2021. január 22. péntekVince, Artúr

Tincu sem tudta legyőzni a Sepsit, két hatalmas góllal fordítottak Fülöpék

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 20:02 GMT +2, 2020. november 23.

A Liga1 11. fordulójában nehéz feladat várt a Sepsire, hiszen a múlt fordulóban a Krajovát verő Chindia ellen lépett pályára, ráadásul idegenben.


A székely csapatnál három koronavírusos játékos is van, a nevüket azonban nem árulta el a klub, az egyikük minden bizonnyal Bouhenna, akinek a védelmet összefogó, megbízható játékára nagy szükség lett volna.

Ha nagyon röviden akarnánk összefoglalni az első félidőt, azt mondhatnánk, hogy nem működött az OSK középpályája, viszont így sem játszottak alárendelt szerepet. A félidei hazai vezetés a meccs képét látva nem volt igazságos eredmény, az egyetlen gólhoz két dolog kellett, az egyik Dumitrașcu tökéletes lövése, a másik pedig, hogy eljusson hozzá a labda, erről azonban nem saját csapata, hanem a Sepsi védője Tincu gondoskodott. Tincu vitán felül a székely gárda legrosszabb védője, hibái rengeteg kapott gólban, és elvesztett pontokban nyilvánultak meg, a sepsiszentgyörgyi gárdának a jövő szezonra mindenképp be kell szereznie helyette egy komolyan vehető bekket.

A második félidőre Grozavu offenzíven cserélt, Petrilă és Fofana helyére Fülöp István és Achachbar állt be. A változtatásoknak és a Chindia stratégiájának köszönhetően nemcsak aktívabb volt a zöldben játszó vendégcsapat, hanem veszélyesebb is, Achachbar és Fülöp kreativitása és rutinja lényeges változást hozott a támadóharmadban.

Fontos megemlíteni, hogy a Chindia egy rendkívül jól védekező csapat, a forduló előtt, tíz meccsen hét kapott góllal, az élvonal harmadik legjobb mutatójával állt Emil Săndoi csapata. Az egyedüli taktikai elem, amit általában nem kezelt jól a Chindia, a gyors ritmusváltás, a Liga1-ben azonban nem sok csapat képes a gyorsaság mellett a pontosságot is felmutatni játékában. Leo Grozavu ennek a védelemnek a feltörésére a 63. percben Golofca helyére Aganovicot küldte be. A csere telitalálatnak bizonyult, hiszen mindössze hat perc múlva a horvát játékos révén egyenlített a vendégcsapat.

A második félidő képe alapján abszolút megérdemelten egyenlített ki a Sepsi a 69. percben, Safranko passzából Aganovic lőtt a kapuba a tizenhatos vonaláról, a védőknek nem volt ideje összezárni, hát igen a Chindia és a sebesség.

A Sepsi szemrebbenés nélkül folytatta a támadást, megérezve, hogy a vendégek védelmét nem a védősorra a labdát lendületből vezető kreatív támadóegységek semlegesítésére találták ki. A gondolat kitűnő volt, alig nyolc perc múlva ismét kapitulált a hazai védelem, ezúttal egy másik „csere”, Achachbar talált a kapuba. A holland játékos 23 méterről valami brutális dugót akasztott a hosszúba. Gyönyörű gól, Aioani hiába nyújtózkodott erre nem lehetett odaérni.

A meccs hátralevő részében a Chindia próbált támadni, de esélye sem nagyon volt nyomás alá helyezni a vendégeket, így a Sepsi teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, ezzel együtt a Sepsi védelme nem egy életbiztosítás, ha Tincu van középen. Ha a Sepsi meg akarja tartani a bravúros negyedik helyet, akkor Bouhennának és/vagy Mitreának játszania kell. Ne menjünk el azonban Leo Grozavu teljesítménye mellett sem, a Sepsi trénere tökéletesen nyúlt bele a meccsbe, cseréi és taktikai változtatásai gazdagon kifizetődtek. 

A következő fordulóban, december 5-én a Sepsi a Botoșani együttese ellen játszik hazai pályán.

Liga1, alapszakasz, 11. forduló

Chindia – Sepsi OSK 1-2 (0-1)

Chindia: Aioani - Căpușă, P. Iacob, Pițian, Fomba - Neguț, Dulca, Rață, Dumitrașcu - D. Popa, D. Florea
Cserepad: D. Moldovan, M. Costea, Neicuțescu, Martac, Berisha, Cherchez, M. Ioniță, Negrea, Yameogo
Edző: Emil Săndoi

Sepsi: Fernandez - Radoslav, Tincu, Dumitrescu, Fl. Ștefan - Golofca, Fofana, Vașvari, Purece - Petrilă, Bajrovic
Cserepad: Niczuly, Markovic, Achahbar, Aganovic, Ștefănescu, Nouvier, Fülöp I., Safranko, Andrezly
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Dumitrașcu (37.) ill. Aganovic (69,), Achachbar (77.)

Borítókép: Chindia Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális