2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

BL: Ötgólos félidő és VARatlan izgalmak a Ferencváros Molde elleni meccsén

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 00:19 GMT +2, 2020. szeptember 24.

A Ferencváros az utolsó etapra készült a Bajnokok Ligája csoportköre előtt, Szerhij Rebrov együttese Moldéba látogatott a PlayOff odavágóján.


Az elmúlt 30 év legbravúrosabb magyar BL-selejtezős menetelésének méltó folytatására készült a Ferencváros. Szerhij Rebrov gárdája a Djurgarden, a Celtic és a Dinamo Zagreb  legyőzésével jutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásába.

Mindkét csapat edzője magabiztosan nyilatkozott a meccs előtt, ugyanakkor az eddig mutatott játékból, a légiósok számából és a keretértékekből azért lehetett sejteni, hogy az általunk is bemutatott Molde nem Ferencváros szintű csapat, és inkább Erling Moe-nak van oka félni a nyilatkozat miatt, mint Szerhij Rebrovnak. A legmagabiztosabban Franck Boli nyilatkozott a meccsről, akinek „szétszedjük a norvégokat” mondatát nehezményezte is a skandináv vezetőedző. Valóban erős kijelentés volt, pláne annak fényében, hogy több alapember is sérült vagy eltiltott volt (Sigér, Lovrencsics, Zubkov, Kovacic)

Nem kellett sokáig várni az első gólra, a norvégok nem készültek fel túl jól a Fradiból (vagy csak nem akartak stílust váltani), Botka és Boli hat és fél perc alatt feltörte a Molde védelmét, ez ugyan még nem számít „szétszedésnek”, de kezdetnek elég bíztató volt a magyar csapat szempontjából.


(fotó: Fradi.hu)
A Moldének több lehetősége és egy gólhelyzete is akadt a 20. percig, utána azonban a Zöld Sasok eldugták a labdát, működött a középpályás presszing, a játék képe úgy nézett ki, hogy a Ferencváros óvatosan támadott, majd ha ellenfeléhez került a bogyó, akkor gyorsan visszaszerezte és kezdődött az óvatos támadás megint.

A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy a magyar csapat játékosai hogyan fognak alkalmazkodni, a ritkán tapasztalt műfüves pályához, nos néhány rossz ütemű vagy erősségű átadáson kívül ez egészen jól sikerült. Többen is jól futballoztak, a gólszerző Boli mellett Uzuni és Tokmac Nguen is hasznosan futballozott. A hazai csapatból Henry Wingót érdemes kiemelni az első félidőben, a 24 éves amerikai játékos támadásban és védekezésben is hasznosan játszott.

Szünetre 1-0-s magyar vezetéssel mentek a csapatok, a vezetőedzők azonban bíztak a pályára küldött keretben és nem cseréltek.

A második játékrész ismét jól indult a vendégek számára, ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is a hetedik percben lőtt gólt a magyar bajnok. A gólpasszt ezúttal is Botka adta, a befejezésért azonban Uzunit kell dicsérni. Nem sokáig maradt 2-0 az eredmény, a csapatkapitány Eikrem passzából James szépített három perccel később.

A Ferencvárost megzavarta a gól, a következő percekben a Molde támadott, sőt egyenlített is a 66. percben. A csapatkapitány Eikrem talált be Hested passzából. Bár a 2-2-es eredmény nem mondható rossznak, érthetetlen a Ferencváros összeesése, hiszen egy megnyert meccsen kapott gól nem lenne szabad megzavarjon egy BL-főtáblára hajtó csapatot.

A 73. percben kritikus helyzetbe került a Ferencváros, egy potenciális tizenhatoson belüli kezezést nézett meg előbb a VAR, majd a vezető játékvezető is, ám a végén nem ítélt büntetőt. Ez sem mentette meg a Fradit, a 83. percben Aursnes szabadrúgásából Ellingsnes fejelte a Molde vezetését jelentő találatot.

A 86. percben egy videobírós visszanézést követően kezezés miatt, nagyon szerencsés büntetőhöz jutott a Ferencváros. Haratin belőtte ugyan a tizenegyest, ezzel 3-3-ra módosítva az eredményt, de a magyar bajnoknak sokkal jobban kell futballoznia a következő találkozón, ha biztos továbbjutást akar.

A visszavágót szeptember 29-én 22:00 órakor rendezik Budapesten.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, PLAYOFF (4. FORDULÓ)
ELSŐ MÉRKŐZÉS

MOLDE FK – FERENCVÁROS 3-3 (0-1)

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon – James. 
Cserepad: Craninx (k), Björnbak, T. Christensen, Brynhildsen, Pedersen, Bolly, Omoijuanfo
Vezetőedző: Erling Moe

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália – Nguen, Boli, Uzuni. 
Cserepad: Bogdán (k), Lovrencsics G., Zubkov, Sigér D., Heister, Dvali, Isael
Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Borítókép: Fradi.hu Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális