2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

A Sepsi pontot szerzett az ezüstérmes otthonában

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 17:52 GMT +2, 2021. január 13.

A Liga1 első 2021-es játéknapján a Sepsi OSK a havas Ion Oblemenco stadionba látogatott.


Kedden folytatódtak a Liga1 küzdelmei, az előkelő negyedik helyen telelő Sepsi OSK a tavalyi ezüstérmes és idén is második helyen álló krajovai Universitatea csapatához látogatott.

A december végi Premier League-hez szokott futballszeretők értetlenül nézték az olténiai pályát, a hazai csapat arra sem volt képes hogy letakarítsa a havat a gyepről, egészen nevetséges körülmények uralkodtak a Ion Oblemenco stadionban. Ismét nyugtázhattuk, hogy a legfőbb különbség egy topliga és a román bajnokság között nem a játéktudásban, hanem az igényességben, a profizmusban mutatkozik meg. A humorfaktort mindenesetre biztosította a hótakarítással kirajzolt felezővonal és kezdőkör.

A meccs képére természetesen rányomta bélyegét a pálya állapota, az első negyedórában az ég-világon semmi nem történt, tudatos, pontos támadásépítésre nem volt lehetőség, pontatlanságok és biztonsági tisztázások (értsd: kirúgták a labdát a tizenhatos elől passzolás helyett) jellemezték az egyre unalmasabb játékot. Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy a pontrúgások jelentették volna a reális gólszerzési lehetőséget, a csapatok vigyáztak is, hogy ne adjanak lehetőséget az ellenfélnek szabadrúgásból betalálni.

A 42. percben Vlădoiu felrúgta Aganovicot a balszélen, a megítélt szabadrúgást Petrila végezte el, akinek ívelését Fofana fejelte veszélyesen kapura, Nistor azonban nagyot mentett. Ez volt az első félidő első és egyetlen valamire való, kaput találó lövése, találat azonban ebből sem született, így félidőre nem meglepő módon gólnélküli döntetlennel mentek a csapatok.


(kép: Universitatea Craiova Facebook)

A második félidőre megtisztították a pályát, a Sepsi pedig igyekezett alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, Achachbart Nouvier váltotta, Petrila helyére pedig Golofca érkezett. A székely gárda aktívabb volt az első negyedórában, a rendszeresen tizenhatosba törő, és ellenkező oldali beadásokra odaérő szélsők komoly zavarokat tudtak okozni a hazaiak védelmében.

A Craiova egyetlen veszélyes helyzete Cicâldău nevéhez fűződik, aki Ivan lövését lőtte bal lábbal kapura, Niczuly azonban védeni tudott. A 70. percre a Sepsi konkrét mezőnyfölényben játszott, lehetőségei is voltak, az eredmény azonban változatlan maradt.

A 81. perc végén, az utolsó negyedórákat nézve egyébként is ligaelit szinten teljesítő Sepsi nagy esélyt kapott, Screciu durva (Aganovic elleni) szabálytalanságát piroslappal honorálta a játékvezető, így szűk negyedórát emberelőnyben játszhatott volna a zöldmezes csapat. A feltételes mód azért indokolt, mert Boubacar Fofana teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát a 92. percben. Az utolsó két percben nem kapott gólt a Sepsi így bőven megérdemelt pontot hozott el az ezüstérmes otthonából.

Liga1, 16. forduló

Craiova – Sepsi OSK 0-0

Krajova: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin, Bancu - Nistor, Screciu, Cicâldău - Bărbuț, Mamut, Ofosu
Cserepad: L. Popescu, Vătăjelu, Mitran, Papp, Mateiu, Căpățînă, Cîmpanu, Baiaram, Ivan
Edző: Corneliu Papură

Sepsi OSK: Niczuly - Csiszér, Bouhenna, Mitrea, Ștefan - Aganovic, Vașvari, Fofana, Achahbar - Fülöp L., Petrila
Cserepad: J. Collado, Bajrovic, Nouvier, Gal Andrezly, Golofca, Kovács L., Ștefănescu, Deligiannidis, Tincu
Edző: Leo Grozavu

Borítókép: Universitatea Craiova Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális