2021. március 3. szerdaKornélia

19 éves játékos lőtt győztes gólt a CFR-ben - VIDEÓ

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 04:11 GMT +2, 2020. augusztus 24.

A Liga1 2020-21-es kiírásának első fordulójában a BL-selejtezőkben is érdekelt CFR az Academica Clinceni együtteséhez látogatott.


Nem könnyű a CFR szezonkezdése, a regnáló bajnok múlt hét közepén még Máltán volt, ahol könnyedén jutott túl aktuális BL-selejtezős ellenfelén, hétvégén Clinceni-be utazott, szerdán pedig a patinás Dinamo Zagreb ellen játszik hazai pályán a következő kvalifikációs körben.

A CFR kezdőjében egy komolyabb változás volt a tavalyi évhez képest, a szurkolók és a klubvezetés nagy szomorúságára távozó Arlauskis helyett, a tavaly a FCSB-től botrányos körlülmények között eligazoló Bălgrădean kezdett.

Dan Petrescu nem „guardiolázta” túl a meccstervet, a tréner aleggyengébb pontján kívánta folyamatosan támadni ellenfelét, így, ha már vonatmetafora, Deac menetrendszerűen tűnt fel a finoman fogalmazva sem a helyzet magaslatán álló Dobrescu oldalán. A 15. percben a kolozsvári szélső a szabályosság határán egyensúlyozó fizikalitással ment el a jobbszélen, majd laposan a tizenegyespont irányába passzolt. A labda az általában pocsék döntéseket hozó Costachéhoz került, de mielőtt még a szurkolók legyinthettek volna, a 22 éves játékos kapásból, klasszismódon lőtte a hosszúba a labdát, esélyt sem hagyva a nagyot nyújtozkodó Vâlceanunak.

Az első félidőben a CFR motorja egyértelműen Deac volt, a kolozsváriak tízese mindent (is) csinált, szélsőként beadott, időnként a belsőközéppályára húzódva irányított, és még vissza is zárt védekezni, egészen elképesztő energia-, és futómennyiséget tett a játékba. A gól után a CFR nem vett vissza jelentősen és ez a 34 éves Deacnak volt köszönhető.


(Ciprian Deac két védő között. Fotó: CFR Kolozsvár Facebook)
A második félidőben másfél perc alatt tizenegyeshez jutott a Clinceni, Boli szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Cebotaru bevarrta a büntetőt, Dan Petrescunak pedig egy félideje maradt megnyerni a meccset.

A CFR beszorította a hazai csapatot, de csak lehetőségekig jutott, helyzetekig nem. A vendégek trénere cserére szánta el magát, Rondón helyett a klubhoz frissen érkező Debeljuhot, Itu helyett pedig Chipciut küldte a pályára. A helyzet nem sokat változott a kettőscsere után sem, a CFR továbbra sem tudta érdemben feltörni a hazaiak rendkívül fegyelmezett, mély védekezését. A 69. percben a gólszerző Costache helyett a kolozsvári tréner a 19 éves Petrilăt küldte be, és ha van telitalálat ez az volt.

A csere után játékban nem mutatkozott lényegesen nagy különbség, azonban a kapu előtt jóval élesebb lett a CFR, a 74. percben a frissen beállt Petrilă került helyzetbe, a hazaiak védelme röhejesen egyedül hagyta, az ifijátékos pedig gyönyörű (és nagyon okos) gólt lőtt.

A Clinceni ölébe nem hullt több egyenlítési lehetőség, így a CFR teljesen megérdemelten nyert. Egy mérkőzésből túl sok következtetést nem lehet levonni, az viszont látszik, hogy a CFR takaréklángon futballozik a bajnokságban, és bár a játékosok nincsenek formán kívül, az előrejáték messze nem olyan jó, mint a tavalyi szezon elején. Ennek nyilván az az oka, hogy a kolozsvári gárda nem sokat pihenhetett, bő két hete még a bajnoki döntőn járt a csapat esze, most pedig már az új szezon nyitányát kell abszolválni, ráadásul rögtön két fronton.

A CFR-re szerdán a Dinamo Zagreb, augusztus 29-én, pedig a Sepsi OSK vár.

Liga1, 2020-2021, 1. forduló

Academica Clinceni – CFR Kolozsvár 1-2 (0-1)

Clinceni: G. Vâlceanu - Pashov, Jutric, Patriche Nichita, M. Dobrescu - Fl. Achim, Cebotaru, Ventura, C. Dumitru - Markovic, Boiciuc 
Cserepad: G. Ureche, Chandarov, Gliga, Fl. Sandu, M. Șerban, P. Pîrvulescu, Chunchucov, M. Vanghele 
Edző: Ilie Poenaru 

CFR Kolozsvár: Bălgrădean - Susic, Boli, Cestor, Camora – Itu (Chipciu 57.), Bordeianu, Djokovic (Hoban 46.) - C. Deac, Rondón (Debeljuh 57.), V. Costache 
Cserepad: I. Rus - D. Ciobotariu, Butean, Hoban, Chipciu, Al. Păun, Golofca, Petrilă, Debeljuh 
Edző: Dan Petrescu

gólszerzők: Cebotaru (48. 11-esből) ill. Costache 15., Petrilă (74.)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális