2021. március 1. hétfõAlbin

A dobogó második fokára kerülő Sepsi felőrölte a dinamikátlan Dinamót! - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:56 GMT +2, 2020. október 24.

Zsinórban negyedik győzelmére készült a Sepsi OSK, az ellenfél ezúttal a keretét erre a szezonra alaposan megerősítő bukaresti Dinamo volt.


A Liga1 8. fordulójában a Sepsi OSK a bukaresti Dinamo csapatát fogadta. A Sepsi formája folyamatosan javult ebben a szezonban, az első meccsen (érdemtelen) vereséget szenvedett, utána négy döntetlen, majd három győzelem következett, joggal reménykedhetett tehát minimum a pontszerzésben Leo Grozavu csapata.

A „kék sarokban” levő Dinamo a román élvonal egyik legfurcsább csapata. A tavaly még nagyon komoly anyagi problémákkal a kiesés ellen menekülő bukaresti klub, ebben a szezonban rátenyerelt a restart gombra, új tulajdonost, és vele tizenkét játékost is hozott a keretbe. A jórészt spanyol légiósokból álló jövevények között akad „nagyvad” is, a most is kezdőben helyet kapó Aleix Garcia a Gironában, a Mouscronban és a Manchester City-ben is megfordult.

Mindkét csapat türelmesen kezdte a találkozót, nemigen akart kinyílni egyik gárda sem, labdaszerzés után inkább több tízméteres átadásokkal akarták meglepni ellenfelüket, semmint tudatos támadásépítéssel veszélyeztetni a rivális kapuját. Hogy szinte egyetlen komoly helyzetet sem láthattunk az első 15 percben (Bouhenna helyzetéből csoda kellett volna a gólhoz), annak az egészen pocsék passzolás az oka, együttesnél visszaütött az óvatoskodó előreívelésekkel operáló taktika.

Az első negyedóra végére a Dinamo került mezőnyfölénybe, de a Sepsi védelme állta a sarat, sőt szűk tíz perc alatt el tudta tűntetni ellenfele előnyét. Egy pár percig úgy tűnt, hogy a meccs jó kedélyű favágók szombat esti rugdosódásáig fajul, mindkét csapat a fizikalitás kétes sportértékű, de annál nagyobb hatásfokú eszközéhez nyúlt. Mielőtt még a Cselgáncs Szövetség megfigyelőket küldött volna a találkozóra, Achachbar 25 méterről, kapásból, mindenféle igazítás nélkül, hatalmas gólt akasztott a bal felsőbe, ezzel pedig a hazaiak megszerezték a hőn áhított vezetést.

A hátrány nagyon rosszat tett a Dinamónak, egyértelműen elkedvetlenedett a bukaresti gárda, néhány perc elteltével a CFR-től kölcsönkapott Petrilă tűpontos labdát ívelt Safranko fejére, a szlovák játékos öt méteres fejesét René Hinojo védte, a kipattanót Safranko ismét egyből kapura küldte, a bogyó viszont Ba lábáról előbb a kapufára, majd a mezőnybe pattant.

A félidő további részében jobb volt a Sepsi, a játékrész végén előbb Petrilă, majd Safranko kínálta meg lövéssel Renét, gól azonban már nem született. A félidő tanulsága az, hogy a jó játékosokból álló, de összeszokatlan és faék egyszerűségű taktikáját is dinamikátlanul játszó Dinamo nem tudja lehűteni az üzemi hőfokon égő székely csapatot.

A második félidőre javulnia kellett a Dinamónak ha bármilyen pontszerzésre tartott igényt, ez azonban nem történt meg, egy 49. perces kapu mellé lőtt szabadrúgáson kívül nem sokat tudott felmutatni Cosmin Contra csapata. A Sepsi ezzel szemben időről időre veszélyes tudott lenni, Achachbarnak és a Petrilă helyére beálló Ștefănescunak is volt helyzete, ebből utóbbié volt a nagyobb, a 22 éves szélső hosszú sarokra küldött lövése centikkel kerülte el a kapufát. Érett az újabb hazai gól, a Dinamo egyre kevesebb ellenállást tudott tanúsítani, a székely gárda egyszerűen felőrölte ellenfelét.

A 76. percben a Dinamo újfent eladta a labdát a tizenhatosának az előterében, Golofca üresen lőhetett, lökete azonban elakadt Renében, majd szögletre pattant. A 78. percben végleg megtörte ellenfelét a kitűnően meccselő Leo Grozavu csapata, Golofca forintos körömpasszát Fülöp István higgadtan emelte át a kapuson, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket. Az OSK 2-0-s vezetése komoly és egyben megnyugtató előnyt jelentett,a hátralevő szűk negyed órában kisebb csoda kellett volna a bukarestiek feltámadásához.

#csakazosk #casaliga1 #OSKDIN Gooooooooooool Sepsi OSK! Sepsi OSK - Fc Dinamo 2-0 77’ Fülöp Istiiiiiiu

Posted by Sepsi OSK on Saturday, October 24, 2020

A mérkőzés hátralevő részében a Sepsi stabilan védekezett, a Dinamónak helyzetre sem igazán futotta, sőt még az OSK növelhette volna előnyét, ha egy kicsit pontosabb a támadóharmadban, vagy Fülöp István 87. perces szabadrúgása jobban sikerül. 

A találkozót könnyű összegezni, a Sepsi sokkal jobban játszott, ezúttal nem csak a nagy akaratot és a küzdeni tudást lehet kiemelni, hanem komoly taktikai érettséget mutatott a csapat. Zsinórban négy győzelem elég komoly fegyvertény, ez nem sűrűn sikerül az OSK-nál magasabbra rangsorolt csapatoknak sem a Liga1-ben. Ha ezt a formát és játékot tartani tudja a csapat, akkor a Play-Off nem lehet kérdés, sőt olyan merész célokat is kitűzhet maga elé a csapat, mint a dobogó, ahol egyébként (legalább vasárnap estig) most is tanyázik

Liga1, alapszakasz, 8. forduló

Sepsi OSK - Dinamo Bukarest (1-0)

SEPSI OSK: Niczuly - Dimitrov (Deligiannidis 63.), Bouhenna, Mitrea, Fl. Ștefan (Golofca 72.) - Fülöp I., Vașvari, Aganovic (Fofana 72.) - Safranko, G. Dragomir (Achachbar 8.), Petrilă (Ștefănescu 63.)
Cserepad: Collado, Deligiannidis, Ștefănescu, Fofana, Golofca, Bajrovic, Fülöp, Purece, Achahbar
Edző: Leo Grozavu

DINAMO: Rene Hinojo - Gonzalez (Puljic 66.), Ba, R. Grigore ( Crețu 65.), I. Lopez - A. Garcia, Anton - Sorescu (Fabbrini 46.), Borcea (Borja 11.), Camara - Nemec
Cserepad: Mejias, A. Radu, Ehmann, M. Gueye, B. Valle, Măgureanu, Fabbrini, Crețu, Puljic
Edző: Cosmin Contra

gólszerzők: Achachbar (29.), Fülöp I. (77.)
Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális