2024. március 29. péntekAuguszta

Liga1: Nagyon nagy gólt lőtt a Sepsi a Hermannstadtnak - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 19:09 GMT +2, 2020. november 07.

A Liga1 10. fordulójában a Sepsi OSK az utóbbi időben gödörbe kerülő Hermannstadtot fogadta.


Ruben Albes csapata az elmúlt négy mérkőzésen mindössze két pontot szerezett, igaz, négy győzelem után a Sepsi is veszített a múlt fordulóban.

Leo Gorzavu mester ismét rotált, a vezetőedző hű maradt ahhoz a szokásához, hogy mindig az edzéseken legjobban teljesítő, azaz a legjobb formában levő játékosokat küldi pályára, az OSK ilyenformán Niczulyt és Ștefănescut is csak a padra nevezte. A fentiekkel ellentétben Achachbar csak papíron volt csere, hiszen a két kötelező ifiből az egyiket lecserélte, a holland a 19 éves Vlad Mitreát váltotta a 10. percben.

Az első félidő nem bővelkedett szép jelenetekben és végigvitt támadásokban, mindkét csapat jobban támadott, mint amennyire védekezett. A gyors ritmusváltásokat sem Grozavu, sem Albes csapata nem engedte, a középpályás védekezés nagyrészt ezek megállítására alapult. Idő kérdése volt, hogy mikor váltanak a csapatok taktikát és kezdik el átpasszolni a masszívan védekező középpályát, ez nagyjából a 30. percre el is jött, ezzel együtt a passzok pontatlanok voltak és az ún. holding feladatokat (holding – a támadóharmadban labdát kapó játékosok labdatartási feladata - a szerk.) sem oldották meg jól a támadók.

Egyik csapat sem a saját térfelén zárt vissza, emiatt a középső harmad terhelődött, a játék nagyrészt erre a pályarészre korlátozódott. A félidei eredmény a fenti játékkép fényében nem meglepő módon 0-0 volt. A Hermannstadtnak volt ugyan egy szép megmozdulás után született gólja, ezt azonban (jogosan) elvették les címén.

A második félidőre mindkét gárda cserélt, Aganovic helyére Nouvier érkezett a hazaiaknál, a vendégek pedig egy elég furcsa változtatást eszközöltek, Vodă helyére Bastost hozták.

A második félidő tempója jobb volt, mint az elsőé, és végre gólokat is láthattunk. Az 58. percben a CFR által kölcsönadott, 20, születésnapját éppen a meccs napján ünneplő Petrilă szenzációs gólt akasztott a kapu jobb alsó sarkára.

A román ligában nagyon ritkán lehet olyan találatokat látni, ahol az egyetlen helyes megoldást találja meg, és kivitelezi a játékos. Ennek az oka részint a mentalitásban, részint az utánpótlásképzés hiányosságaiban keresendő. Ebben az esetben Petrilă megtalálta az ideális lövéstípust, amellyel a labda nem csak átemelhető a védőn, hanem le is csapódik, mire a kapuhoz ér. Ez a találat technikailag a szezon gólja, sokkal többet ér, mint a 30 méterről bikázott, izomból lőtt gólok.

Nagy kár, hogy egy ilyen gól után a hazaiak vezetése mindössze három percet tartott, ahogy az is nagy kár, hogy pont az a Petrilă maradt le a gólszerzőről, aki a szépségdíjas találatot szerezte. A 61. percben az elmúlt meccseken (és a mostanin is) hibát hibára halmozó Mayoral talált be 16 méterről. A jobbszélsőnek kis túlzással egy jó passza sem volt, a beadásai rendre méterekkel kerülték el a célszemélyt, emellett ideális termékmenedzser lehetett volna, mert több labdát adott el, mint az Adidas.

Az egyenlítés után a Sepsi nem tudott újabb találatot szerezni, a szebeniek pedig megelégedtek a döntetlennel. A meccs képe alapján igazságos az pontok elosztása, ezzel együtt ha egy csapat hazai pályán vezet a padlón levő Hermannstadt ellen, akkor a döntetlen, mint végeredmény azért hagy némi kívánnivalót maga után.

A következő hétvégén válogatott szünet következik, emiatt a Sepsi csak két hét múlva játssza a következő meccsét. A 11. fordulóban az ellenfél a Chindia lesz, a helyszín pedig Târgoviște.

Liga1, alapszakasz, 10. forduló

SEPSI OSK - HERMANNSTADT 1-1 (0-0)

SEPSI: J. Fernandez - Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Ștefan – Aganovici (Nouvier 46.), Fofana (Vașvari 75.), Fülöp I.- Petrilă (Ștefănescu 66.), Safranko (Fülöp L. 75.), Mitrea (Achachbar 10.)
Cserepad: Niczuly, Fülöp L., Ștefănescu, Bajrovici, Achahbar, Purece, Tincu, Vasvari, Nouvier
Edző: Leo Grozavu

HERMANNSTADT: Cristiano - Vodă (Bastos 20.), Scarlatache, Stoica, Opruț - Dâlbea, Mustivar (Romario 78.) – Addae (Alhassan), Mayoral, Jo Santos – Fortes (Sîntean 81.)
Cserepad: I. Pop, Alhassan, L. Florică, Buzan, Sîntean, Pires, Bastos
Edző: Ruben Albes

gólszerzők: Petrilă (58.) ill. Mayoral (61.)

Borítókép: Illusztráció, forrás: Sepsi OSK facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális