2021. március 3. szerdaKornélia

Bravúrgyőzelem csodagóllal, Magyarország megverte a törököket

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 23:59 GMT +2, 2020. szeptember 03.

A Nemzetek Ligája első játéknapja előtt szinte csak kérdőjelek voltak a magyar válogatottal kapcsolatban. Marco Rossi megválaszolta mindet.


Szeptember 3-án kezdődött 2020 első válogatott megmérettetése, a Nemzetek Ligája. Az 3. csoportban Magyarország nemzeti csapata Törökországba látogatott, ahol a vendégek felforgatott keretének köszönhetően a hazaiak számítottak a találkozó favoritjának.

A meccs első félideje a várakozásoknak egyáltalán nem megfelelően alakult, a magyar csapat előtt már a 7. percben lehetőség adódott, Szalai Attila adott kiváló passzt Sallainak, aki a a kapu fele tudta küldeni a labdát, Cakir azonban védett. A 12. percben Holender eresztett el egy nagy lövést, a török hálóőrnek parádés mozdulatra volt szüksége a szögletre mentéshez.

A 19. percben hatalmas lehetőség adódott Marco Rossi csapata előtt, Szoboszlai lökete a kapufáról pattant ki. A keresztvas jótékony hatását a 31. percben élvezhették ismét a hazaiak, Holender jobblábas lövésénél ismét megúszták a törökök.

A magyar válogatott lényegesen jobban játszott az első félidőben, a HolenderSallaiSzoboszlai Szalai Ádám négyes a támadóharmadban mutatott rövidpasszos játékkal és kreatív megoldásokkal hatalmas nyomás alá tudta helyezni Senol Günes csapatát, őszintén szólva a félidei eredmény a török válogatottra nézve volt hízelgő.
Elképesztő volt látni, hogy a felforgatott keretű magyar válogatott (Szalai Attilának, Sigér Dávidnak Holender Filipnek és a csereként beálló Schafer Andrásnak összesen van 9 válogatottsága a felnőttkeretben) egy félidőn keresztül kis túlzással lefocizza a jobb erőkből álló török csapatot.

A második játékrészben nem sokat változott a játék tempója, ugyanolyan gyorsan próbált mindkét csapat eljutni az ellenfél tizenhatosáig. Gyors passzokat láthattunk, az együttesek szerelés után gyorsan próbálták vertikalizálni a labdát, ez pedig nyitott játékállásokat eredményezett. Mindkét csapatnak volt helyzete az első negyedórában, gólt szereznie viszont egyiknek sem sikerült.

A a jég a 80. percben tört meg, a magyar válogatott teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést, ráadásul olyan góllal, amit év végéig láthatunk különböző válogatásokban. Szoboszlai Dominik bő harminc méterről úgy varázsolta a kapufára a bogyót, hogy Calhanoglu előkapta a füzetét és serényen jegyzetelni kezdett.

Az, hogy a fehérmezes magyar játékosok jól futballoztak, még nem lett volna elég ehhez a teljesítményhez, a meccs krónikája nem lehet teljes anélkül, hogy megemlítsük Marco Rossi bravúros 3-4-1-2-es felállását. A magyar válogatott nem szokott felállni három védővel, a magyar bajnokságban is fehérholló gyakoriságú az ilyen rendszerben játszó csapat, ezért is nagy dolog, hogy ilyen magas szinten tudta játszani az egymással keveset együttjátszó, fiatal játékosokból álló keret.

NEMZETEK LIGÁJA

B-LIGA, 3. CSOPORT, 1. FORDULÓ

TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0-1 (0-0)

TÖRÖKORSZÁG: Cakir – Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras – Ayhan, Yandas – Kutucu Calhanoglu, Kilinc – Yilmaz. 
Szövetségi kapitány: Senol Günes


MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Sigér, Holender – Sallai, Szoboszlai – Szalai Á. 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

gólszerző: Szoboszlai Dominik (80.)

fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség
Borítókép: Magyar Labdarúgó Szövetség

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális