2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A Sepsi megint kivasalta aktuális ellenfelét, az UTA is hármat kapott - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:27 GMT +2, 2020. december 17.

Két piros fehér csapat tarlálkozott Sepsiszentgyörgyön, a Liga1 14. fordulójában, a Sepsi OSK és az aradi UTA meccsén.


Bálint László szürke mezben játszó csapatának igen nehéz a decemberi sorsolása, az előző három fordulóban a dobogós együttesekkel játszottak, most a 4. helyen levő Sepsihez látogattak, jövő héten pedig a Neagoeval öt meccs óta veretlen Astra lesz az ellenfelük.

A Sepsi az elmúlt három meccsen hét pontot gyűjtött, Leo Grozavu csapata kitűnő játékkal idegenben verte 3-0-ra a medgyesi Gaz Metant, két játékost és a trénert még a forduló álomcsapatába is beválasztotta a Hivatásos Labdarúgóliga. A fenti előzményeket figyelembe véve enyhén favoritnak számított a Sepsi, bár az is igaz, hogy az aradi gárdát nem szabad leírni, a CFR idegenbeli legyőzésével már bizonyították, hogy képesek meglepetést okozni.

Az első 25 perc különösebb helyzetek nélkül telt el, Bouhennának volt egy szöglet utáni fejese, ami jóval a kapu fölött hagyta el a játékteret, ezen kívül azonban csak távoli és némileg veszélytelen próbálkozásokat jegyezhettünk fel.

A 31. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, Fofana okos körömpasszt adott Achachbarnak, aki egy súlypontáthelyezés után el tudta lőni a labdát Melinte mellett, Iacob azonban nagy bravúrral védett. A kipattanóra Safranko érkezett, és mivel az UTA védelmének tagjai egymásra vártak elérte és a kapuba is lőtte a labdát. A szlovák válogatott játékos, a 10. meccsén, immár az ötödik kanadai pontjánál tart.
A gól után sem élénkült megkülönösebben a játék, bár az aradi csapat egyenlíthetett volna, a 45. percben Buhăceanu éles szögből nem tudta mattolni a szöget jól záró Niczulyt. 

Jóformán még el sem kezdődött a második félidő, máris nagy helyzetbe került Safranko, lövése azonban megpattant egy lábon és kapufa mellett kigurult a pályáról. Ebben a negyvenöt percben a szentgyörgyi csapat visszaállt és kontrákra rendezkedett be, az UTA pedig megpróbált mezőnyfölényt kialakítani.

A Sepsi türelmesen futballozott és várt a lehetőségre, ugyanakkor tisztában volt azzal, hogy az idő nekik kedvez. A 82. percben akár le is fújhatták volna a meccset, a három pont sorsa eldőlt, egy jobb szélen végig futtatott támadás végén, az Aganovic által kihagyhatatlan helyzetbe hozott Safranko ismét bevette az aradiak kapuját. Egy perc múlva ismét gólt szerezhetett volna Grozavu együttese, Golofca azonban megkérdőjelezhető döntést hozott. Hibáját a 85. percben javította, amikor is egy kontra végén mintaszerűen emelte a bogyót a hosszúba.

A Sepsi ismét fantasztikus eredményt ért el, a vezetés megszerzése után nagyon kevés lehetőséget engedett ellenfelének, a végén pedig bevitte a kegyelemdöfést. Leo Grozavu kiváló meccstervét nagyon hatékonyan ültették gyakorlatba a pályán levők, akik közül Safrankót mindenképp a forduló csapatába várjuk. A Sepsi ezzel tapad az élbolyra, és kitűnő formában várhatja a jövő heti, FCSB elleni összecsapást. 

Liga1, alapszakasz, 14. forduló

Sepsi OSK – UTA Arad 3-0 (1-0)

Sepsi: Niczuly – Delgiannidis, Bouhena, Mitrea, Ștefănescu – Fofana, Vașvari – Nouvier, Achahbar, Petrila - Safranko
Cserepad: Fernandez, Purece, Aganovic, Bajrovic, Golofca, L.Fülöp, Tincu, Csiszér, Gal-Andrezly
Edző: Leo Grozavu

UTA: P.Iacob – Bustea, Erico, Melinta, Roumpoulakos – Miculescu, Albu, Isac, Buhăcianu – V. Morar, I.Hora
Cserepad: Tescan, Oroian, Ursu, Al. Ioniță, C.Popescu, F.Ilie, Tomozei, Balauru
Edző: Bálint László

gólszerző: Safranko (31., 81.), Golofca (85.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális