2021. január 22. péntekVince, Artúr

Óriási drámák Svájcban, kiesett a CFR az Európa Ligából

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 08:09 GMT +2, 2020. december 11.

Csütörtök este 19:00 órakor nagy feladat várt a CFR-re, Iordănescu csapata a Young Boys ellen lépett pályára az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.


A mérkőzés tétje a továbbjutás volt, ehhez azonban feltétlenül győznie kellett a kolozsvári csapatnak.

Rég nem látott felállást választott a Liga1 regnáló bajnoka, 4-2-3-1-ben lépett pályára. A két szélső némi meglepetésre Deac és Pereira volt, a támadó középpályára pedig Păunt nevezte Edi Iordănescu, és ez a felállás lehetővé is tette a győzelemre törést és a hatékony kontrajátékot. Deac mellett másik nagy visszatérője is volt a CFR-nek, a gólerős és tapasztalt belsővédő, Paulo Vinícius is a kezdőben kapott helyet, így a felállást tekintve alighanem a legjobb kezdőt küldte pályára a kolozsváriak trénere.

A jó iramú és látványos első félidőben mindkét csapatnak több lehetősége volt, a Young Boys kitűnően játszott a támadóharmadban, Aebischer és Rieder is megtalálta a passzsávokat, pedig a CFR védekezése nem vétett különösebb hibát. A svájciak helyzeteire rendszeresen jöttek a vendégek válaszai, a legnagyobb lehetőségek Rondón előtt adódtak a félidő utolsó öt percében, ő azonban két sokat ígérő helyzetben is hibázott. A félidő gólnélküli döntetlennel zárult, holott az 1-1 igazságosabb eredmény lett volna, bár a továbbjutás szempontjából ez nem jelentett különbséget.


(Fotó: Young Boys Facebook)

A második félidő elejétől egyértelműen ellenfele fölé nőtt a Young Boys, Seoane csapata lényegesen többet birtokolta a labdát, és több támadást is vezetett, mint ellenfele, a legnagyobb helyzet Nsame előtt adódott. A kolozsváriak első komolyabb lehetőségére a 64. percig kellett várni, Djokovic lövését Von Ballmoos védte, a kipattanó Pereirához került, de ő sem tudott betalálni.

A CFR az utolsó negyedórában átvette a mérkőzés irányítását, a fáradó és egyre megilletődöttebben futballozó svájciak nem is értették, hogy mi történik, aztán a 84. percben, Ciprian Deac fantasztikus labdát adott, Rondón ellőtte a kapus mellett, a labda kipattant a kapufáról, a helyzet azonban nem ért véget, a szemfüles Debeljuh az utolsó pillanatban a kapuba pofozta a bogyót.

A 89. percben egyenlíthetett volna a Young Boys, az egész meccsen fantasztikusan futballozó Camora azonban a gólvonalról szögletre mentett. A szöglet után Bălgrădean kiöklözözte a labdát és közben eltalálta Zesigert is, aki összeesett és szimulált egy nagyot, a bíró pedig befújta a tizenegyest, sőt a kapust is kiállította. Iordănescu értelemszerűen becserélte a tartalék hálóőrt, a lengyel Sandomierskit Deac helyére, aki nem tudta kivédeni Nsamé tizenegyesét. A mentálisan instabil játékos, a gólja után fél perccel kiállítatta magát. A CFR mindent feladott a támadásért, a 97. percben Gaudino egy kontra végén belőtte a svájciak vezető gólját. A 98. percben Djokovicot szintén a kiállítás sorsára jutott, a hivatalos indoklás az „unsportsmanlike conduct”, azaz sportszerűtlen viselkedés, ami jelen esetben a bíró szidalmazását jelenti.

Mindent egybevéve a CFR nem érdemelt kiesést ezen a mérkőzésen, a mi meglátásunk szerint a játékvezető meccset befolyásoló hibát vétett.

Európa Liga, csoportkör 6. forduló

Young Boys Bern – CFR Kolozsvár

Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Burgy (Siebtcheu 86.), Lefort, Garcia – Ngamaleu (Zesiger 82.), Aebischer, Rieder (Martins 58.), Sulejmani (Gaudino 59.) – Mambimbi (Meschack 62.), Nsame
Cserepad: Neuenschwander, Faivre, Zesiger, Gaudino, Elia, Siebatcheu, Maier, Maceiras, Seydoux, Martins, Seferi
Edző: Gerardo Seoane
 

CFR : Bălgrădean – Manea, Burcă, Vinícius, Camora – Djokovic, Hoban – Deac (Sandomierski 93.), Păun (Debeljuh 74.), Pereira (Susic 87.) – Rondón
Cserepad: Sandomierski, Checicheș. Ciobotariu, Latovlevici, Susic, Debeljuh, Vojtus, Itu, Joca, Carnat
Edző: Edward Iordănescu

gólszerzők: Nsamé (94. 11-esből), Gaudino 97. ill. Debeljuh 83.

Borítókép: a CFR - Young Boys meccsen készült, forrás: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális