2024. március 29. péntekAuguszta

A Sepsi idegenben verte a Gaz Metant

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:36 GMT +2, 2020. december 12.

Mindössze egy meccset nyert meg az elmúlt négy bajnokiból a Sepsi, így Leo Grozavu együttesének illő volt virítania valamit a nála egyértelműen gyengébb erőkből álló medgyesi Gaz Metan ellen.


A szentgyörgyi gárda magához ragadta a kezdeményezést idegenben is, egyértelművé téve, hogy a Golofca-Bajrovic-Achachbar-Petrilă tandem nem véletlenül kapott helyet a kezdőben. Technikailag ez a kijelentés némi korrigálásra szorul, hiszen a szabályok értelmében két ifivel lépett pályára a székely csapat, Mitrea helyére azonban mindössze tizenkét perc után Achachbar jött.

A Sepsi szinte semmilyen ellenállásba sem ütközött a Gaz Metan középpályája részéről, Achachbarék szinte mindig el tudtak jutni a támadóharmadba és több érdekes támadást is vezettek. A zöldmezesek a vezetést a 26. percben szerezték meg, amikor is Gabi Vașvari szenzációs, harmincméteres szabadrúgásgólt lőtt.

A medgyesi csapat védekezésére a kemény fizikalitás volt jellemző, rengeteg faultot követett el Alceus, Deaconu és Francisco is, ezek azonban nem voltak feltétlenül a taktikai fault kategóriába sorolhatóak, már az első szerelési próbálkozások is gyakran voltak kifogásolható keménységűek. A 45. percben így jutott a Sepsi újabb, jó pozícióból lőhető szabadrúgáshoz, a labda mögé a kitűnően futballozó, és gyorsan fejlődő CFR-től kölcsönkapott Petrilă állt, aki szemrebbenés nélkül verte be a vendégegyüttes második gólját. Az egy perces hosszabbítás kisvártatva lejárt, az OSK pedig kétgólos előnnyel mehetett szünetre.

A Sepsi a második félidőben némileg visszavett a tempóból, ami a kétgólos vezetés tudatában érthető, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem veszélyeztették többet Buzbuchi kapuját. A székely csapat többször vezetett veszélyes kontrát, a 63. percben Florin Ștefan becsapta Yurit, majd a kellemetlenül pattanó labdát ajtó-ablak helyzetben lőtte a kapu fölé. 

A 69. percben lőtt ugyen egy parádés sarkazós gólt a hazai gárda, azonban méteres lesről, így értelemszerűen nem adta meg a bírói kar. Ebben az időszakban mindkét csapat a fáradtság jeleit mutatta, több technikai hiba jellemezte a játékot, és a kis területes labdatartások sem igazán működtek, ennek hatására a játék töredezetté vált. A Sepsi ilyen játékkép mellett is tudott veszélyeztetni, a 73. percben Buzbuchinak nagyot kellett védenie. 

A 80. percben a gólvonalról kellett mentenie a zöldmezes védőknek, két perccel később viszont a Sepsi belőtte a harmadik gólját is, a halványan focizó Golofca helyére beállt Aganovic zárta le a mérkőzés nyitott kérdéseit (ha voltak egyáltalán) egy tizenhatoson kívülről lőtt találattal. 

Mindent egybevéve teljesen megérdemelt győzelmet szerzett a Sepsi, akinek több játékosa is remekül futbalozott. Ezen a meccsen Fofana a védelem és a középpálya oszlopa is volt, Vașvari gyönyörű (és vezetést érő) gólt szerzett amellett, hogy mezőnyben is stabil teljesítményt nyújtott, Petrilă a gólján kívül végigszántotta a pálya szélét és a pontrúgásokból is kivette a részét, Florin Ștefan szintén rendkívül hasznosan futbalozott úgy a támadó, mint a védőszekcióban. Ezzel a győzelemmel az OSK megszilárdította negyedik helyét és ha továbbra is így játszik, akkor elképzelhetetlen, hogy ne rájátszást érő helyen zárja az alapszakaszt. 

Liga1, alapszakasz, 13. forduló

Gaz Metan - Sepsi OSK 0-3 (0-2)

Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, Yuri, Larie, Velisar (Horsia 78.) – Alceus, Francisco (Chamed 46.) – P.Costea (Valente 17. ), Deaconu (Pambou 46.), Ze Manuel – Cardoso
Cserepad: Popa, Baco, Pambou, Chamed, R.Romeo, Sambu, Nițu, Horșia, Valente
Edző: Jorge Costa

Sepsi: Niczuly – Dimitrov (Deligiannidis 46.), Bouhena, B. Mitrea, Fl.Ștefan – Vașvari, Fofana, Golofca (Aganovic 61.) – V.Mitrea (Achachbar 12.), Bajrovic (Safranko 46.), Petrilă (Dumitrescu 82.)
Cserepad: Szántó, Tincu, Deligiannidis, Nouvier, Achabar, Aganovic, Safranko, Purece, Dumitrescu
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Vașvari (26.), Petrilă (45.), Aganovic (82.)

Borítókép: Sepsi OSK a Hermmanstadt ellen forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális