ureche - Achim, Gardoș, Chandarov, Boiciuc, Ventura, Pîrvulescu, Chunchucov, Andronic
Edző: Ilie Poenaru 

gólszerzők: Costache (15.), Deac (52.), Debeljuh (92.) ill. Chandarov (84.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális