2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Magabiztosan lépte le a Sepsi a Jászvásárt! Megvan a harmadik győzelem zsinórban - Videó

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 18:46 GMT +2, 2020. október 17.

A sérülésekkel és fertőzöttekkel küzdő jászvásári csapat nem jelentett nagy kihívást a motiváltan és élesen futballozó szentgyörgyieknek.


A Liga1 7. fordulójában a Sepsi OSK Jászvásárra utazott. Leo Grozavu együttese kiváló formában várhatta az összecsapást, hiszen az elmúlt két találkozón győzni tudott a Voluntari és az Argeș ellen.

A Polinak két nehéz meccse volt az elmúlt két fordulóban, az elsőn lőtt egy ötöst a FCSB-nek (5-2 lett a vége), a másodikon viszont 1-0-s vereséget szenvedett el a Krajova ellen. A moldvai csapat komoly bajban van, hiszen öt sérüljte mellett 3 koronavírusos játékosa is van, és akkor még az eltiltott Mihalache hiányzásáról nem is beszéltünk. 

Kemény játékot hozott az első negyedóra, mindkét csapat játékosai vállalták a nagy faultokat és a sárgalapokat, csak hogy ne engedjék az ellenfelet támadni, mondhatni, hogy úgy Grozavu, mint Pancu tisztelte ellenfelének támadóerejét. A fizikális játék ellenére a találkozó nem fulladt rugdosódós állóháborúba, az aláfestő zene is inkább a pálya körül álló stábtagok kiabálásaiból állt, mint sípcsonton játszott, ütemesen ropogó ízületek bohókás dallamaiból.

A 24. percben egy tűpontos jobboldali beadást kapott Fülöp László, aki kapásból belelőtte ugyan a kapusba a labdát, a kipattanóra viszont érkezett Admir Bajrovic és meg is szerezte az első gólját, Brânză kapusnak esélye sem volt a hárításra.

A Sepsi nem állt le a vezetés után, a 32. percben kapufát is elért a székely csapat, nem sokkal ezután Platini felrúgta Ștefănescut a tizenhatos vonalán belül, amiért a vendégcsapat meg is kapta a büntetőt. A tizenegyest Vașvari értékesítette, így bő tíz perccel az első félidő vége előtt megnyugtató, 2-0-s előny állt az OSK neve mellett.

A 39. percben Fülöp István végezhetett el szögletet jobb oldalról, a Poli ennél a pontrúgásnál még saját magához képest is pocsékul védekezett, Bouhenna senkitől sem zavartatva fejelte be a szentgyörgyi együttes harmadik találatát. Néhány perc múlva megvolt az első nagy helyzete a hazaiaknak is, sőt a 44. percben a Sepsi nem kapott meg egy jogos tizenegyest, az eredmény azonban már nem változott az első félidőben.

A második félidőre kettős cserére szánta el magát Pancu, Atska helyett Cabral jött, Cristeát pedig Chacana váltotta. A változtatásoknak és a Sepsi tompaságának köszönhetően a hazai gárda kezdett jobban, szépíteniük is sikerült, Popadiuc volt eredményes egy védelmi megingás után. A Poli még néhány percig nyomást tudott gyakorolni, mindent egybevéve egy negyedórányi jó játékot tudott produkálni Pancu csapata.

A Sepsi okosan, minimalista játékkal operált, pontosan tudták a játékosok, hogy a Poli nem fogja tudni ledolgozni a hátrányt és kétgólos előnyüket megbecsülve fociztak. A 91. percben még növelni is tudták a fórt De Iriondo öngóljának köszönhetően, bár ez lényegi változtatást nem jelentett, inkább csak a krónika miatt fontos.  

Mindent egybevéve teljesen megérdemelt győzelmet aratott a piros-fehér gárda, az első félidőben klassziskülönbség volt a csapatok között. Ha ezt a játékot egész szezonban meg tudja tartani a székely alakulat, akkor komoly esélyei lehetnek a Play-Off kiharcolására.  

Liga1, 7. forduló

Poli Jászvásár – Sepsi OSK 1-4 (0-3)

Poli Jászvásár: Brânză - Onea, De Iriondo, Baxevanos, Bușu - F. Cristea (Chacana 46.), Atska (Cabral 46.), Passaglia - Platini, A. Cristea, Popadiuc
Cserepad: Bosz, Chacana, Hazan, Cabral, Tălmaciu, Stan
Edző: Daniel Pancu

Sepsi: Niczuly - Dimitrov (Deligiannidis 59.), Bouhenna, B. Mitrea, Ștefănescu – Fülöp I., Vașvari, Aganovic (Fofana 81.) - Dragomir (Achachbar 14.), Bajrovic (Golofca 59.), Fülöp L.
Cserepad: Collado, Tincu, Achahbar, Golofca, Nouvier, Purece, Mitrea, Fofana, Deligiannidis
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Popadiuc (54.), De Iriondo (90.+1 öngól) ill.  Bajrovic (24.), Vașvari (32. 11-esből), Bouhenna (39.)

Borítókép: Illusztráció, a Poli Jászvásár - Sepsi OSK Románia Kupában rendezett mérkőzésen készült. Forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális