2021. március 3. szerdaKornélia

Röhejes öngóllal szerezte meg a vezetést a CFR az Astra ellen

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 10:04 GMT +2, 2020. szeptember 19.

A Liga1 4. fordulójában a CFR az Astrához látogatott.


A meccs előtti sajtótájékoztatón amellett, hogy a Ferencváros BL-csoportkörbe jutását kívánta, Dan Petrescu arról is beszélt, hogy a csapat egyik legfontosabb húzóembere, Ciprian Deac edzeni tudott ugyan, de nem fog a keretbe kerülni Gyurgyevóban.

Mivel Deac hiányában a csapat stílusának működéséhez szükség van egy hajtós, rengeteget futó, taktikailag és technikailag képzett box-to-box középpályásra, aki a védekezésből sem lusta kivenni a részét, a regnáló bajnok trénere nem a szokásos középpályával állt fel, ezúttal Păun kezdett Hoban mellett, így a megszokott Djokovic-Bordeianu páros a padra szorult.

A felállás működött, már az első percben megszerezhette volna a vezetést a CFR, Itu senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura mindössze 30 másodperc után, a fiatal játékos azonban nem találta el a kaput.

Az ifijátékos meglepően aktív volt a meccsen magához képest, Răduț lehetősége után ismét ő tüzelt tizenhat méterről, a labda azonban elakadt Grahovac lábában.

Az első félórában a CFR magabiztosan épített ki mezőnyfölényt, így nem sok momentuma volt az Astrának,az utolsó negyedórára azonban felébredtek a hazaiak és komoly nyomás alá helyezték a kolozsvári kaput.

A 32. percben Crepulja lőhetett üresen nyolc méterről, lövését azonban Itu blokkolni tudta. Egy perc múlva Răduț lőhetett, miután egy látványos csellel egyszerre csapta be a Susic-Itu párost, itt már Bălgrădeannak kellett védenie. Újabb egy perc elteltével ismét helyzetbe került az Astra, Grahovac fejesénél már Bălgrădean is verve volt, a kapufa azonban kisegítette a hálóőrt.

A helyzetek szempontjából némileg kiegyensúlyozott félidő végén már a döntetlenre készülhettünk, amikor Crepulja egy pazar gólt rúgott, igazi első érintéses klasszis megmozdulás volt, most jótékonyan tekintsünk el attól az apróságtól, hogy a saját csapata kapujába szerezte a nagyszerű találatot.

A szünetre tehát némi szerencsével egygólos vezetéssel mehetett a kolozsvári csapat, Dan Petrescu viszont nem akart semmit a véletlenre bízni, mindenképp meg akarta szerezni a második gólt, így a következő játékrészre Costache nélkül, de Pereirával kiegészítve küldte ki csapatát. A félidőt percet a CFR kezdte jobban, Păun szabadrúgása végén Vinícius tüzelhetett félfordulásból, de gyengécske lökete a kapu mellé ment.

A 61. percben a CFR akciógólt szerzett és a mérkőzést is eldöntötte, Rondón jobb oldali beadását Debeljuh védővel a nyakán is a rövid alsó fele tudta fejelni, ezzel meglepte Lazart, aki a gonoszul pattanó lövést nem tudta védeni. Bár a beadás és a fejes is szép volt, azért ilyen gólt nem illik rövidre kapni, a gyurgyevói hálóőr vastagon benne volt a kapott gólban.

Negyed óra múlva Dan Petrescu Păun helyére a némileg védekezőbb felfogású Djokovicot hozta, ezzel pedig eldöntötte a meccset. A hátralevő időben sem a CFR, sem Crepulja , sem pedig az Astra előtt nem adódott nagy gólszerzési lehetőség.

Mindent egybevéve megérdemelt, de némileg szerencsés győzelmet aratott a regnáló bajnok, külön örömmel töltheti el a szurkolókat, hogy Deac hiányában, sőt Bordeianut és az utolsó 15 percet leszámítva Djokovicot és Omranit is nélkülözve is jól tudott futballozni a csapat egy jó erőkből álló Astra ellen. Bogdan Andone csapatának pedig lassan illene meccset nyerni, hiszen négy forduló után csontutolsó, ami csak akkor változhat, ha a Viitorul kikap a Sepsitől, vagy az Arges a 14 felnőttjátékossal rndelkező, hét közben 120 perces thrillert játszó FCSB-től.

Liga1, 4. forduló

Astra – CFR 0-2 (0-1)

Astra: Lazar - David Bruno, Graovac, C. Dima, Radunovic – Seto (Dandea 83.), Crepulja, I. Zaharia (Moise 4., Balaure 59.) - Răduț (Gheorghe 82.), Fatai, Alibec 
Cserepad: M. Popa, Dandea, Balaure, R. Moise, Stahl, D. Gheorghe, G. Șerban, Merloi, R. Riza
Edző: Bogdan Andone 

CFR: Bălgrădean - Susic, Vinicius, A. Burcă, Camora – Itu (Petrilă 78.), Hoban, Al. Păun (Djokovic 78.) - Rondón (Omrani 90.), Debeljuh (Vojtus 71.), Costache(Pereira 46.) 
Cserepad: Hindrich - Cr. Manea, Cestor, Bordeianu, Djokovic, Petrila, Pereira, Omrani, Vojtus 
Edző: Dan Petrescu

Gólszerzők: Crepulja (öngól, 45+1.) ill. Debeljuh (61.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális